Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grgrgrg

a nich to czyli pytanie o strój aniołka tanio i na ostatnią chwilę

Polecane posty

Gość grgrgrg

Zapomniałam. Tym razem przedszkole wymyśliło takie przebrania dla dziewczynek (chłopcy jak zwykle mają łatwiej, mogą być ubrani odświętnie), dziewczynki mają być aniołkami. I tak, robić sama strojów nienawidzę, kasy żeby kupić lub wypożyczyć nie mam. Co wymyślić żeby było tanio i ładnie?

Gość mamadwóchdziewczynek
ja kupowałam swojej, ale koleżanka rok temu szyła córeczce taką sukieneczkę a'la albę prościutką i pięknie wyglądała w roli aniołka, oczywiście skrzydła i wianuszek na głowę... można uszyć z jakiegoś obrusa nawet białego.

Gość gość
a masz jakas sukienke biala.

Gość grgrgrg
No właśnie nie mam. A udałoby się, jak sądzicie, jakoś ułożyć prześcieradło żeby to wyglądało odpowiednio, czy raczej nie?

Gość gość
A masz białą bluzkę, koszulkę, golf??? Ale gładki???? Jeśli tak, to załóż jej jakąś białą bluzkę, do tego białe rajstopy (oczywiście gładkie). Kup białą bibułę i zrób jej spódniczkę z bibuły- utnij grube paski i pozakładaj "za pasek".. możesz je zszyć spinaczem ewentualnie, jesli nie chcesz, zeby luźno latały. Do tego wytnij z kartonu coś na kształt skrzydeł i pomaluj farbą nabiało lub obklej bibułą..

Gość mamadwóchdziewczynek
raczej nie, pamiętaj też że nie ona jedna będzie aniołkiem i jak będzie się prezentowała owinięta w prześcieradło kiedy dziewczynki będą miały stroje i sukienki...

Gość gość
a nie mam nawet jak isc do jakies lumpeksu? ja wczoraj za 2 zl; kupilam corce sliczna sukienke biala.

Gość gość
prześcieradło niekoniecznie ale może jakiś duży szal biały, chusta, żeby dziecko owinąć? Albo pożyczyć od kogoś białą spódniczkę, bluzkę, rajstopy i skrzydła. tektura + wata lub bibuła.

Gość grgrgrg
Lumpeks mam oczywiście w okolicy, ale zadziałała zasada że czegoś może być od groma i na każdym kroku, póki się nie zacznie szukać tzn akurat w lumpeksach nic nie znalazłam. Dzięki za pomysły, naprawdę macie fajne i dzięki wam jakoś sobie poradzę! Mamodóch dziewczynek, masz rację, przecież te maluchy będą się porównywać i każde chce się czuć dobrze.

Gość gość
Ja robiłam w zeszłym roku z prześcieradła,ale miałam takie atłasowe. Do tego białe rajstoppki, złota tasiemka w pasie,a skrzydła... z pończoch i dr utu :) do tego aureola z drutu owiniętego złota tasiemką. Mała wyglądała jak prawdziwy aniołek. Tylko prześciesadło trzeba było odpowiednio dociąć i obszyć złota nitką.