Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezdomny próbował zabić za placki

Polecane posty

Gość gość

Do zdarzenia doszło w nocy z niedzieli na poniedziałek przy ulicy Grodzkiej w Krakowie. Kobieta i mężczyzna kupowali jedzenie w budce z hamburgerami. Podszedł do nich bezdomny i poprosił o zamówienie dla niego placków ziemniaczanych. Gdy para go zignorowała, bezdomny wyjął z kieszeni nóż i kilkukrotnie ugodził mężczyznę w kręgosłup, bark i szyję. Ofiara trafiła z ranami ciętymi i złamaniami do szpitala. Napastnik został zatrzymany kilka godzin później - mówi Bogusława Marcinkowska, rzecznik prokuratury okręgowej w Krakowie. Nie potrafił wyjaśnić dlaczego tak postąpił. Twierdzi jednak, że nie chciał zabić. Za usiłowanie zabójstwa 32-latkowi grozi do 25 lat więzienia.

Gość gość
mnie zawsze uczono, że jak ktoś prosi o jedzenie, to znaczy, że jest głodny. Bardzo rzadko daję żebrakom pieniądze, ale nigdy, nigdy nie odmówiłam, gdy ktoś mnie prosił o jedzenie. Nie wiesz ile ten człowiek nie jadł, ani dlaczego znalazł się w takiej sytuacji. Poprosił o jedzenie. To samo w sobie musiało być dla niego upokarzające. Nie usłyszał odmowy, nie usłyszał "nie mam pieniędzy", został w tej swojej parszywej sytuacji zignorowany, przez zajadających się hamburgerami ludzi. Zignorowali go, potraktowali jak g... na bucie za przeproszeniem.

Gość gość
tak i to jest powód do zaatakowania człowieka nożem? :O niech prosi w sklepach/restauracjach o resztki, a nie zwykłych ludzi lub niech idzie do pomocy społecznej... dla takich jak on nie ma usprawiedliwienia

Gość gość
w normalnym państwie ten s******l zostałby wrzucony do ciemnego dołu żeby zdychał z głodu

czy ktos wie jak dzial pomoc spoleczna,moze warto samemu sie przekonac,bo widze ze ktos tu niema pojecia.....predzej z glodu padnie albo go pozbieraja z ulicy

Gość gość
coz, w areszcie bedzie mial jedzenie 3 razy dziennie

Szkoda człowieka, mam nadzieję, że mnie los do czegoś takiego nigdy nie popchnie. Nie ma w tej sytuacji usprawiedliwienia dla próby zabójstwa, ale ta znieczulica mnie przeraża.

Gość katerincia z malopolski27
Byc moze ten czlowiek byl chory psychicznie, byc moze nie chcial zabic ale frustracja w nim narastala i w koncu wybuchl. Nie wiem jakim bylabym czlowiekiem gdybym byla na jego miejscu, wiem za to ze nigdy przenigdy nie odmowie nikomu jedzenia. Kiedys taki bezdomny zapytal mnie w autobusie czy dam mu sie napic - trzymalam butelke wody w rece i oddalam mu cala z wiadomych przyczyn. Na dworze bylo ponad 30 C i co mialam odmowic czlowiekowi wody.

Gość gość
Nie wierzę w to, co czytam! Człowiek został dźgnięty nożem zupełnie za nic i może będzie miał traumę do końca życia, a wy się nad jakimś chlorem i śmierdzącym elementem litujecie i usprawiedliwiacie?! Filantropki za 5 groszy zasrane. :o "Może był głodny, może psychiczny, a może zdesperowany". Ch*j to kogo obchodzi! Wystarczająco już rozpasł się ten patologiczny element na ulicach dużych miast, zwłaszcza w centrum. W Warszawie istna plaga. Wszędzie łażą, śmierdzą i żebrzą. Jak wam tak żal tych śmieci (bo ludzie to to nie są, nawet zwierzęta nie doprowadziłyby się do takiego stanu), to sobie ich weźcie do domu i im pomagajcie i spełniajcie ich żądania. Jak będą chcieli seksu - nadstawcie swoje filantoperyjne kapska do dymania, bo menel ma zachciankę. Na koniec wbije wam nóż w żope, bo on taki biedny i sfrustrowany. Rzygam na was i gardzę tak samo, jak tymi menelami.

Gość gość
Jak osoba 32 letnia może być menelem przecież to wiek największej sprawności fizycznej węc pijak albo ćpun a takich mi nie żal bo z własnej głupoty jest bezdomnym

Gość gość
do biedy doprowadzili politycy, dlaczego na nich nikt sie nie rzuca z nozem?

