Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przemowic tesciowej do rozumu

Polecane posty

Gość gość

mieszkamy za granica , mamy jedno dziecko drugie w drodze Tesciowa non stop przysyla nam paczki z jakimis nie potrzebnymi p*****lami za ktore my musimy placic jest to okolo 50-70euro a sa to rzeczy do niczego nie przydatne synek ma 7lat a tesciowa przysyla dla niego kolorowanki 2+ , lyzki , kubki , farby do wlosow , tlumaczylam ze jest to nam kompletnie nie potrzebne bo nas stac i mozemy sobie kupic sami a ona nawet nie pyta o zdanie tylko kurier dzwoni ze paczka do odebrania i ze trzeba zaplacic juz po malu zaczyna mnie trafiac szlag rozumiem ze chce cos dla dziecka od babci to niech przysle tylko cos dla dziecka ... ale na boga nie te p*****ly , maz twierdzi ze nie umiem sie z niczego cieszyc ale z czego mam sie cieszyc z 50swiczek w komplecie bo sie przydadza , czy cukru ?? dodaje w tej kategori bo tutaj was kobietki pomocne najwiecej :)

Gość gość
czekaj czekaj, jak to musisz płacić?? to może powiedz jej raz, że nie chcecie, nie potrzebujecie - tak kulturalnie. A jak nie poskutkuje to nie odbieraj, wróci do niej i chyba wtedy to ona poniesie koszty

Gość autorkazgory
mowilam nie raz nie dwa a do niej jakby nie docieralo , przytakuje a i tak robi swoje , nawet nie zapyta jak juz tak bardzo chce robic te paczki mogla by czasem zapytac czy moze nam cos potrzeba zawsze by sie cos znalazlo .... wlasnie Ona zawsze podaje nr meza a ten nie jest skory zeby powiedziec kurierowi zeby odeslal i zawsze wraca z tymi paczkami do domu :(

Gość gość
ojeeej.......w takim razie gadaj ze swoim mężem,bo zapewne płaci za to z waszego wspólnego budżetu !!! kurcze jak jemu nie przemówisz to już nie wiem !! ale gdyby raz taka paczka wróciła i teściowa musiałaby za to wszystko zapłacić to miałaby nauczkę !!!!!!!

Gość gość
1. po prostu powiedz mezowi zeby ich nie odbiera; 2. Ewent. jak odbierze, to odeslij te paczke do tesciowej 3. Zacznij jej tez robic paczki.:)

Gość gość
50-70 euro to kupa kasy, też mieszkam za granicą i wiem że to dużo szmalu, jak dla nas koszt zakupow na kilka dni. Mów, że nie chcesz, u Ciebie są lepsze i że nie będziesz odbierać bo dziecko się tym nie bawi albo weź jej w prezencie wyślij tak samo, jakies pierdoły na jej koszt. Albo nastrasz że w końcu wam mandat dadza bo pomyslą, że cos przemycasz jak jest stara i przytepiała uwierzy i się przestraszy, tak ja zrobiłam ze swoją teściową tylko ona na odwrót, co chwile chciała coś od nas. Tak jej powiedziałąm i się zdygała

Gość autorkazgory
juz tym razem mam nerwy na koncu powiedzialam mezow co mysle , a on ze mama odda za ta paczke pieniadze , i wiecej nie bedzie ale to takie gadanie wiem i jestem pewna ze znow uplynie miesiac a do mnie zawita kurier z cukrem za 70euro ;/ oczywiscie ze pieniadze ida z naszego wspolnego buzdzetu ... wysylam paczki bo ona twierdzi ze jej ciezko na nic nie stac a to druga sprawa non stop wycaga od nas jakies pieniadze i nie sa to male kwoty na poczatku sie na to godzilam bo mowi my mamy a jej rzeczywiscie moze byc ciezko ... ( ma 2tys zl na jedna osobe ) ale nasze paczki nie wygladaja jak jej i zawsze staram sie sluchac kiedy mowi czego potrzebuje ...

