Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mimo diety tyje pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny- równy tydzien temu się wazyłam- było 58 kg dziś, na tej samej wadze- prawie 61 kg! Nie rozumiem, bo cały tydzien ograniczam jedzenie i ćwiczę około 45 min do 60 min co dzień! Dzisiaj zjadłam: śniadanie: ciemną bułkę grahamkę posmarowaną białym serem, z polędwicą drobiowa 0/5 plastra i serem żółtym 0,5 plastra i ogórkiem kiszonym, herbata bez cukru 2ś: kawa z mlekiem bez cukru, kawałek domowej drozdzówki wielkosci kilku cm o: pierś z kury duszona w porach k; serek biały odtłuszczony połączony z mandarynką i połową szklanki galaretki Do tego ok 2,5 l. wody. Ile to mogło mieć kcal?? tak duzo?? Dodam,że ćwicze skalpel chodakowskiej i jezdże na rowerku stacjonarnym. O co chodzi??

Zlikwiduj ser. Co do herbaty, jak czarna wywal (zbiera wodę w organiźmie, polecam zieloną) Kawa wypłukuje tą dobrą wodę, najlepiej nie pić, albo przerzuć się na inkę. Drożdżówka ? Zero słodyczy, nawet domowej roboty :) Kura spoko, wcześniejsze też prócz wymienionych przeze mnie spoko, kolacja słaba, po 16-17 nie wolno jeść owoców (dużo cukrów) galaretka też niekoniecznie, zastąp to lepiej chlebem ciemnym z szynką drobiową i pomidorem, ale pamiętaj jemy do 2-3 godzin przed spaniem w zależności od porcji -> jak mała to 2 h, jak duża to 3 h. AEROBY, najlepiej bieganie, ale po 30min spalamy tk tłuszczową :) zapraszam na temat ZDROWA DIETA, jak chcesz powalczyć z kilogramami, to z chęcią Cię przygarniemy :) pozdr

Gość gość
tak mało, niewykluczone, że jednak metabolizm zwolnił i przestawił się na magazynowanie, o ile nie zbierasz wody

Gość gość
Rodzynko- ten ser to jak masło, tyle o ile. kawa 1 dziennie - a pilam jeszcze do niedawna po 5. W ogóle moja dieta to teraz mz i ruch. Duzo ruchu, az mam zakwasy. No i duzo picia. czasem wypije nawet 3 litry za dzien. Ale waga skoczyła prawie 3 kg do góry przez tydzien.... brzuch tez jak piłka, mięsnie bola... MASAKRA O CO CHODZI?? help :(

Wiesz co, ja na Twoim miejscu (przechodziłam przez zatrzymanie i wzrost wagi w 3 tyg odchudzania) używałabym metra krawieckiego i co 2 tygodnie mierzyła i zapisywała (: Waga nie jest zawsze adekwatna do chudnięcia. Jak pijesz 3 litry to faktycznie może Twój organizm ją magazynować, ale to przejściowe. Spokojnie i ćwicz sobie dalej :)

Gość gość
U mnie jest podobnie,chociaz nie tyje,tylko waga stanela od....10 dni.Chyba przejde na glodowke :(

Napiszcie co jecie dziewczyny/chłopaki będzie łatwiej pomyśleć :)

Gość gość
poczytaj o METABOLIŹMIE!

Gość gość
Może pijesz jakieś słodkie napoje albo sobie podjadasz? Czasami jest tego tak niewiele, że wydaje się, że nie warto o tym wspominać, a jednak robi swoje... Może zaczęłaś stosować antykoncepcję? Jeżeli o mnie chodzi to stosowałam mnóstwo diet, a sprawdziła się tylko jedna. Mimo chęci zrzucenia kilku kilogramów zawsze zależało mi na tym, żeby jeść w miarę normalnie, niczego sobie nie odmawiać i nie chodzić o głodzie. Więc ta moja skuteczna dieta polegała na tym, że jadłam bardzo, bardzo obfite śniadania, składające się wyłącznie z białka. Jadłam np. jajecznice z pięciu jajek na niewielkiej ilości tłuszczu, bez chleba i innych dodatków. Albo chudy twaróg z rzodkiewką. Białko sprawia, że przez długi czas nie odczuwasz łaknienia, poza tym spala tłuszcz i jest zdrowe. Resztę posiłków jadłam normalnie, ale w mniejszych porcjach, bez tłustych sosów. Ograniczyłam słodycze i nie jadłam po godzinie 18. Duże ilości wody też sprawiają cuda - wiem coś o tym.

Gość gość
Rodzyn- ja pojęcia nie mam skąd ten skok do góry. Co jadłam wczoraj napisalam. Co dziś zaplanowałam: ś: owsianka ( gotuję z szklanki wody, szklanki mleka 0,5%, 2 łyżek owsianki i łyżki kaszy manny) 2 ś: kawa z mlekiem 0,5%, galaretka z jogurtem 3% tłuszczu- tego wszystkiego ok. 1/2 szklanki, mandarynka lub jabłko o: ryba smozona karp ( panierkę ściagam), surówka z kapusty bez dodatków k: kanapka z chudą wędliną, pomidorem i ogórkiem oprócz tego ćwiczenia na czczo juz dziś były: aeroby 40 min. I oczywiście duzo wody...