Gość gość
ludzie idzcie do biura poselskiego jednego czy drugiego i tam proscie ludzi, a nie zwyklych ludzi,ktorych tylko na hamburgery stac, szkoda,ze ta kobieta nie mialaparalizatora albo pistoletu, bo jednak kogos kto uzyl noza powinno sie zabijac

Gość gość
do gościa z 12:47 -popieram w 100 %.

Gość gość
może zrobił to specjalnie by trafić do wiezienia, by tam miec posiłki 3x dziennie, mysle ze jeszcze troche to bedzie tak robic duzo ludzi by trafic do pierdla, ludzie nie maja na opal jedzenie, a tam pare lat mozna przezyc za darmo, jakis inteligentny czlowiek tak nie zrobi ale pijaczki menele bezdomni ludzie ktorzy wyszli zza krat i nie maja kasy na zycie tak moze robia i robic beda

Gość gość
wiezniowie powini spac w nieocieplanych budach jak pieski w schrosniskach

Gość gość
bedzie mial gdzie mieszkac, opieke lekarska za free, 3 posilki dziennie. bedzie jadal lepiej niz niektorzy na kafe. wspolczuje obojgu :O

Gość gość
Ofiara zmarła w szpitalu :( Więc raczej już nie ma traumy, a bezdomny ma już lokum na co najmniej 25 lat :(

Gość gość
stado gówniarzy co od życia po upie nie dostało wypowiada się na temat tego, czy człowiek skrajnie wygłodzony jest śmieciem czy nie żal I nie oceniajcie, żebyście kiedyś sami nie znalezli się w takiej sytacji

Gość gość
Ofiara zmarła w szpitalu :( Więc raczej już nie ma traumy, a bezdomny ma już lokum na co najmniej 25 lat :(

Gość gość
masakra to straszne :( co byl winny ten czlowiek? a jego kobieta?? stracila moze swoja milosc, a jesli byla w ciazy i dziecko bedzi e bez ojca?? do tej pory patrzylam na meneli z zalema teraz bede patrzyc z nienawiscia i nigdy zadnemu nie pomoge. a wy co tak bronicie meneli to pewnie same z patologii jestescie i rozumiecie takie zachowania,pewnie macie facetow w wiezieniach i dla was zabijanie to tylko numer z kodeksu karnego

Gość gość
taki menel na jedzenie nie mial, ale juz noz mial, ciekawe..........ps w krakowie ciagle jakies problemy" nie uwazacie ze to dos chore miasto?

Gość gość
powinni pokazac jego zdjecia w mediach!!!

Gość gość
a wy co tak bronicie meneli to pewnie same z patologii jestescie i rozumiecie takie zachowania,pewnie macie facetow w wiezieniach i dla was zabijanie to tylko numer z kodeksu karnego' ---------------------------------------------------------------------------------------mor** da w kubel bura s''uko :D

Gość gość
haha wlasnie widac jaka jestes, dziekuje, teraz zloze pozew prywatny i "za bura suke" bedziesz musiala jezdzic na mopie na 2 etaty , nie odpuszcze , zaplacisz mi odszkodowanie za obrazanie w necie , to sie nauczysz , moze nie kultury

Gość gość
"a wy co tak bronicie meneli to pewnie same z patologii jestescie i rozumiecie takie zachowania,pewnie macie facetow w wiezieniach i dla was zabijanie to tylko numer z kodeksu karnego' --------------------------------------------------------- ------------------------------mor** da w kubel bura s''uko " Oj, widać autor tego wpisu miał rację, patologia aż zabulgotała.

Gość gość
morda w kubeł? :O taka patologia na kafe :O

Gość gość
i pomyslcie,ze wy chodzicie do pracy a takie zony wiezianierzy siedza na kafe i ciagna od mopsu, siedza na kafe i obrazaja innych, jak matki was nie kochaly i w domu bylo tylko picie i bicie to juz mogly was usunac

Gość gość
Psycholi będzie coraz więcej. To nie z głodu się zstało. Gdyby z głodu, znalażlby szybko tego, kto go nakarmi.

Gość gość
spier*** do garow :D

Gość gość
zaplaci mi :) i tutaj adwokat z urzedu cie nie obroni, ze masz niski poziom intelektu, bo jednak uzywasz komputera, takze jakies 5 tysiecy mnie zadowoliu :) (plus koszty procesu) 🖐️