Gość gość
teściowa zapewne chce dobrze, chce Wam pomóc ale rozumiem, że cukier nie jest dla Was rzeczą, którą trzeba przysyłać aż z innego kraju :) Może najpierw wytłumacz mężowi bo widzę, że on problemu nie widzi i wtedy razem porozmawiajcie z teściową. Zwłaszcza, ze musicie płacić za te paczki. Ewentualnie umówicie się z nią, że będzie Wam przysyłać to, co sobie zażyczycie - żeby ona mogła pomóc a Wy mieć cos naprawdę pożytecznego. A w ostatecznośc**przestać odbierać te paczki.

Gość gość
jak masz takiego męża jak ja współczuje, my też za granicą a z teściową tragedia, mąż wiecznie odmawia córce i mi tego czy tamtego bo oszczędzamy ale mamusi 100 czy 200 euro co miesiąc wysyła, a nie licze ile nawet na głupie karty idzie kasy bo chce żeby dzwonic do niej co chwile. kawe i chemie dodatkowo mąż co miesiąc wysyła ajak próbuje z nim pogadać to on ze matke ma jedną, ze są razem z ojcem sa starzy i biedni a renty mają oboje i sześcioro dziec***oza mężem

Gość autorkazgory
mezowi jest poprostu glupio powiedziec wprost tesciowej ze jest nie zadwolony z tych paczek a mnie akurat na tym kompletnie nie zalezy mowilam setki razy , moi rodzice tez cos czasem kupuja ale zawsze jest to rzecz ktora sami wybierzemy i zawsze jest akurat potrzebny , wiem ze tesciowej to nie w smak ze moi rodzice duzo kupuja np. nie moze zrozumiec ze u mnie w rodzinie jest taka tradycja ze to dziadkowie kupuja wyprawke dla niemowlaka ja bron boze od niej nie wymagam ale nie moge tez zabronic tego moim rodzica kiedy oni sami chca , a tesciowa twierdzi ze uzywane tez dobre i przysyla stare ciuchy zebrane po rodzinnie ... kurcze musialam sie gdzies wyzalic bo rece mi juz opadaja z bez silnosci ...

Gość gość
a jak często jedziecie do polski?

Gość autorkazgory
do '' goscia '' z przechodzilam to samo , ale powiedzialam dosc mamy dziecko w drodze wiec maz ma kogo utrzymywac ma syna ( syn meza jest z pierwszego zwiazku) ale to tez dziecko ktore potrzebuje i na na nim nie oszczedzam , a nie mamusi pieniadze podawac , wiem ze jak maz byl sam to utrzymywal tesciowa a sobie zostawial marne grosze na zycie bo tesciowej sie nalezy wczesniej mogl robic co chcial ale teraz jest inaczej ... moze postaw sprawe jasno ze nie godzisz sie na takie warunki albo wiem drastyczne i u wiekszosci nie praktyczne powiedz mezowi zeby oddawal swoja wyplate tobie bo potrzebujesz na to czy na tamto i juz nie bedzie mial za co wysylac , moja jest na tyle bezczelna ze potrafi sama dzwonic tz. puszczac sygnaly zeby maz zadzwonil i prosic o pieniadze plus zawsze podaje kwote jaka chce , ostatnio nawet wziela nam pieniadze z konta bo potrzebowala a tam bylo odlozone bo przelewamy co jakis czas na Polska TV i pewna ze pieniadze sa a ty ciach odlaczyli tv bo nie mieli z czego popbrac ;/

Gość autorkazgory
to zalezy czy mamy potrzebe jechac czy nie w tym roku bylismy raz , wiecej planujemy dopiero w nastepnym ale tez niewiem jak bedzie z moja ciaza jak bede sie czula itp. dodam ze tesciowa czesto przyjezdza do nas ( zawsze trzeba jej kupic bilet plus wyslac pieniadze na prezenty bo ona z pustymi rekami nie przyleci ale za nasze ) ostatnim razem jak powiedzialm ze nie wysle i koniec to nie przyleciala bilet przepadl ..... ( moi rodzice sa na miejscu , )

Gość gość
hehe jak bym czytała o swojej teściowej, nam tez odwaliła numer z zapłata za polską tv :) już nawet go rozwodem straszyłam, nic to nie da

Gość gość
to jak będzie chciała cos wysłać to wymyślcie, ze jedziecie do pl i żeby dla was trzymała

Gość gość
No dokladnie,a po co Ty za te paczki placisz i je odbierasz,nie zaplac za jedna druga nie odbieraj ich to i tesciowej odechce sie wysylac na sile.