Gość gość
dziewczyny- ja nie znam się za bardzo na liczeniu kcal. Ale jak myslicie- tak orientacyjnie, ile to co napisalam wyżej może mieć kcal???? na kolacje ta kanapka jedna, z ciemnego chleba. obiad to standardowy kawalek ryby pomóżcie poczatkującej kolezance:)

Gość gość
Ja korzystam z tej diety http://kkgzabrze.pl/dietetyka/ i wszystko jest w porządku. Ale zaznaczam że jestem na początku stosowania diety więc poczekam z opinią do czasu.

Jeżeli chodzi o ćw, to powinno się coś wcześniej zjeść lekkiego i po ćwiczeniach, kiedy odczuwamy głód, bo tak zwykle jest, też pasuje przeszamać jakieś warzywko, albo jogurcik. Ta galaretka mnie intryguje, to jest sama chemia i cukier ? Nie wierzcie w nic co jest niby 0%, czy więcej (ale niby mała zawartość%) albo coś w ten deseń a normalnie jest to nie zdrowe. Jeżeli chodzi o liczenie kcal, ciężko trafić, ale polecam stronkę ILE WAŻY PL (nie mogę dodać bo wyskakuje spam) Tam są zdjęcia tego co kupujemy w sklepie i wartości odżywcze. Na mój łeb spowolniłaś metabolizm, za mało jesz, on się teraz biedny broni, u niektórych leci najpierw woda a inny organizm będzie magazynował jej brak i brak jedzenia, Np te wszystkie diety typu Dukan, gdzie w pierwszej fazie "uderzeniowej" zjeżdża nam mega waga jest błędne, organizm głupieje, potem coś nie pójdzie i tyjemy ino roooz :D Napiszę C**przykładowy jadłospis i inne dane: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Przede wszystkim Jesz godzinę po przebudzeniu o której by to nie było: Przykładowo: ŚNIADANIE ->>2 kanapki posmarowane cieniutko masłem (jak lubisz) po jednym plasterku gotowanego kurczaka (wędliny) na to pomidor lub ogórek, możemy dodać delikatnie soli i pieprzu dla smaku, do tego duża szklanka wody. 2ŚNIADANIE->> (ok 3 godz później) jogurt naturalny + jabłko, serek wiejski + banan, dowolna kombinacja + duża szklanka wody :) OBIAD->>( ok 3 godziny później) obiad musi składać się z jednego dania. Przykładowo: 1 pierś z indyka (mała!) zmielona z dodatkiem cebuli pieprzu i soli, lepimy w pulpeciki (możemy smażyć na łyżce oliwy lub na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu), do tego ok dwa średnie ziemniaki i surówka z marchewki + duża szklanka wody KOLACJA->> (ok 3 godz później) nie później niż 2-3 godziny przed spaniem !!! Mogą to być dwie kromki z pastą jajeczną, lub to co na śniadanie, lub z tuńczykiem. + duża szklanka wody Między obiadem a kolacją można dodać jeszcze jeden posiłek mleczny typu jogurt, serek wiejski, jajko gotowane, raczej białko, ale prze nigdy OWOCE !!! Owoce możemy zjeść na 2 śniadanie ale nigdy na podwieczorek !!! OWOCE zjadamy do godz 16-17 !!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Między posiłkami do woli warzyw, raz dziennie mxymalnie na przekąskę warzywa gotowane 200g, raczej jeść surowe (ja się zajadam marchewkami :D) Prócz wody do powiłków która jest KONIECZNA !!! pić między czasie. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ćwiczenia- > codziennie aeroby powyżej 30 min (gdzieś około godzinki) najlepiej trucht. Jeżeli organizm przyzwyczai się do truchtu jednym tempem (ale to chwilę utrwa) dołożyć interwały, zmieniać prędkość przyspieszać nagle i znowu truchtać. Ale spokojnie, powoli. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Polecam siłownię do zabezpieczenia się przed oklapnięciem skóry :)

Moja stopka do Ciebie pewnie nie przemówi, bo waga jest taka a nie inna, ale kiedyś ważyłam 60 kg, chęć posiadania dziecka i walka z torbielami niestety doprowadziła mnie do takiego stanu, co jest przykre, bo ludzie myślą, że nic innego nie robiłam tylko żarłam ;/ Wygrałam walkę, odstawiłam hormony, teraz walczę z kg :) iii czekam na jakieś oświadczyny od mojego chłopppaaa w końcu :D Pozdrawiam i jak coś wbij do nas na topik "ZDROWA DIETA"

Odchudzam się z dietetykiem. Przed wizyta u dietetyka odchudzałam się sama i schudłam tylko 1kg w trzy miesiące. Okazało się że za mało jadłam i spowolniłam sobie metabolizm. jem więcej ni zjadłam 5pisiłków o stałych porach, chodzę trzy razy w tyg na siłownię i schudłam 16kg. Zastoje wagi tez są, najdłuższy trwał miesiąc. Mam rozpisany jadłospis na 28 dni. Mam w nim słodkie np.. md, ciasto drożdżowe, kawałek SZARLOTKI, lody. owoce na podwieczorek tez mam. Jedyne co mam wyrzucone to smażone, reszta jest w odpowiednich ilościach.

