Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktora z was byla ostatnio na wywiadowce w szkole podstawowej u dziecka szok

Polecane posty

Gość gość
To zależy od szkoły. W moim gimnazjum każdy jest mgr i nikt się tak nie podpisuje, ani na kartkach, ani na świadectwach, nigdzie. Tylko dyrektor ma na pieczątce.

Gość gość
zeby uczyc w szkole wystarczy licencjat. mozna tez miec zrobione stosowne kursy plus uprawnienia pedagogiczne. tak na prawde nie wiadomo, jakie kwalifikacje maja nauczyciele waszych dzieci. sama uczylam w szkole i wiem, ze np. czesc moich kolegow i kolezanek miala mgr z calkiem nienauczycielkich kierunkow np. kolega od angielskiego mial mgr z ekonomii, a z ang jakis certyfikat i uprawnienia tylko. inna nauczycielka matematyki miala skonczona wyzsza szkole muzyczna, a z matmy podyplomowka 1,5 roku. takze rozne rzeczy bywaja.

Gość gość
wychowawczyni mojego syna studia ma, uczyła już za "moich czasów" a nigdy na kartkach nie podpisywała się mgr XY nie znam nauczycielki bez studiów która by uczyła w szkole

Gość gość
jak ma tylko licencjat, to sie mgr nie podpisze.

Gość gość
oj tam

05.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość po kiego czorta Wam te studia,wiekszosc ludzi teraz studiuje znam osobe po studiacha a wyraznie zdania nie umie sklecic znam tez bez studiow co piekne epopeje pisze xxx xxx xxx a ma może na nazwisko Mickiewicz? :D

Gość gość
toż to zbrodnia w biały dzień.....nie podpisać się mgr :P kobieto weź coś może zażyj :D he pewnie czepiasz się bo oceny ci nie pasują to wymyślasz jakieś pierdoły.

Gość gość
Ale autorka ma problem, ciekawe jakie sama ma wykształcenie, ze pisanie mgr przed nazwiskiem jest dla niej problemem. Może nauczycielka po prostu nie ma takiego tytułu. A w szkole można uczyć posiadając licencjat (w każdej, nie tylko w podstawówce). Jeżeli nie miałaby wykształcenia, nikt by jej nie zatrudnił. Takie informacje są sprawdzane przez kuratorium. Poza tym chyba liczą się umiejętności, a nie mgr przez nazwiskiem.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Nie znacie przepisow. Teraz nie mozna uczyc bez mgr ... X bzdura! Można! Tylko nigdzie nie przyjmą, bo zrobić mgr to jak kiedyś skończyć przedszkole i tylko tumany już takie doszczętne nie mają mgr. Z mgr są troche mniejsze tumany ;) Aczkolwiek przepisy mówią jasno, ze wystarczy wykształcenie wyższe- a takie jest po licencjacie.

Gość Każźna
Jeśli to nie prowokacja to: 1. Najwyraźniej NIC ciekawego w życiu nie przeżyłaś, skoro to wywołuje u Ciebie szok. 2. Gdyby przed nazwiskiem podpisała się mgr to byś założyła pewnie temat, czemu się wywyższa. Ale i tak na 90% uważam, że to prowokacja.

Gość gość
w pracy w szkole rowniez liczy sie wyksztalcenie. jest wielka roznica miedzy nauczycielem po studiach kierunkowych a kims, kto zrobil kurs lub podyplomowke. wiem,bo pracuje w szkole.

Gość gość
jestem przekonana na 99%, że autorka tematu to jakaś kobiecina z zaścianka, która myśli, ze dla kogoś mgr to takie wielkie osiągnięcie. Sama mam uprawnienia pedagogiczne (nie pracuję i nie pracowałam w skzole - niż demograficzny i zarobki) i nigdy nie postawiłabym na krtce na zebraniu mgr przed nazwiskiem. Na świadectwie nie wiem jakie są wymogi ustalone przez "górę", ale jakby nie było trzeba to i bym nie pisała. Nie ma się co ekscytować.

Gość gość
Z ciekawości sprawdziłam swoje świadectwo. Mój wychowawca był nauczycielem WOSu i przy tym miał tytuł doktora. Wiesz co, jest tylko jego imię i nazwisko bez żadnego tytułu :P

Gość gość
jesli chodzi o uczenie bez mgr to mozna uczyc z licencjatem pod warunkiem, ze sie kontynuuje nauke do obrony mgr

Gość gość
MGR NIE JEST STOPNIEM NAUKOWYM, więc nie musimy go pisać, a zwłaszcza na kartkach z ocenami!!!!!!!!!! Po co???? Na swiadectwie, kto chce to sobie dopisuje, nie ma żadnego rozporządzenia czy trzeba czy nie. A tak serio tO obecnie w szkole nie można uczyć bez MAGISTRA!!!!!!!!! Ba, nawet są wymagane studia podyplomowe z drugiego przedmiotu.