Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka gosc

co przeciw rozstepa w ciazy

Polecane posty

Gość autorka gosc

witam , zaczynam 4 miesiac ciazy mój brzuszek jest juz widoczny zaczynam odczuwac swedzenie na brzuchu do tej pory smarowalam sie oliwka dla dzieci jutro planuje odwiedzic rossmana lub drogerie hebe ale nie wiem co kupic przeciw rozstepa , mogly byscie mi cos doradzic ?

Gość autorka gosc
podzielcie sie opiniami na temat kosmetyków które wy uzywalyscie

Gość autorka gosc
haallloo , odpisze mi ktos?

Gość gość
przeciw "rozstępą" najlepszy bedzie słownik poprawnej polszczyzny..

Gość gość
oliwkę Baby Dream Fur Mama (rossmann). Natłuszczaj skórę porządnie, codziennie. Ale jeśli masz dużą skłonność do rozstępów to może nie pomóc.

Gość gość
rozstępą? Dziewczyno!

Gość gość
rozstępą? Dziewczyno!

Gość autorka gosc
po co czepiacie sie pisowni ? pisze na telefonie , jak bym nie napisala i tak znalazla by sie "madra" ktora skrytykuje..

Gość gość
Rozstępom !

Gość autorka gosc
tak wiem, w temacie jest blad myslalam ze dostane porade o co poprosilam temat jest co przeciw nim a nie o pisowni.

Gość gość
Aktualnie uzywam Pharmaceris Foliacti. Jestem w 24tc i mam dosc duzy brzuch. Jak skoncze opakowanie to kupuje Mustelle bo w pierwszej ciazy w ost tyg wyskoczyly mi kilka rozstepow uzywajac Pharmacerisu.

Gość gość
tez bym chciala to wiedziec ale jak ktos ma sklonnosc do rozstepow to i tak bedzie miec;/ja juz mam pelno po dwoch ciazach.teraz brzuch rosnie i nie chce miec wiecej.polozna mowila ze nie mam uzywac oliwki tylko krem typowo przeciw rozsrepom nawet najtanszy.tylko ze w poprzednich ciazach tez stosowalam...;(

Gość gość
Bio oil pomaga

Gość gość
Moja ginekolog powiedziała że te wszystkie oliwki, maści to tylko dla zbicia kasy. Tak naprawdę to czy kobieta będzie miała rozstępy decyduje dieta, dużo białka. x Ja w ciąży miałam ogromną ochotę na nabiał, na mleko, I mam rozstępy. x Ja zainwestowałabym w bio oil słyszałam że bardzo dobry,

Gość gość
Zgadzam się z powyższym: predyspozycje genetyczne. NIE MA NIC co skutecznie zabespieczy przed rozstępami, jeśli masz do nich predyspozycje. Ja przytyłam 18 kg (większość w brzuch, nie byłam gruba), niczym się nie smarowałam a rozstęp mam kilkumilimetrowy przy starej bliźnie na brzuchu. Na pewno warto dbać o skórę, nawilżanie zawsze jej pomoże, ale cudów nie zdziałasz.

Gość gość
Dieta nie ma nic do tego. Znam chude, nic nie jedzące młode dziewczyny, które mają rozstępy i bez g***townej zmiany wagi

Gość gość
Ja stosuje bio oil. Jest dobry ale na te rozstepy, ktore juz wyszly i sa czerwone - troszke je rozjasnia i schodza. Ja mialam to szczescie, ze rozstepy naa brzuchu mi nie wyszly. Mam kilka na boczkach, ktore tez smarowalam bio oilem - niestety nie pomogl. Mi rowniez wydaje mi sie, ze jesli roztepy maja wyjsc to i tak wyjda.

Gość gość
Znam chude, nic nie jedzące młode dziewczyny, które mają rozstępy x I teraz sobie odpowiedz dlaczego mają te rozstępy

dokladnie nie ma nic co Cie zabezpieczy..jak maja wyjsc to i tak wyjda,ja sie smarowalam od poczatku ciazy wszystkim mozliwym,oliwkami,balsamami,olejkiem arganowym... ale nie pomoglo,jestem w 7miesiacu a rozstepow mam sporo.

Gość gość
spytaj mamę czy ciocię czy miały rozstępy i co stosowały. Najlepsze stare metody wypróbowane. I skup się bardziej na dokształceniu, żeby dziecko wstydzić się mamusi analfabetki, dbającej o wygląd wyłacznie, nie musiało :)

Gość gość
moja mama nie miala rozstepow a ja mam

Gość gość
moja mama nie miala rozstepow a ja mam

Gość gość
to pewnie masz więcej genów od rodziny ojca :)