Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mojego chłopaka przeraża ślub

Polecane posty

Gość gość

Mamy po 22 lata. Jesteśmy 5 lat w związku. Jestem jego dziewczyną, nie narzeczoną. Nie chce jeszcze ślubu,bo najpierw studia,ale kiedy mówię o przyszłości,że np, chciałabym wziąśc ślub mając 25 lat to jego to jakoś przeraża. On ciągle mówi o 30-stce;/ Dla mnie to stanowczo za późno. Dziś powiedziałam mu,że moi rodzice chcą tynkowac dom,ale powiedzieli,że zrobia to na świezo przed naszym slubem a on na to "Jakim ślubem" i jakies dziwne spojrzenie w moją stronę... Ja nie wiem jak mam to odbierac. On ma chyba za dobrze: bo mama mu zawsze ugotuje co chce, duzo gra w pilke, co piatek spotkania z kolegami po pilce. Co o tym sądzic ?

Gość gość
facet powinien żenić się po trzydziestce - i twój też tak zrobi - ciebie kopnie w tyłek i znajdzie młodszą z którą sie ożeni - daje ci to z resztą do zrozumienia, ale ty oczywiście nie chcesz tego widzieć, prawda?

Gość A mnie boli pochwa
Facet daje wyraźnie znak że nie jesteś dla niego kandydatką na żonę tylko dziewczyną na teraz......a Ty planujesz z nim ślub? Litości !!!!!!

Gość gość
Przeciez gdyby tak bylo,to niebylby ze mną 5 lat,prawda? Kocha mnie,widze i czuje to. Mieszkamy nawet razem,ale tlyko od pon do czw,bo studiujemy razem w tym samym miescie, na weekend kazde z nas zjezdza do swoich domow. To niemozliwwe,ze jestem dziewczyna na "teraz".

Gość gość
autorko - jesteś tylko zapchajdziurą, bo on musi się gdzieś seksualnie wyładowywać - o ślubie zapomnij!

Gość gość
Kocha mnie,widze i czuje to. Mieszkamy nawet razem,ale tlyko od pon do czw,bo studiujemy razem w tym samym miescie, na weekend kazde z nas zjezdza do swoich domow. To niemozliwwe,ze jestem dziewczyna na "teraz". xxxxxxxxxxxxxx kocha??? z kija potrzebuje gdzieś spuszczać!!!

Gość gość
Daj mu spokoj!. 1) nikt nie lubi nacisku 2) 25 to zdecydowanie za wczesnie na slub -- co przez nastepne 50? 3) ulegasz zacofanym pogladom rodzicow i spoleczenstwa --slub w wieku 25 lat! 4) Dlaczego wlasciwie ten papierek jest dla ciebie tak istotny???

Gość gość
właśnie pokazał ci jak cię "kocha" - nie ma planów na dorosłe życie z tobą - i nie myl uprzejmości i bycia miłym z miłością!

Gość gość
Papierek nie,ale chcialabym stworzyc dom i miec dziecko juz w wieku 26 lat. A dla mnie najpierw slub potem dzieci:)

Gość gość
a dla niego ani ślub ani dzieci!

Gość gość
26 lat??? Dziewczyno, najpierw daj sobie czas na rozwoj osobisty. W wieku 20-30 nastepuja najwieksze zmiany, za kilka lat bedziesz juz inna osoba i bedziesz chciala czego innego. Dziecko zawsze mozesz miec w wieku 26 lub 36, po co ten pospiech? Potem sie zaluje, a odkrecic decyzji o dzieciach sie nie da.

Gość gość
mamusia z tatusiem jej będą wychowywać!

Gość gość
Dziecku trzeba miec cos do zaoferowania, stabilna i interesujaca osobowosc, zebys mogla im wiele przekazac. Im pozniej tym lepiej.

Gość gość
I dlaczego najpierw slub, a potem dzieci? Dlaczego tak wazne jest wstawianie sie w pewne ramki? Slub to tylko papierek, dzieci sie ma, bo sie ich bardzo chce. Jedno nie ma z drugim nic wspolnego.

