Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sympatka28

Ból brzucha u dwulatka

Polecane posty

Witam, kiedy zaczynałam usypiać dziecko (na noc) zauważyłam, ze jest rozpalona i kiedy zmierzyłam jej temp. okazało się, że ma ją podwyższoną więc podałam jej Panadol (dla dzieci). Zasnęła. Za jakieś 30 min przez sen zaczęła płakać... bardzo... i wyraźnie widziałam, że coś jest nie tak, płakała inaczej, i spinała brzuszek, rączkami za niego łapała, nóżki podkulała. Płakała chwilę, uspokoiła się i teraz śpi ale nie do końca spokojnie. Mruczy momentami ale chwileczkę. Mąż teraz przy niej czuwa a ja myślę, co robić gdyby przez noc się to powtórzyło... Ostatnio ma problem z zaparciami ale dzięki Laktuloze jest lepiej... PIERWSZY RAZ BOLI JĄ BRZUCH, JESTEM PIERWSZY RAZ W TAKIEJ SYTUACJI Proszę o rady...

Zakup krople żołądkowe to po pierwsze. A tak doraźnie to termofor do brzucha, u takich maluchów to działa cuda.

A jak nie masz termoforu to w butelkę jakąś nalej wrzątku, owiń ścierką i przyłóż do brzuszka córki. A jutro po kropelki biegusiem ;)

Gość gość
jaką miała tą temperaturę?

Aha, jak przyłożysz termofor to z dziecka będzie się pot lał jak szalony, także się nie przejmuj.

Gość gość
To może być normalna temperatura dziecka wieczorem a ty je faszerujesz chemią.A potem się dziwisz że ją brzuch boli.Sama jej szkodzisz.Coś na zbicie gorączki podaje się powyżej 38 s. najlepiej jak dziecko ma 38,5.

Gość - dzięki za pouczenie. Była rozpalona, mogła mieć więcej st C. dlatego dałam, nie wiem czy mi termometr nie szwankuje więc kierowałam się intuicją.

Gość gość
Po termoforze pot jak szalony?? Co ty masz za termofor kobieto? Tryczka-ty bystrzaku!!!!!

Gość gość
Nie termometr a psychika.Człowiek jak coś sobie wmówi to koniec.Wiem bo sama nie raz ciągle macałam czoło dziecka i wydawało mi się że jest rozpalony.

Poprosiłam o porady a nie o przemądrzałe uwagi itp itd na tej stronie, darujcie sobie. Powagi troszkę...

No na razie śpi spokojnie... może to od zaparć, może od kefirku (nie chciała jeść ale wzięła jedną łyżeczkę)... nie ważne dla mnie od czego teraz, ważne żeby jej pomóc :(

Bystrzaku ;) Dziękuję ;) Tak, pot jak szalony. Ja piszę ze swojego doświadczenia, nie wiem jak jest u innych. Z syna leje się ciurkiem jak leży z termoforem, taką wytwarza wtedy temperaturę. Przynajmniej wiem, że porządnie brzuchol rozgrzany ;)

Na pewno jest ciepło od termofora, każdy reaguje inaczej także to sprawa indywidualna :) Ważne też żeby pomogło.

Dobra Mamcie, dziękuję Wam jaką taką pomoc, skorzystam z niej, ja uciekam czuwać, już mam dość komputera naprawdę jestem zmęczona i zmartwiona. Jestem Wam bardzo wdzięczna i pozdrawiam!

PS na razie spokój i mam nadzieję, że to tylko był raz i nie powtórzy się! Mała śpi... idę czuwać tak czy inaczej! bye bye