Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dodać do wody żeby rzeczy w niej znajdujace się opadały na dno

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie - wiecie co dodać do wody żeby mi coś co się w niej znajduje opadło na dno? Robię taki "wodny" stroik świąteczny i mi gałązki choinki lecą do góry, a chciałabym żeby wszystko ładnie było na dnie, a po wierzchu tylko świece pływały, macie jakiś pomysł?

Gość gość
Na dno kamyczki, żwirek, szklane kuleczki itd Wszystko co z drewienka unosi się na powierzchni wody. Tak w przyrodzie :)

Gość gość
Dzięki za odpowiedź, ale mnie chodziło nie o to, co dać żeby było ciężkie np.kamyczki tylko co dodać tzn.jaką substancję żeby woda nabrała inne konsystencji i jak wrzucę właśnie coś lekkiego do niej to i tak opadnie na dno. Jaką parafina ciekła czy coś?

Gość para Fina
wykapalem sie w morzu bialym bylo zimne

Gość gość
nie ma nic takiego do wody. do samego stroiku, ktory zrobisz przywiaz jakies cienkie sztabki metalowe na sam spod, potem caly ten stroik umiesc w wodzie

Gość gość
Możesz kupić takie kryształki "gumowe". Zapytaj w kwiaciarni jak nie wiesz o co chodzi. One są suche, sypiesz je do naczynia, zalewasz wodą, one pęcznieją. Są w różnych kolorach. Fajnie wyglądają w przeźroczystym naczyniu. Jakby jednolita gęsta masa. Używa się ich też zmieszanych z ziemią w doniczkach, gdy gdzieś wyjeżdżasz na jakiś czas, to podlewa się roślinę, kryształki pęcznieją i nietrzeba podlewać bo one trzymają wodę i roślina nie wysycha, Powodzenia :-)