Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ypsilanta

blog

Polecane posty

Mam do Was pytanie. Chcialabym zalozyc blog ale nie wiem za bardzo gdzie. Macie moze jakies doswiadczenia i propozycje. Dzieki z gory za pomoc.

Maciek B probuje juz od godziny zalozyc ten blog ale jakos nic mi nie wychodzi, moglbys mi pomoc. napisz mi moze pierwsze kroki bo ja w ogole nie lapie o co oni mnie pytaja :-) chyba za dlugo mieszkam za granica i nie rozumiem ich komputerowego jezyka. raz chca jakis login, innym razem mail. cos wpisalam, ale moj wpis sie nigdzie nie pokazuje. tragedia (!) mozesz ewentualnie napisac mi na maila, jest w moim profilu albo tu, tyle ze tu beda zaraz glupie komentarze

Maciek B Znalazlam jakies 4 kroki, zeby zalozyc bloga ale juz pierwszego zdania nie rozumiem, haha- co to znaczy posiadac konto Google?

Gość gość
proponuje, zeby Maciek B po prostu zostal twoim asystentem :classic_cool:

Maciek B mam konto mailowe, nawet kilka. weszlam na to co mam w profilu, otworzylam "opcje" i jest co prawda 5 podgrup ale w zadnej nic nie ma o blogu. chyba ja jestem za durniasta, haha

Gość gość
otworz sobie konto mailowe w Google (gmail) i wtedy pokaza ci sie wszystkie opcje, ale jest to troche skomplikowane. moze latwiej ci bedzie w jezyku, ktorego uzywasz na codzien ;)

Gość gość
autorko, lacze sie z toba w bolu i mam ten sam problem ;) ale powolutku, powolutku, trzeba sie w to wczytywac****omalu przychodzi zrozumienie tematu :)

czy za konto mailowe w Google to sie placi? ciagle strasza pulapkami w necie. nie chce wpakowac sie w jakies gooowienko. kiedys kilka lat temu mialam juz blog (bardzo krotko) i nie mialam wtedy zadnego problemu z zalozeniem. czy to az tyle sie zmienilo w tak krotkim czasie

Gość gość
nie placi sie. sa jeszcze inne portale blogowe, jak livejournal, worldpress. moze one sa latwiejsze. ja na razie raczkuje, ten jezyk jest dla mnie niezrozumialy (niezalezni w jakim jezyku) i nawet nie potrafie o tym rozmawiac poslugujac sie ichnim slownictwem ;)

mam ten sam problem, haha, nigdy nie wiem o co mnie pytaja acz pojedyncze slowa rozumiem ;-) ja chce miec prosciutki blog gdzie sobie czasem popisze sama do siebie (moze czasem ktos cos dopisze) bez zdjec, filmikow i innych gadzetow. taki na przyklad jak ten: olimak.blog.onet.pl

Gość gość
rozumiem, taki po prostu jakby dzienniczek, pamietnik. fajna sprawa. to moze zaloz sobie na jakims portal gdzie widzisz takie blogi, jakie ci sie podobaja? z tym, ze np. ten wielki i wszechobecny i wszechogarniajacy Google to jest we wszystkich jezykach. ja np. popartuje i na polka i na angielkski, ale tak czy siak wszystko mi sie dwoi i troi w oczach, jest tyle tych roznych zakamarkow, jak nawet cos znajde i chwilowo ogarniam, to za chwile juz zapomne gdie, albo co to bylo :D mowie ci,tragedia :P

Gość gość
o, dobre pytanie. maciek na kazdy klopot, moze nam tu nasz fachowiec da jakies proste rady i wsparcie duchowe ;)

no wiec probowalam na tym onecie.pl zalozyc sobie cos podobnego ale ta ilosc mozliwosc**przy kazdym kroku i za kazdym razem 1000 pytan to mnie zalamuje. juz na poczatku proponuja jakies 3 rodzaje blogow, jakis klasyczny, jakis mini i jeszcze jakis. bozzzze, skad ja mam wiedziec co jest co, haha. wiem, przesadzam, ale tak to odczuwam.

Gość gość
to moze sprobuj ta wersje "mini" - moze to bedzie taka najprostsza wersja, bez gadzetow itp?

Gość gość
ja powiedzmy juz niejako zalozylam, ale dalej nie wiem jak to wszystko poustawiac, poorganizowac i takie tam ;) na tym wlasnie bloggerze z google. czasem sobie mysle, ze moze lepiej byloby znalezc cos calkiem prostego, tak tylko zeby pisac i ew. dac zdjecie we wpisie, ale bez zadnych upiekszen i gadzetow.

Gość gość
znaczy sie, to jest chyba BlogSpot, nie blogger.

Gość gość
moze dla ciebie jest, ale dla nas najwyrazniej nie, bo sie nie znamy :o

Gość gość
no to my wiemy, ze sa te opcje, ale chyba wlasnie mnogosc opcji i ustawien sprawia nam zagwozdke :D

poszlam na onet i wybralam ten mini blog, zaproponowalam login, byl nawet dostepny, mam wiec teraz login i chce zeby tak wlasnie nazywal sie moj blog a teraz pytaja mnie nagle o mail i haslo. mam wiec podac dowolny adres mailowy (z tych ktore mam) i nowe haslo czy to haslo ktore mam do tego maila, czy jak? i czy nagle moj blog nie bedzie sie tak nazywal jak moj adres mailowy. zaraz zwariuje! :-)

Gość gość
moim zdaniem nie zrobia czegos takiego, zeby blog sie nazywal jak adres mailowy, chociaz ja akurat tak prawie mam. dawaj im obojetnie jaki email. oni to musza miec, bo wysla c***otwierdzenie, zeby sie upewnic, ze ty to ty, i beda miec takie jakby polaczenie miedzy twoim blogiem a adresem, na ktory beda ci slac informacje, albo haslo jak zapomnisz.

dobrze, a mam podac jakies nowe haslo czy to co mam normalnie do tego adresu? podobnie bylo na fb chyba i tam podalam jakies nowe, czy tu tez tak, czy obojetnie?

oczywiscie mozna nowe ale nie jest to konieczne chyba.Maciek, czy na bloga trzeba logowac sie przez adres mailowy, tak jak na fb, czy wchodzi sie przez login?