Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jewgenij Woronowow

POLACZKOWATOŚĆ a powody nieszczęścia ludzi Unikaj tych błędów ŻYJ SZCZĘŚLIWIE

Polecane posty

Gość gość
baranek czyli wg twojej teori "polacy" którzy wyjechali na zachód do roboty, to już też nie polacy... ok, dziękuje, nie mam pytań, z idiotą nie dyskutuje

Gość gość
nie zgodze się z autorem tematu. podam na przykładzie. znam dwie siostry które są polkami pielęgniarkami. jedna wyjechała do Niemiec tam wyszła za mąż. Ta w PL zarabia 1700 zł/m-c, ta w Niemczech 1700 euro/m-c. Meble, żywność, normalne zwykłe ciuchy, kosmetyki (rossman jest Niemiecki) kosztują TYLE SAMO CO W PL, a mimo to ta jedna siostra zarabia 4xWIĘCEJ. To samo z wakacjami. Neckermann ma często te same wycieczki taniej niż np Triada (wiem bo czasem lecimy z Niemieckiego biura podróży bo jest TANIEJ niż z Polski!!!). Każdej z tych sióstr mąż ma właśnie zawód typu: kierowca, magazynier, hydraulik czyli tez zarabia raczej niższą pensję. Tylko że ta rodzina w Niemczech może raz w roku lecieć do Turcji na wakacje, może iść do kina z całą rodziną raz na tydzień, może wyjść na pizzę, do pubu, a w Polsce? Wegetacja! Być może koleś na pustyni nie potrzebuje wyjść do kina, lecieć na wakacje, móc kupić sobie ładną kieckę żeby iść na kolację z mężem, ale normalni ludzie tak.

Gość baranekk
'baranek czyli wg twojej teori "polacy" którzy wyjechali na zachód do roboty, to już też nie polacy... ' jak nie są polacy skoro są i niestety pochodzą przeważnie raczej bardziej z dołów społecznych wygnanych poprzez biedę do pracy na zachodzie oczywiscie mają swoje rożne problemy z tego powodu , a czesto się zdarza że procent przestępców jest u tych wyjezdzajacych duzo wyższy niż średnia krajowa - to są przeważmie Polacy , którym 'Polska ' odmówiła pracy , albo zlikwidowała ich dawne miejsca pracy ,m tworzac pomimo wyjazdu 2.5 mln Polaków tutaj na stałe te 14 % stalego bezrobocia , króew w niektórych regionach sięga 25 % ci ludzie bedący np. alimeciarzami albo mając bezrobotne rodziny w polsce na utrzymaniu niestety często upokorzeni podejmuja sie tam różnych czynów zwiazanych z tzw. dziadostwem , a nawet przestepczością to nie jest takie proste do wytłumaczenia ...natomiast wqrwia mnie taki jakis ruski , ktory tutaj dość głupawo przedstawia swoje teorujki o 'polaczkowatości na zachodzie ' a inni mu oprzyklaskują - von polskojęzyczni na rusko-żydowskie fora

Gość mama dziecka
Wszystko prawda, tyle że tę ponad 2500 lat temu oznajmił już Siddhartha Gautama ( vide - Druga Szlachetna Prawda ) więc po co powtarzać ciągle to samo?

Gość gość
to prowo pijaka22lata :D ten to jest z******ty, zawsze wkręci ludzi i łykają jak pelikany, a ile jadu przy tym idzie haha