Gość gość
tu nie chodzi o przekazywanie czegokolwiek dzieciom tylko o to, że ona ma plan i za wszelką cenę chce go zrealizować! ma być ślub za 3 lata i koniec! a jak nie to będzie chociaż dziecko - jakoś trzeba faceta zatrzymać i na siłę robić z nim rodzinę!

Gość gość
czyli jak skończysz studia to przy NAJSZYBSZEJ opcji (jeśli zaczęłaś studia w wieku 19 lat) , będziesz dwa lata po studiach DOPIERO i już chcesz dzieciaka??? A praca, jakiś rozwój zawodowy??? I co, dzieciak i siedzenie w domu w tak młodym wieku, gdy powinnas inwestować w siebie??? Powodzenia, będziesz bezrobotna przed 30tką z dzieciakiem, na utrzymaniu faceta, a mamy XXI wiek!!! Co jak Cię chłop zostawi?? Właśnie dobrze że facet myśli racjonalnie, najpierw praca, mieszkanie, stabilna sytuacja finansowa OBOJGA, a potem dzieciak, weź idź do pracy najpierw to pogadamy o zakładaniu rodziny, teraz to Ty wszystko tylko w teorii widzisz.

Gość gość
Istnieja rozne drogi zyciowe, nie tylko slub i dziecko. Kim bedziesz w wieku lat 30tu? Kura domowa?

Gość gość
A gdzie pracujesz, ze chcesz mieć dziecko - bo utrzymać je musicie oboje, to chyba wiesz? Marzycielka, roboty szukaj, najepiej już w czasie studiów a nie snuj planów, że ty swieżo po szkole będziesz kurą domową, a on musi Cię utrzymywać!!! W dzisiejszych czasach nikt normalny nie robi dzieci bez perspektyw, dlatego chłopak mówi o 30;tce, bo dopiero wtedy zobaczycie jak z pracą, czy jest pewna i na stałe, jakie macie możliwości. Wczesniej to nic nie będziecie mieli, studenciki ledwo po szkółce i dzieciaka będą robić, hahahaha.

Gość gość
Ja tez jestem 5 lat w zwiazku i dopiero 3 m-ce temu sie zareczyłam. Oczywiscie moj też chce poczekac ze slubem, ale teraz to juz za poźno bo skoro dał pierscionek to musi być niebawem ślub. Sa sa sa ;)

Gość gość
Ja po prostu widze,ze moje znajome juz niektore po slubie inne mają weselicho w tym roku a ja wciąz jestem jego dziewczyną po 5 latach ;/;/ chcialabym chociazbyc narzeczoną... ;/ ehh juz sa,ma nie wiem co o tym mam myslec. Moze faktyycznie macie racje,ze na wszystko przyjdzie czas. Ale nie moglabym byc chcoiazby narzeczoną ? przeciez zareczyc mozna sie zaawsze a slub wziasc kiedy sie chce

Gość gość
TO go zapytaj czy planuje z Toba przszłość i kiedy Ci sie oświadczy :P

Gość gość
Dziewczyno, ale po co ci ten 'status' narzeczonej? Bo z Twojej wypowiedzi nie wynika, ze TY tego chcesz i jest to Twoje pragnienie z glebi duszy, tylko chec dostosowania sie do otoczenia. Ktore jest zreszta bardzo prymitywne -- slub, dziecko jako sposob podniesienia statusu kobiety -- jak w pakistanskiej wsi. Zadna droga nie jest zla, chodzi o to zeby isc droga, ktora MY chcemy, a nie zyc zyciem innych. Ja nie mam dzieci, i mam chlopaka, nie meza i to mi odpowiada. Dla mnie wazny jest rozwoj osobisty i zawodowy. niektore kobiety chca byc matkami -- ok, swietnie, ale pod warunkiem ze samemu sie tego chce, a nie jak wyzej!