Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurka19891989

zasilek dla bezrobotnych potzrebna pomoc

Polecane posty

Gość Laurka19891989

Witam :) Szukam porady na temat zasiłku. Otóż skonczyła mi sie umowa o prace 24.11.2013. Spełniam warunki dotyczace tego ze w ciagu 18 mies musze miec przeproiacowany rok. Mam ciaglosc 3 letnia. |po jakim czasie od skonczenia umowy musze udac sie do urzedu? Gdzies sloyszałam o 7 dniach..to prawdA>? CZY urzad okresla jakis termin w ktorym trzeba sie zglosic i zarejestroiwac? czy zzalezne jest to odemnie? Pozdrawiam

Gość gość
najlepiej od razu. czmu tyle czekasz?

Gość Laurka19891989
hmm..nie3 czekam tyle.bylam przekonana ze umowe mialam do ostatniego dnia miesiaca.dostalam swiadectwo we wtorek. \Byłam przkeonana ze musze to zrobic w ciagu 7 dni roboczych od zakonczenia umowy a tu niespodzianka.umowa skrócona o 6 dni;/ i sta moje pyutania:(

Gość gość
chyba nie ma jakiegos ograniczenia, ale jutro lec sie rejestrowac. mialas chociaz najnizsza krajowa? mialas caly etat?

Gość gość
nie ma to znaczenia kiedy się zgłosisz aby nie uciekło tylko 'rok w ciągu ostatnich 18m-cy'

Gość Laurka19891989
tak ,mialam na pełny etat z najnizsza krajowa.zaden urlop niewykorzystany ani nic. i wybierałam sie jutro własnie ale jednak postanowilam zasiegnac opinii,gdyz zaniepokoilo mnie to ze dolecialo do moich uszu ze w ciagu 7 dni musze stawic sie do urzedu;)

Gość gość
a umowa o prace czy zlecenie?

Gość gość
"dolecialo do moich uszu ze w ciagu 7 dni musze stawic sie do urzedu" ale bzdet dla urzędów i państwa najlepiej by było byś wcale się nie zgłaszała po zasiłek, czy ubezpieczenie

Gość gość
poprostu jak nie jesteś zarejestrowana to nie masz ubezpieczenia

Gość Laurka19891989
umowa o prace na pełen etat. dziekuje bardzo za informacje. Niby taki bzdet a człowiekowi umysł rozprasza;)

Gość gość
no to powinnas zalatwic bez wiekszych problemow, ja musialam zalatwiac zaswiadczenia i inne d**erele z niepelnego etatu i zlecenia. powodzenia :)

Gość Laurka19891989
wszem dla Panstwa byłoby najwygodniej zebym nic nie pobierała ani nie korzystała jednak ja przez te 3 lata oddawałam czesc swojej pensji do ich kieszeni wiec chce to wykorzystac. nie jestem darmozjadem yjacym na koszt panstwa, jednak jesli umowa mi sie skonczyła a nastepna prace znajde np za 2 miesiace chce wykorzystac to co mi sie nalezy;)

Gość Laurka19891989
dziekuje za rady:) ja do mojego PUP mam 200 km bo zameldowana jestem w innym prace znalazlam w innym;/ ehh długa droga mnie czeka;) przyjemnego wieczoru wsyztkim kafeteriankom:)

Gość gość
pewnie, ze tak jesli masz do tego prawo to korzystaj i zadnym pasozytem nie jestes.

Gość gość
o masakra. to lepiej zadzwon i spytaj co masz przygotowac bo nie zdziwie sie jak cos jeszcze wymysla

Gość gość
nikt nie jest darmozjadem żyjącym na kosz państwa u nas, bo zanim co to dziadowskie państwo coś da dokładnie cię sprawdzi, czy się należy żyjemy w bandyckim kraju i należy ciągnąć z niego ile się da jak dostaniesz bylejaką pracę to płacisz haracz za wszystko, to skąd niby ktokolwiek ma tu być darmozjadem bierzesz to co ci się należy i kropka zmień więc swoje głupawe myślenie i nie przepraszaj, że żyjesz

Gość gość
No to ja CI juz powiem ze mozesz sie zglosic kiedy chcesz nawet za 6 miesiecy jesli mialas ciaglosc tych 12 ;) byleby 18 mcy sie zadzalo. Z tym ze im wczesniej tym lepiej dla Ciebie, szybciej bedzie zasilek. Musisz im doniesc od wszystkich pracodawcow dokladne rozliczenie na co ile kasy szlo (tyle emerytura tyle zdrowotne) oraz potwierdzenie ze tam w ogole pracowalas (bo ciolki zmienily przepisy i RMUA oraz swiadectwo pracy i umowy nie wystarcza, musisz miec osobno napisane). Jeden plus ze mozsz im to wyslac... MAILEM A jak znajdziesz prace przed uplywem 6mcy to tez sie zglos po zasilek aktywizacyjny to dostaniesz dodatkowa kase

Gość gość
Laurka19891989 wszem dla Panstwa byłoby najwygodniej zebym nic nie pobierała ani nie korzystała jednak ja przez te 3 lata oddawałam czesc swojej pensji do ich kieszeni wiec chce to wykorzystac. nie jestem darmozjadem yjacym na koszt panstwa, jednak jesli umowa mi sie skonczyła a nastepna prace znajde np za 2 miesiace chce wykorzystac to co mi sie nalezy xxxxxxxxxxxxx od kiedy to odbiera się zapłacone podatki "BO SIĘ NALEŻY'??? do czyich kieszeni oddawałaś? z podatków innych ludzi była opłacana szkoła do której chodziłaś, lecznica w której się leczyłaś, policja, która pilnowała porządku w twoim mieście - A TY UWAŻASZ, ŻE TWOJE PODATKI MASZ PRAWO SOBIE ODBIERAĆ W ZASIŁKACH??? to w takim razie oddaj za szkołę i lekarza z których do tej poru korzystałaś, oddaj różnicę za ulgowe bilety, na których jeździłaś przez cały czas nauki!

Gość gość
właśnie - inni ludzie ze swoich podatków cie sponsorowali!!!

Gość gość
wezcie sie przyczepcie do rodzin menelskich co wiecznie pasozytuja na panstwie. jesli ma prawo do zasilku czemu ma z niego nie korzystac :o