Gość gość
jakbyście czytali dokładnie to byście wiedzieli, że to autorki mąż nie potrafi odmówić i jeździ płaci za te paczki

Gość autorkazgory
teraz to chyba jedyne wyjscie nie odbierac , tylko ze my tez cos czasem wysylami wlasnie tym samym kurierem i wiem ze bedziemy spaleni jak nie bedzie odbierac lub bedziemy kazac odeslac ;/ ale coz lepsze to niz kolejne paczki cukru hehe

Gość gość
To jak Wy bedziecie cos wysylac to zmiencie kuriera co to malo konkurecji na rynku?

Gość gość
Sorry ale na meza mozna wpylac czyz nie? Co to jakis sunus mamusi ktory nie ma wlasnego zdania i wlasnej rodziny? No jak dla mnie takie tlumaczenia ze to mezus jezdzi i odbiera paczki sa glupie,ja bym na to nie pozwolila,owszem gdyby to byly paczki z potrzebnymi rzeczami czy cos to pewnie ze tak,ale jak to takie p*****ly sa to nie pozwolilabym by te paczki odbieral.

Gość autorkazgory
konkurencji bardzo duzo , ale jakos ten przypadl mi do gustu , mialam przyjemnosc z innymi i zawsze bylo cos nie tak ale to wszystko w srodku zmasakrowane a to trzeba bylo tydzien dluzej czekac , ale poszukam teraz calkiem innego , plus czeka mnie powazna rozmowa z mezem ...

Gość a ja gromadze ale z rozsadkiem
jak ma 2 tys na siebie sama w Polsce to jej sie niezle zyje. pewnie nie wynajmuje ani nie ma kredytow w tym wieku wiec jej na pewno kawy nie trzeba kupoiwac. jest cwana i wycygania od was drogie rzeczy w zamian oddajac tanie i wy placicie za przesylke a twoj maz to maminsynek i c***a

Gość autorkazgory
nie sadze aby moj maz byl mamisynkiem bo jak jest potrzeba umie postawic nasze dobre nad jej potrafi tez jej nagadac ale to juz nie w tym temacie , poprostu jemu tez glupio przed kurierem i kolo sie zamyka ale teraz juz dosc ...

Gość tak bo stoje w korku
no to jest ciotka jak mu glupio przed kurierem, jejku, normalna sprawa zwrot paczki, kurier ma takie rzeczy na co dzien, co to za wstyd?

Gość gość
teściowe nie maja rozumu więc jak chcesz do jej rozumu przemówić ?

Gość gość
A ja nie mam teściowej. Zmarła rok po naszym ślubie. Teścia też nie mam bo zmarł zanim jeszcze poznałam mojego męża... Będę się smażyć w piekle za to co teraz napiszę ale...nie wyobrażacie sobie jak spokojnie i bezkonfliktowo nam się z mężem żyje :D

Gość gość
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę żono bez teściowej tak to jest, dobrze by było mieć normalną teściową albo żadnej

Gość gość
Masakra placicie po 50 euro za niepotrzebne p*****ly bo wam glupio przed kurierem???? :O toz to praca nak kazda inna!! Jakbyscie w sklepie kupili jajka z robakami to tez nie za ieslibyscie ich z powrotem bo byloby wam glupio? Ludzie dbajcie o swoje interesy! Wiesz ile taki kurier takich paczek wiezie na dobe, wiesz ile oni maja kasy z tego? Dla takiego ta wasza paczka nic nie znaczy bo ma 30 innych w tym samym dniu do dostarczenia!

Gość gość
Najlepsza jest teściowa na sto dwa. Sto metrów od domu i dwa metry pod ziemią :P