Gość Olcia Dubicka
Z tego co napisałaś to głodzisz się i pochłaniasz śmieciowe jedzenie, puste kalorie ;/ Po drugie skoro ćwiczysz to mięśnie rosną/pompują się a mięśnie ważą 4 razy więcej niż tłuszcz przy tej samej objętości ;) Mi kobieta u której opiekuję się maluchami zachwalała tabletki odchudzające Forever Slim, nabyłam od niej pierwsze pojemnik w upominku a też można je dostać na allegro. Jako że najskuteczniej jest brać je 3 miesiące nabyłam 3 opakowania w mniejszej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrowym odżywianiem. I tak w miesiąc straciłam 9 początkowych kilogramów ;) A z ruchu to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej odpowiedniej diecie ale wcześniej nie było takich efektów ;) Tabletki zostały dopuszczone do obrotu na terenie PL przez głównego inspektora sanitarnego. A w tych tylko naturalne składniki co również zwiększa bezpieczeństwo

inga72 super !:D Dodałaś mi otuchy, bo ja też zaczynałam sama i poszły kilogramy, ale wróciły a ciągle byłam głodna ;/ teraz też pracuję z dietetykiem, chociaż 2 tyg to już coś czuje i jestem syta. Super schudłaś w niecałe 4 miesiące aż 16 kg !:) Gratulacje !!

Źle popatrzyłam na stopkę :D Bo już 4 miesiące minęły, ale to i tak fantastycznie (widzę, że jednak 17 już :P) Traciłaś 4 kg mniej więcej w miesiącu, mi zaleciła 2 kg, nie wiem, może to przez moją dużą wagę ...

Rodzynka dziękuję :-) przede mną jeszcze długa droga, ale wytrwale dążę do celu. Tobie też się uda!

Oby oby z tą wytrwałością było dobrze :D Jak masz ochotę coś poopowiadać o swoich kg i walce to zapraszam na temat ZDROWA DIETA, z chęcią posłuchamy z dziewczynami, dwie z Nas zaczynami walkę z dietetykiem :)

Dzięki Rodzynko :-) Piszę z dziewczynami na temacie "odchudzanie po 40" jest nas mała ale zgrana grupa. Wpadajcie w odwiedziny. Wracając do dietetyka, to była moja najlepsza decyzja jeśli chodzi o odchudzanie. Trafiłam do świetnej babki, potrafi mnie zmotywować jak nikt :-) Rodzynka a ile chcesz zrzucić i w jakim czasie?

Rodzynka dobrze patrzyłaś na stopkę :-) między jednym wpisem a drugim uaktualniłam ją ;-)

Chciałabym bardzo do września 2015 ok 33 kg z wagi początkowej. Póki co mam -3,6 a we środę kolejne ważenie u dietetyczki, mam nadzieję, że przez dwa tygodnie zgubiłam chociaż 0,5 kg :) Nie zależy mi na bardzo szybkim chudnięciu, może to być długotrwały proces, byle zdrowy :P Zaglądnę do Was :) ja jestem na topiku z dziewczynami, które mają po 6-10 kg do zrzucenia, więc jestem takim prosiaczkiem między nimi :)

Rodzynka ja u swoich też jestem najgrubsza, ale dziewczyny są przesympatyczne. Pocieszą kiedy trzeba, a i w tyłek kopnąć potrafią :-D Każda ma inna dietę, ale mocno się wspieramy ;-)

Myślisz, ze jest możliwe, abym zgubiła to 33kg w mniej więcej niecałe 2 lata ? Tak bardzo chciałabym ładnie wyglądać na swoim ślubie ... Pierwszy raz pracuje z dietetykiem. Dodam, ze mam duże zaburzenia hormonalne i w organizmie samej wody 10kg do zrzunenia ;(

Myślę, że uporasz się z tymi kilogramami w rok. Później zdążysz jeszcze utrwalić. Na nadmiar wody świetnie zbija picie naparu z pokrzywy. Miałam masę wody po ciąży (duże obrzęki) piłam napar jak nie planowałam wyjścia z domu, bo bieganie do WC znacznie się nasila :-)

Pije raz dziennie napar od 2 tygodni, dodatkowo herbate z zurawiny i ok 1,5 l wody ;) takie dostałam zalecenie od dietetyka ;) oj żeby tak sie stało i zebym w koncu pozbyła sie tego nadmiaru cielska :b zazdroszczę, bo chciałabym juz mieć te 17kg mniej ;)

Spokojnie, do wiosny będziesz już ładnie wyglądać :-) Trzymam za Ciebie kciuki. Ćwiczysz coś żeby wspmóc dietę? Ja chciałabym mieć za sobą już 25 :-)