Gość gość
sam jesteś skopiowany idioto :D

Gość Kocurek1983
Jewgeniju szanowny, a coz Cie tak dziwi w takim stanie rzeczy? Wybacz, ale pracowalam jako fizjoterapeutka w polskim szpitalu za wlasnie 1200 zl na reke. Praca ciezka, oddzial neurologiczny, podstawowego sprzetu brak, serce sie kroilo, ze nie moge pracowac tak, jakbym sobie wymarzyla, zeby jak najlepiej pomoc drugiemu czlowiekowi. Teraz pracuje na niemieckim oddziale, tez neurologia- po prostu bardzo mnie interesuje- sprzet przyzwoity a nawet bardziej, niz przyzwoity, jesli czegos nam w teamie brakuje to podanie do szefa i jest za gora 2 tygodnie. Liftery do podnoszenia pacjentow na najwyzszym poziomie i nie jeden na oddzial ale 4 sztuki. Nie mowiac o super sprzetach do rehabilitacji oddechowej itd. Az sie chce pracowac. I zarabiam 1500 euro na reke. Dla ciebie to pewnie niewiele? Pewnie sie ponizam w twoich oczach pracujac za taka "smieszna kwote" i dajac z siebie wszystko? hehe! Tutaj az sie chce dac z siebie wszystko bo masz pole do popisu a nie klody rzucane pod nogi bo szef oddzialu polskiego nie zamowi sprzetu na oddzial bo dostanie zj**, ze trwoni kase i nie rzadzi dobrze. Porazka. Co do twoich przykladow Polakow pracujacych w rzezniach i na zmywakach w uragajacych warunkach-czy w Polsce mieliby lepsze? O czym Ty mowisz? Czy widziales na wlasne oczy te "uragajace wwarunki"?? Ludzie C***oza tym tez nie sa magistrami i doktorami zazwyczaj wiec nie pracuja ponizej swoich kwalifikacji. A kwestia 1200 ZLOTYCH na reke a 1000 EURO, no coz, gdybys mial wiecej doswiadczenia za granica to wiedzialbys co jest grane, ze za tysiaka euro zyjesz jakos w miae godnie, bez luksusow ale zawsze w miare a 1200zlotych moze sobie w tylek wsadzic, ot co!

Gość Kocurek1983
a ty baranekk idz sobie strzel przyslowiowego baranka! Co sie uczepiles kolegi Eugeniusza? Prosze sie doksztlacic z historii a potem ujadac!

Gość gość
hahaha kocurek :D kolejna idiotka która sie wkręciła

Gość Kocurek1983
nie wstyd ci??;) nie wstyd ci, ze sam zostales wkrecony?haha

Gość gość
sam wkręcony :D oh tępa kafeterianko, próbujesz wyjść z twarzą z podbramkowej sytuacji, no no no :) masz chociaż za to PLUSA co i tak nie zmienia faktu ze jesteś bardzo naiwna :D

Gość baranekk
wkręcasz się kocurku niepotrzebnie :) pracowałem i prawdopodobnie jeszcze będe pracowal za granicą i znam te problemy z różnymi polakami podobne mają ukaraińcy i ruscy , aczkolwiek te narody sa tam ogólnie bardziej zwatre i ' za sobą ' , dlatego tutaj np. jadą po polakach ale to nie jest powód abu taki jakiś ruski wyzywał Polaków od 'polaczków ' na polskim forum , a tacy dziwni 'polacy ' mu przyklaskiwali , bijąc się w piersi tego właśnie tam nie ma \tzn. że np. pluje polak na ruskiego , a oni udają , ze deszcz pada i dlatego własnie śmieja sie z takich zaprzanych polaczków - tutaj właśnie mają wiele racji - nie odpowiada się na te ich durne prowokacje i nie bije się w piersi z pokora przed ruskimi i ukraińcami , którzy prowokuja , a sami mają we własnym kraju większy syf niż ....

Gość gość
baranek, myślałem ze kocurek to maksimum idiotyzmu, ale jednak ty wyznaczyłaś nowy poziom :D kolejna wkręcona w historyjke mądrutkiego rosjanina :D

Gość Kocurek1983
im bardziej gryziesz i sie wijesz i nazywasz mnie tepakiem tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze dotarlo do ciebie, jak bardzo tepy jestes ty sam:)

Gość baranekk
słuchaj 'gosciu ' jak masz coś do powiedzenia to mów paroma zdaniami na temat i wytłumacz o co ci chodzie , a nie obrazaj anonimowo jak ten osioł który tylko beczy a nie ma nic do powiedzenia w żadnej sprawie ;)

Gość gość
eee tam, ważne że osoby piszące miały okazje się wypowiedzieć i powstała nawet fajna dyskusja, idiotą jest ten, który sam tak mówi o innych...he he.

