Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasztanka123456789

Rzadkie ruchy w całej ciąży

Polecane posty

Gość Kasztanka123456789

czy któraś z mam czuła rzadkie i słabiutkie ruchy w całej ciąży ? jak tak to czy wszystko z dzieckiem po urodzeniu było dobrze ? strasznie się martwię z tego powodu

Gość gość
Jestem teraz w 2 ciazy i jestem w szoku ze tak moje dziecko sie kreci. W pierwszej ciazy praktycznie nie czulam ruchow. Mezowi nawet ciezko bylo je wyczuc, corka urodzila sie zdrowa i teraz jest bardzo energiczna dziewczynka.

Gość Kasztanka123456789
ja jestem teraz w 35 tygodniu i od samego początku praktycznie nie czuję ruchów w ciągu dnia tylko kilka razy czuję jak się ruszy i to tyle i to i tak bardzo słabo nie ma mowy o kopaniu tak się martwię

Gość Kasztanka123456789
czy ktoś jeszcze był w podobnej sytuacji ?

Gość grainn
Witam, umnie tak było w 28 tg dopiero coś poczułam. Ale szału nie było, synus urodził się bardzo spokojny ....

Gość Kasztanka123456789
a po 28 tygodniu ruchy były mocniejsze ? bo u mnie nic się nie zmieniło ciągle od samego początku były bardzo rzadkie i słabe

Gość Kasztanka123456789
a po 28 tygodniu ruchy były mocniejsze ? bo u mnie nic się nie zmieniło ciągle od samego początku były bardzo rzadkie i słabe

Gość Kasztanka123456789
???

Gość gość
a gdzie masz lozysko?mowilas lekarzowi?

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży czułam mało ruchów mimo, ze nie miałam łożyska na przedniej ścianie. Dziecko było małor****iwe i tyle. Są kobiety, które nie wiedzą, ze są w ciąży i zaczynają rodzić nagle- te to chyba wcale nie czują. W drugiej ciąży ruchy nadrobiłam ;) bo dziecko skakało jak opętane :D

Gość Kasztanka123456789
mam łożysko na przedniej ścianie tak mówiłam lekarzowi powiedział że powód do niepokoju mógłby być gdybym ruchy czuła od samego początku intensywniej a nagle słabiej a jeżeli tak jest od samego początku to widocznie taki mój urok mam zapis ostatniego ktg niby ruchy wychodziły ale ja żadnego nie poczułam :(

Gość Kasztanka123456789
???

Gość gość
moze ma jakies zwiotnienie miesni - bralas duzo nospy ?

Gość Kasztanka123456789
w ogóle nie brałam nospy tylko luteinę niedawno odstawiłam

Gość gość
też miałam słabe ruchy, pierwsze poczułam późno ok 30 tyg., później raz kiedyś.. w nocy spać nie mogłam, bez przerwy brzuch ruszałam i sprawdzałam! nawet w 38 tyg pojechałam wieczorem do szpitala to sprawdzić, bo na prawdę mnie to stresowalo, bylo to w sobote, zostawili mnie w szpitalu, a we wtorek urodzilam :) z córką wszystko ok poki co (ma 3,5 miesiaca)

Gość Kasztanka123456789
fajnie się czyta że nie jest się samym z problemem cieszę się że Twoja córci urodziła się zdrowa mam nadzieję że moja także będzie zdrowiutka ale jak ja wytrzymam jeszcze te kilka tygodni to nie wiem

Gość Kasztanka123456789
up

Gość gerwaza
Moje było spokojne. Ani razu nie dostałam po żebrach;) Ruchy czułam właściwie tylko kładąc się spać lub po słodkim, ale i to nie zawsze. Dziecko zdrowe.

Gość gerwaza
Autorko, u mnie ruchy słabły pod koniec. Bardzo mało czułam, ale czułam, że czuję;) Że jest tam:)

Gość gość
Gdy bylam w ciazy z synem tez od samego poczatku te ruchy byly bardzo slabe,rzadko sie ruszal,martwilam sie tym bardzo,ale na scanach wszystko wygladalo w porzadku lekarz mowil,ze nie ma co sie martwic i rzeczywiscie urodzil sie zdrowy i wyobrazcie sobie,ze nawet nie zaplakal po narodzinach wydawal tylko takie mruczenia smieszne mowie Wam jak ja sie balam ze cos z nim nie tak,bo poprzednie moje dzieci darly sie w niebo glosy po narodzinach,a ten nie cisza,to taki spokojny typek mi sie trafil jak byl malutki to byl naprawde bardzo spokojny prawie wcale nie plakal,spal ladnie zadnych problemow z nim nie mialam.Teraz ma 5 lat rozwija sie ksiazkowo ale nadal jest bardzo spokojnym i grzecznym dzieckiem.

Gość gość
przy łożysku na przedniej ścianie możesz czuć słabe te ruchy, to normalne

Gość Kasztanka123456789
to może i moja kruszynka będzie taka grzeczna tak bym już chciała 20 styczeń i urodzić i usłyszeć ze wszystko z nią dobrze że jest zdrową śliczną dziewczynką ktoś kto całą ciąże tak słabo i rzadko czuję ruchy wie jak bardzo człowiek się martwi i stresuję

Gość Kasztanka123456789
up

Gość grainn
po 28 dopiero coś poczułam ;-) że wogóle w brzuszku siedzi, ja miałam detektor tetna płodu więc dziennie sprawdzałam, czy wszystko wpozadku, do samego porodu były bardzo słabe kopniaki bywały dni ze nic nie czułam. No i w 36 tyg pojechałam do szpitala na kontrolne badnia i był szok bo 9,5cm rowarcie po 2 godz od wejscie do szpitala syn był na swiecie, łatwo szybko i przyjemnie. ;-) tez shizowałam ze cos nie tak a jednak było wszystko w pozadku..

Gość Kasztanka123456789
grainn ja też mam detektor tętna i sprawdzam czy serduszko ładnie biję ale jednak najbardziej bym chciała by maleńka była zdrowa i żałuję że nie czuję ruchów tak jak bym chciała

Gość Kasztanka123456789
up

Gość Kasztanka123456789
up