Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pavel92

Polki vs dziewczyny z zagranicy

Polecane posty

Gość gość z Wrocławia
to z zaczepiania obcych na ludzi przeszliśmy do opryskliwości? LoL :D

Gość pavel92
polak polakowi wilkiem taka prawda

Gość zimna dziewczyna z Polski
różnice kulturowe - np mówienie cześć obcym ludziom. te całe small talks o których pisałeś/pisałaś/pisał jakiś gość w Polsce jeśli dziewczyna powie obcemu facetowi z uśmiechem "cześć" to jest to odbierane jako flirt. nie mam racji?

Gość gość z Wrocławia
*z zaczepiania obcych ludzi na ulicy

Gość gość
taki, ze jak widza kogos obcego to maga nabrac podobnych zachowan, leszpsych

Gość gość z Wrocławia
pavel92 polak polakowi wilkiem taka prawda Tak Pawełku, taka prawda, sam udowodniłeś to wyjeżdzając pogardliwie z "polaczkami"....

masz rację dziewczyno z Wrocławia, ale autor mieszka już dwa lata za granicą i nie pamięta jak to jest w kraju "Polaczków".

Gość gość
bo sie dziewczyny do ciebie nie usmiechaja, wiec "polak polakowi wilkiem", kurcze paweł ty to potrafisz wysnuc logiczne wnioski jak sie patrzy

Gość gość
no tak. jedna się nie uśmiechnie "bo ładna" druga "bo brzydka". zawsze jakiś pretekst się znajdzie żeby się nabzdyczyć.

Gość gość
"w Polsce jeśli dziewczyna powie obcemu facetowi z uśmiechem "cześć" to jest to odbierane jako flirt. nie mam racji?" x oczywiście że nie masz racji. masz za to jakieś absurdalne urojenia.

Gość gość
nie jestem nabdyczona, nie mam po co sie usmiechać. gdyby do ciebie usmiechnela sie brzydka dziewczyna to bys ja olał, albo co gorsza(nie mowie o tobie) wyśmaił, wiec po co mi to? to ze sie nie usmiecha nie oznacza, ze jest niemila i niegrzeczna w stosunku do innych.

no to co - podchodzę do obcego faceta na przystanku, uśmiecham się, mówię "cześć"... i co dalej? :D serio pytam. jak widzicie dalszy scenariusz?

Gość gość z Wrocławia
i kolejny z tym nabzdyczeniem, no litośc***przecież ludzie mają różne usposobienia, charaktery, każdy ma się na siłę uśmiechać, żeby Tobie zrobiło się lepiej>? Żyjcie i dajcie żyć innym. A jak jesteś takim orędownikiem uśmiechu to siedź uśmiechnięty 24/7.

Gość pavel92
nie no lepiej nic nie mówić jak niemowa :)

pytam o dalszy scenariusz, żebym wiedziała jak się światowo zachować jak będę jutro rano szła do pracy :classic_cool:

Gość gość z Wrocławia
Pawełek, ty to może faktycznie lepiej nic nie mów.

Gość pavel92
ja nic nie mówie teraz przecież,przecież mnie nie słyszysz :)

Gość gość
odrazu powiedz czy c***odoba, pawełek przeciez wspominal ze lubi jak dzieczyn ktore dopiero co spotkal mowia mu to aaaa i nie zagaduj do murzynow i ciapatych

Gość gość
"nie mam po co sie usmiechać. gdyby do ciebie usmiechnela sie brzydka dziewczyna to bys ja olał," x oczywiście że bym ją "olał". ale właśnie o to chodzi że tak samo ją "olewam" gdy jest nabzdyczona. bo u nas jak widać wiele osób jest przekonanych że żeby się zachować "sympatycznie" na ulicy to trzeba mieć "po co", trzeba mieć z tego jakąś korzyść. jak nie ma "po co" to trzeba się nabzdyczyć i tak łazić. ja cały czas o tym piszę. to jest jakiś dziwaczny swiatopogląd nie wiadomo skąd wzięty. nawiasem mówiąc kiedyś oglądałem taki film:"eksperymentalny sygnał dobra" w ktorym grupa studentów badała jak ludzie reagują na uśmiech na ulicy. i właśnie o taką "bezinteresowną życzliwość" chodzi. nie ma co sobie od razu dorabiać teorii o tym że to "podrywy" albo inne bzdury.

Gość pavel92
a ty nie lubisz jak ktoś obcy powie Ci coś miłego? :)

Gość gość z Wrocławia
niestety ale ja nie kłamię:) i nie lubię mowy trawy;)

"i właśnie o taką "bezinteresowną życzliwość" chodzi. nie ma co sobie od razu dorabiać teorii o tym że to "podrywy" albo inne bzdury." gorzej, jak taką teorię dorobi sobie facet do którego się uśmiechnęłam... bo z tego co zauważyłam, faceci tak reagują na uśmiechy. traktują to jako flirt.

Gość gość
"serio pytam. jak widzicie dalszy scenariusz?" x żyjecie długo i szczęśliwie oczywiście :D no właśnie o takie głupie przekonanie że nie można komuś powiedzieć "dzień dobry" bez oczekiwania "dalszego ciągu". zwyczajnie być miłym dla osoby której się już nigdy w życiu nie spotka i nic się od niej nie chce ale zamiast nabzdyczonym z zadartym nosem być po prostu miłym.

Gość gość z Wrocławia
gościu od nabzdyczenia-czy ty mówisz cześć wszystkim obcym osobom, jakie napotykasz na swojej drodze? jesteś cały czas uśmiechnięty?

Gość majeczka888
w sumie to pavel92 ma racje niestety ;/

Gość gość
jasne, chodzę od człowieka do człowieka i każdemu dzień dobry mówię. nie wiedziałeś/aś?

" gościu od nabzdyczenia-czy ty mówisz cześć wszystkim obcym osobom, jakie napotykasz na swojej drodze? jesteś cały czas uśmiechnięty? " też mnie to zastanawia..

Gość gość z Wrocławia
no to chyba nie jesteś aż takim ignorantem, żeby oczekiwać tego od innych?

Gość pavel92
ooo nawet dziewczyna przyznała mi rację,robi się ciekawie :)

Gość pavel92
ludzie więcej życzliwości a mnie chamstwa.szanujmy się :)