Proszę państwa, naprawdę apeluję o odrobinę kultury :) Szanujmy się nawzajem, wymieniajmy poglądy, walczmy! ale na argumentu w sprawie tematu a nie na obrażanie siebie wzajemnie :) Zachęcam do dalszej dyskusji, za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi dziękuje, wyciągam z nich wnioski. Na pewno przydadzą mi się w mojej pracy naukowej :)

Gość Kocurek1983
gosciu, wytrzyj piane z pyska. przeze mnie przemawia doswiadczenie ktorego tobie brak, twoje ujadanie jest puste. nie gadajmy z idiota baranku

Gość gość
to ja o Polakach może na króciutkim przykładzie: Kowalski jedzie samochodem i widził ze ktoś chce się właczyc do ruchu. Uprzejmie wpuszcza kowalski kierowcę. Wraca do domu opowiada o sobie ze jest uprzejmy itd., obrasta w piorka. Ten sam kOwalski jedzie autem a przed nim kierowca ustepuje wpuszczając kogosc do ruchu i kowalski wkurw... ze w d**e uprzejmy się znalaz i teraz będzie wszystkich wpuszczał. Nie umiemy chwalić, jesteśmy zadufanym narodem, ale to zrobiła komuna, bo w komunie jak ktoś już cos miał to na pewno po znajomośc***przekupil, za pieniądze, za d**e itd...

Gość gość
...i cieszę się, że znalazły się osoby, które chciały bronić POLSKOŚCI.

Gość gość
to ja o Polakach może na króciutkim przykładzie: Kowalski jedzie samochodem i widził ze ktoś chce się właczyc do ruchu. Uprzejmie wpuszcza kowalski kierowcę. Wraca do domu opowiada o sobie ze jest uprzejmy itd., obrasta w piorka. Ten sam kOwalski jedzie autem a przed nim kierowca ustepuje wpuszczając kogosc do ruchu i kowalski wkurw... ze w d**e uprzejmy się znalaz i teraz będzie wszystkich wpuszczał. Nie umiemy chwalić, jesteśmy zadufanym narodem, ale to zrobiła komuna, bo w komunie jak ktoś już cos miał to na pewno po znajomośc***przekupil, za pieniądze, za d**e itd...

Gość gość
nie komuna tylko kapitalizm właśnie sprawia, że jest taka przepaśc między statusem materialnym...w związku z tym zawiść i zazdrosć, kiedyś to ludzie potrafili sobie pomóc wzajemnie

Gość gość
dokładnie, za komuny tego nie było za komuny była równość społeczna, każdy miał po równo, to dzisiaj jest przepaść między biednymi a bogatymi. Jedni mają drudzy nie i siłą rzeczy ci co nie mają, zazdroszczą tym co mają

Gość gość
wszystkie cechy ludzkie zarówno pozytywne czy negatywne mają swoją przyczynę w wychowaniu,a jeśli wszystkim zaczyna brakować kultury to robi się niezły bajzel.W podobnych awanturach nie ma miejsca na rozsądek.Dlatego mała przerwa prosimy orkiestra białe tango panie proszą panów.

Gość gość
Każdy z was jest zazdrosny. Nawet tu na kafe. Nawet teraz zazdrościcie Jewgenijowi ze udało mu sie stworzyć temat który ma kilkadziesiąt postów. Wy próbujecie pisać debilne tematy, myślecie ze zrobicie kariere, ale wam nie wychodzi. Jemu wyszło więc musicie go od razu zajechać z zazdrości

Gość gość
Każdy z was jest zazdrosnym polaczkiem. Nawet tu na kafe. Nawet teraz zazdrościcie Jewgenijowi ze udało mu sie stworzyć temat który ma kilkadziesiąt postów. Wy próbujecie pisać debilne tematy, myślecie ze zrobicie kariere, ale wam nie wychodzi. Jemu wyszło więc musicie go od razu zajechać z zazdrości

Gość gościówka 26
Zgadzam się z autorem, przynajmniej z 1 wpisem. Generalnie uważam, że Polacy to mądrzy ludzie, tylko bardzo zakompleksieni, z niskim poczuciem własnej wartośc*****symizmem, różnymi lękami, gdybyśmy nad tym popracowali, to byłoby super i tego Nam życzę na Święta. Uważam też, że źle wpływa oddalanie się od wiary i Kościoła, ja się teraz nawracam. Nie zniechęcajcie się, proszę, negatywnymi przykładami duchownych, po tu chodzi o wiarę w Boga, a nie w księdza, on odpowie za swoje grzechy, bo każdy pracuje na "własne konto", poza tym jest wielu wspaniałych duchownych. Mi w każdym razie wiara i religia pomagają, odkryłam, że to religia miłości, a nie lęku i bezzasadnych ograniczeń, jak kiedyś mi się wydawało.

Gość gość
że co mu niby wyszło? przecież ten wpis jako gość to jego.