Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beruthiel

Jaka jest Twoja ostateczna decyzja

Polecane posty

BSA - Wiem, że westerny są trochę przekłamane. Np. Kowboje i Rewolwerowcy często nosili cylindry... A bokobrody są właśnie łatwe do utrzymania przy długich włosach. Kiedyś nosiłem dłuższe włosy (takie do ramion). Golenie sprawiało mi sporo kłopotów (włosy opadały i były ubabrane w piance). A tak, gdybym wtedy nosił bokobrody, miałbym mniejszą powierzchnię twarzy do posmarowania pianką, włosy by tak łatwo się nie babrały. A bokobrody były popularne praktycznie przez cały XIX wiek. Wystarczy popatrzeć na dagerotypy (stare fotografie). Zaryzykuję stwierdzenie, że około 60% mężczyzn nosiło bokobrody. Co do Beruthiel, to czułbym się trochę schizofrenicznie, gdybym był Nią zainteresowany, dlatego że głównym tematem naszych rozmów jest Perłowa Królewna. Byłbym się czuł dziwnie, gdybym podbijał do kobiety, z którą cały czas rozmawiam na temat innej kobiety... Poza tym Beruthiel ma poglądy katolickie. Ja mam poglądy antytrynitarne. Ja jestem z Wrocławia, Beruthiel jest ze Słupska, więc odległość, to też problem. Poza tym Nie widziałem Jej też, więc nie wiem, jak wygląda. Ale dobrze mi się z Nią pisze tu na kafe i tak na razie jest OK...

Edelgast, przeprowadziłam się, nie mieszkam już w Słupsku. Dziękuję za miły tekst o mnie :)

Średnio. Spacerowałem dzisiaj na północnym brzegu odry i myślałem trochę o życiu. Na przepytce facet mnie przemaglował rano :D Ogólnie to spoko...;)

i jakie masz plany życiowe? Dzisiaj byłam tak zapracowana, że nie miałam czasu nawet zjeść drugiego śniadania, a co dopiero myśleć. :)

Nie wiem. Będę musiał skończyć szkołę w międzyczasie poszukać lepszej roboty. I jak skończę tę szkołę załatwić sobie staż. Chciałem za granicę wyjechać, ale raczej się nie uda.

Miałem okazje pojechać do Norge, ale raczej się nie uda, bo zostałem wystawiony (na to wygląd). Myślałem też, żeby zrobić kurs spawacza i pojechać na wyspy. Kiedy mówię o wyjeździe, mam na myśli wyjazd podczas wakacji...

Chciałabym w przyszłym roku pojechać do Norwegii, tam mnie tak ciągnie. Na wyspach trudno jest znaleźć pracę zarówno kobiecie, jak i mężczyźnie. A nie chciałbyś pojechać do Niemiec w celu szukania pracy?

Æðelgast-Wydawało mi się, że Wrocław jest takim miastem, że zarobić idzie podobnie jak na zachodzie. Nie myślałeś o własnym biznesie? Wrocław to dobre miasto na biznes.

BSA - na razie się uczę. A za granicę można pojechać raz na wakacje, drugi raz, trzeci. I powoli uzbierać kasę na biznes. Jeden wykładowca mówił nam, że jedna z jego studentek zrobiła kurs TiG-a. Pojechała na wakacje do Anglii. Spawała tam drzwi od lodówek. Przez rok zarobiła sobie na rok życia i studiów w Polsce :D

Tfu, co ja piszę: Przez wakacje zarobiła sobie na rok życia w Polsce. Podobno około 5000 funtów miesięcznie...

To jest jakis pic na wodę z tą dziewczyną - spawaczką. Nie ma takich babek... haha Edelgaście nie mierz tak nisko, stać Cię na więcej, niż bycie spawaczem przez wakacje

Æðelgast-Nie wierz w takie bajki, kumpel w Holandii zarobił 8 tys zł, praca po 14 godzin. Oni zatrudniają ludzi z wschodu nie po to, aby zapłacić tyle ile miejscowymu, ale po to aby zapłacić im mniej. Ukrainiec w Polsce zarobi 5 zł na godzinę, a dla mnie 10 zł na godzinę, zaczyna być mało

Do Niemiec? Parę wrocławskich agencji prowadzi nabory do Niemiec i Holandii. Mam tu na myśli głównie OTTO i Randstad. Z tym, że tam aż takich kokosów nie ma. Mój znajomy pracował na przykład w DHL-u w Stutgarcie... A inny przymierza się do Holandii Jeszcze inny był w Holandii. Ale powiedział, że trafił do zakładu, gdzie się turasy panoszyły i nie wytrzymał. Jeszcze inny poszedł podpity do agencji i go tam skierowali do obozu pracy do Holandii, Dostawał na jedzenie i spanie. Musiał uciec d Niemiec, żeby się odkuć i wrócić do pracy... Będę musiał sobie poszukać nowej pracy b dają mi tyle wolnego, że teoretycznie mam pracę, a w praktyce jestem prawie, że na bezrobociu (popieprzone ostatnie dwa miesiące).

Wykładowca by raczej nie kręcił. Studentka go raczej też nie. A wiem, że mimo, że spawanie źle się kojarzy, pozwala nieźle zarobić. Nawet w pl..

Stocznie już polikwidowali w mieście PK, spółki wykupiły stocznię, i weź teraz zarabiaj kokosy w stoczni w Polsce.

Popatrzcie jaka ta warszawka jest głupia. Przyjeżdża taki simon mol. Jest zwykłym przybłędom, obieżyświatem. Wmawia ludziom, że jest poetą, wmawia, że jest uchodźcą politycznym. Nikt nie weryfikuje jego słów. Celuje głównie w lewicowe aktywistki (z wyższym wykształceniem). Jak jakaś nie chce mu dać, wyjeżdża z rasizmem. Jego ofiary są tak urobione przez propagandę i fałszywą poprawność, że nazwanie rasistką traktują jak najgorszą obelgę. I tak nasz simon zaliczył nie kilka, nie kilkanaście, a kilkadziesiąt kobiet. Wszystkie, wykorzystując te same, zaaplikowane, przez lewactwo słabostki. O czym to świadczy? Przyjeżdża włóczęga z obcego kraju. Posługując się tanimi bajerami, które łatwo sprawdzić zalicza kilkadziesiąt kobiet, zarażając je HIV-em. Pytam się o czym. I jaką miał inną motywację, jak nie zemstę wynikłą z kompleksów?

ups. To na inny temat miało pójść... Beru. Kto powiedział, że w mieście PK jest stocznia? :D

Nie pisałem niczego takiego. Podałem odległość od Wrocławia i kierunek mnie więcej Nie pisałem, że mieszka nad morzem :D

Nic takiego nie pisałem. Że w dużym mieście mieszka też niepisałem. Dopisujesz scenariusze po mojemu...:p

Pisałem, że na północ i wschód od Wrocławia, ale, że nad morzem i sporym mieście...:p Tego sobie nie przypominam...:p