Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika_art

Sklep internetowy czy da rade zarobic

Polecane posty

Gość Marika_art

Cześć! Planuję uruchomic na allegro sklep internetowy z biżuteirą hand-mande. O samą produkcjesie nie martwie ,bardziej zastanaiwa mnie czy da rade sie przebic z taka oferta i jak to wyglada od strony finansowej

Gość gość
zarobić da radę ale i da radę wtopić, wszystko zależy od tego jak będziesz dzialała, czy pozyskasz klientów itd. Generalnie to opcja dla ludzi bardziej przedsiębiorczych wiec musisz sama ocenić czy to odpowiednie dla ciebie zajęcie.

Gość Marika_art
No włąśnie najbardizje zalzy mi na pozyskaniu i utrzymaniu klientow. jak mowie - bizuterii mozemy zrobic wiele, tu nei ma problemu .Gorzej z zaistnieniem i czyms co utrzyam klienta przy nas

Gość gość
Hmmm, wiem że bardzo mi się podobało jak zamówiłam pierścionek hand made, i dostałam go w kopercie, a w niej śliczne tekturowe pudełko (takie z szarej rowkowanej tektury), z kokardką zawiązaną zwykłym sznurkiem. Niby nic "takiego", a jednak wyglądało to bardzo ładnie i od tego czasu kupuję coś często u tego sprzedawcy :)

Gość gość
Możesz też np. ustalić że jak ktoś kupuje osobno 3 rzeczy z kompletu to ma taniej, jakieś 5-10%, taniej zawsze na ludzi działa. Albo do przesyłki dołączać karteczki ze zniżką 5% na kolejne zamówienie, z adresem Twoim w necie (nie na all żeby prowizji nie płacić).

Gość zbierałam te lalki mh
na allegro tego jest już za wiele, zobacz ile tysięcy aukcji, biżuteria hand made jest raczej passe, szał był 2 lata temu no chyba ze masz coś mega wyjątkowego w super cenach to masz szanse

Gość Zlad
Jeśli prowadzisz sklep na allegro to pamiętaj, że często detale są znaczące i moment w którym klient rozpakowuje od ciebie paczkę „robi różnicę”. Ja np. zainwestowałam w ekskluzywny papier o fakturze lnu. Kupiłam u flyeralarm, to drukarnia cyfrowa, wcześniej robili dla mnie naklejki. Na bożonarodzeniową wysyłkę biżuterii jak znalazł. Klienci w pozytywach często wspominają o opakowaniu. :)

Gość gość
No właśnie :) Ja mam specjalnie zamawiane pudełka na mój towar, z plastikową rączką, i z wytłoczeniami na pudełku, bardzo sobie kupujący chwalą :) Ale też ogromne znaczenie ma JAKOŚĆ. Są osoby które sprzedają podobny towar co ja, ale jest niechlujnie wykonany, są resztki kleju, krzywe szycie, gorszy materiał, no takie po prostu sprawiające wrażenie bylejakości. Mają taniej, z 20-30 zł, ale wbrew pozorom ja mam większą sprzedaż, bo na zdjęciach widać dokładnie że jest bardzo dokładnie wszystko, że nie ma fotoszopa, i w komentarzach wszyscy zwykle się rozpisują o tym jak ładnie i dokładnie zrobione. Nieraz jak do mnie dzwonią przed zamówieniem czy z zamówieniem to mówią że mają nadzieję że będą tak dobre jak w komentarzach, bo na zdjęciach to najładniejsze na allegro, że przeglądali podobne coś u konkurencji, ale tam i opinie bywają nieciekawe, i na zdjęciach widać niedociągnięcia, więc co dopiero w realu, skoro do zdjęć się wybiera najładniejsze ;)

Gość RedCart
Marika - sklepy internetowe to obecnie najpopularniejsza forma sprzedaży. Wystarczy, że będziesz miała założoną działalność gospodarczą i wybierzesz odpowiednie oprogramowanie dla swojego sklepu internetowego. Z naszej strony oferujemy gotowe integracje z hurtowniami (choć jeśli będziesz sprzedawała swoje produkty, to na razie jest Ci to niepotrzebne - choć kto wie ;)), konfiguracje z systemami płatności, kurierami, porównywarkami cen oraz serwisami aukcyjnymi takimi jak Allegro, eBay, Świstak (dzięki temu dotrzesz do nowej, potencjalnej grupy Klientów). Jeśli chcesz przekonać się jak prosto można założyć sklep internetowy na stronie RedCart.pl. Załóż bezpłatny sklep na okres 14 dni, podczas których możesz wykorzystać wszystkie dostępne funkcjonalności. Nasi konsultanci chętnie odpowiedzą na wszystkie pytania, także podczas okresu testowego :) Pozdrawiam i życzę powodzenia w biznesie, Paulina Szymańska RedCart.pl

Gość Wanda_i_Banda
Marika - dając klientom prezenty, gratisy, bonusy itd. pamiętaj o opakowaniu. Np. w drukarni cyfrowej flyeralarm mają teraz fajną linię bożonarodzeniowych produktów i usług. Ja zainwestowałam w takie duże tuby na prezentowe alkohole. Dobra sprawa, bo można sobie nadrukować dowolne rzeczy. Tuba solidna więc pewnie nikt jej nie wyrzuci od razu, tylko będzie stać z naszym logo :)

Gość gość
Jeżeli stworzysz dobry sklep internetowy to owszem, da radę zarobić. Sam widziałem taki sklep jak np. ehak24.pl i naprawdę sporo zyskują na swoich produktach.

Gość Dean888
Marika, pamiętaj też o tym, żeby zadbać o www, obecność na social media i jakieś logo. Często się o tym zapomina, a firma bez logo to jak człowiek bez twarzy. Mi projektowali logotyp w babilon Media i moge polecić. Cenowo - ok, efekt super.

Gość koort
Nie zapomnij o czysto konwencjonalnych, „papierowych” metodach rpomocji. Ja po 7 latach korzystania z różnych drukarni cyfrowych w zasadzie mogę powiedzieć że tylko na Flyeralarm się nie zawiodłem. Wszędzie gdzie indziej było albo tanio i jakościowo nie tak, albo na odwrót. U nich mam złoty środek.

Gość gość
Kilka lat temu też rozwijałam własny biznes i potrzebowałam dobrej oprawy - opakowania, ulotki, katalogi. Długo szukałam drukarni w Warszawie oferującej druk cyfrowy w korzystnej cenie i o szybkim czasie realizacji no i w końcu znalazłamusmiech.gif Drukarnia spełnia moje oczekiwania http://paperplane.pl/