Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

49 dc a okresu nadal nie ma

Polecane posty

Gość gość

Ostatnią miesiączke miałam 21.10.2013r. (po odstawieniu tabletek które brałam 9 lat), stosunek odbył sie 3.11.2013r. testy z krwi robiłam 26.11 wyszło 2mUL, powtórzyłam bete po tygodniu wyszło 2,7 mul. Co mam o tym sądzić? Jestem we wczesnej ciąży czy też nie? Czy badanie nie zostało wykonane za wcześnie? był to 37 i 43 dc. Jest sens robic kolejną bete w 50dc? Dodam że pobolewa mnie delikatnie podbrzusze

Gość gość
Nie jesteś w ciąży, po odstawieniu tabletek takie anomalie się często zdarzają.

Gość gość
Nie ma sensu robić kolejnego bhcg, udaj się do ginekologa, niech cię zbada i pewnie przepisze luteinę, spokojnie :)

Gość gość
bylam u lekarza, niestety trafilam na taką że szkoda gadać! a czy jest to normlne że było 2 a poźniej 2,7. Przeciez ten hormon jest wytrzarzny tylko u kobiet w ciazy

Gość gość
do lekarza, poszukaj jakiegoś dobrego, idź prywatnie. My ci okresu nie wywołamy.

Gość gość
to wiem, pytam o cos innego

Gość gość
Ja mam własnie 37 dc.. @ powinna być 6 dni temu :( Nie ma.. Wszystkie testy negatywne.. Ostatnia @ 3 listopad.. Cykle 31. Owulacja późna tym razem - 23 dc.. I czekam :( Zaraz jadę wykonać betę by przekonać się czy aby napewno nie tworzy się we mnie nowe zycie.. Chciałabym bardzo..

Gość gość
Co do hormonu.. Do 5 iu/ml ciąży nie ma.. Wszystkie poniżej 5ciu nie oznaczają ciąży a u kobiet może występować

Gość gość
a możesz zapytac pan w laboratorium o moją sytuacje?

Gość gość
ja to wszystko wiem ODP mi tylko dlaczego WZRASTA?

Gość gość
To pójdź do innego lekarza, ale też bardzo możliwe że niedługo dostaniesz okres.

Gość gość
nie umiesz czytać, wszędzie to w necie jest, że poniżej 5 ml nie ma ciąży!!!! nawet jakbyś miała najpierw 1, a potem 4!

Gość gość
Nie chce zrobic z siebie wariatki dlatego nie zapytam sie.. Nawet jak sa wahania poniżej 5 jednostek ciązy nie ma - niestety :( Spójrz też ze wzrost jest nieznaczny, równie dobrze mogą to byc anomalia w odczycie z próbki krwi..

Gość gość
dziewczyny przepraszam ale zrozumcie mnie...;) wiem że zachowuje sie jak wariatka ale ale ale to nie jak to to cos :)

Gość gość
zawsze możesz jeszcze test zrobi, tylko nie wiem po co, a na wywołanie okresu i tak musisz pojść...

Gość gość
Nie ma ciąży. Gdyby była to druga beta po tygodniu byłaby o wiele większa niż 2,7.

Gość gość
Nie ma opcji aby miesiąc po stosunku byłabyś w ciaży a beta wynosiłaby 2,7. Moim zdaniem organizm nie doszedł do siebie po odstawieniu tabletek.

Gość gość
dziękuje za odp, i jeszcze raz przepraszam za durnowate pytania, po prostu sie stresuje.

Gość gość
zapewne wybiorę sie jeszcze jutro na betę to tylko 20 zł a uspokoi moje nerwy

Gość gość
To już jakieś urojenia. Gdybyś zaszła wtedy to nie ma bata żeby po miesiącu beta była 2,7. No ale to twoja sprawa i jeśli chcesz wyrzucać pieniądze w błoto to zrób to. A co zrobisz gdy jutro wyjdzie beta 3,0? Utwierdzisz się w przekonaniu że to wczesna ciąża? "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "

Gość gość
to mnie teraz zagiełaś! faktycznie nakręcam sie, siedze i czytam o rożnych przypadkach i mam juz mętlik w głowie.

Gość gość
to efekt tabletek a nie żadna ciąża. Weź wyluzuj. U mnie w ciaży w 6t4d (liczone od ost. miesiączki) było widać na usg dziecko z bijącym sercem. A u ciebie w momencie robienia drugiej bety był 6t1d od ost. okresu (od poczęcia 03.11 było 4t1d) więc jakim cudem miałaby być ciąża? Zwracam ci uwagę że zarodek widać na usg przy poziomie hcg 1000 -1500. O czym wobec tego my tu mówimy?

Gość gość
dzieki za logiczne wyjaśnienie mi problemu. O to mi właśnie chodiło