Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamierzam w styczniu zajść w ciąże 2014

Polecane posty

Gość gość

Ktos się przyłączy?

Gość gość
zycze powodzenia, ja wlasnie zaszłam;) 4 cykl

Gość gość
Gratuluję :) Ja wymyśliłam ze od stycznia rozpocznę starania :) bo jednak w grudniu za dużo nerwow z tymi świętami

Gość gość
No ja p*****le kolejna idiotka Cały grudzień będzie pisać o przygotowaniach w styczniu nie zaciazy będzie lament kolejne miesiące będzie jeczec ze nie może zajść i trak do znudzenia... Pustaku jak juz zaciazysz wtedy zakładają tematy desperatko

Gość gość
Ja sie zastanawiam :) i nie mogę się zdecydować. Jakie robiłaś badania przed ciążą ?

Gość gość
Najlepiej to jak mąż się dołączy. :D

Gość gość
Wcinam kwas foliowy :) Nie robiłam żadnych badan. Zdecydowalam się w końcu na dzidziusia i dlatego piszę.Prawie z męzem jestesmy 6 lat po ślubie.

Gość gość
autorko, znowu jakies idiotki ktore nie moga miec dzieci sie tutaj bulwersuja, ludzie a co wam do tego czy ona chce starac sie w styczniu czy w grudniu czy kiedys tam, tepe pustaczki

Gość gość
To zastanów się najpierw czy nie warto zrobić badania. Ja zrobiłam te które zlecił mi lekarz. Zapytałam o podstawowe badania przed ciąża. Zrobiłam badania tarczycy. Wyleczyłam zęby i usunęłam osad. Jakieś dwa badania na toksoplazmozę. Cytologię Usg I jeszcze jakieś dwa ale nie pamiętam nazw. Większość badań nie jest na NFZ więc zapłaciłam za nie ok 250 zł ale myślę że warto

Gość gość
takie badania to oczywiście ze robiłam, tarczyca ok, cytologie robie co pol roku.zabki tez ok :) nie robilam badan na toksoplazmoze.

Gość gość
weszłam z ciekawosci i byc może chęc**przyłączenia się, ale jak widzę że są tu obrażane kobiety, które mają problem z zajściem w ciążę, to podziękuję

Gość gość
Może niektore dziewczyny nie rozumieja ze dziecko mozna planować i do tego swiadomie sie przygotowac

Gość gość
ja miałam na mysli akurat goscia z 14.42

Gość gość
Może powinnam zalozyć ciekawszy temat typu Kto jest ojcem? Zaliczyłam wpadkę, co teraz? Bo jak kobieta planuje ciaze to taka nuda :)

Gość gość
Co wy macie z tymi badaniami ? Kwasem foliowym itp. ? Masakra jakaś, ja nie brałam kwasu, nie miałam badań, zaszłam w ciąże nie planowaną co prawdą, ale z mężem oboje jesteśmy szczęśliwi i ja jestem zdrowa i dziecko się prawidłowo rozwija, owszem kas foliowy zaczęłam brać jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, ale żeby brać rok wcześniej ? Co za głupota..jesteście przeczulone na tym punkcie i tak się strasznie do tego przykładacie, że w konsekwencji nie możecie zajść w ciąże...

Gość gość
Jak się ma możliwość i planuje ciąże to lepiej zrobić pewne badania wcześniej. Gratuluję że wszystko u ciebie i dziecka dobrze ale jeśli ma się taką możliowść to lepiej zadbać o swoje zdrowie wcześniej i zapewnic dziecku lepszy start w życiu

Gość gość
Kwas foliowy można brać jak witaminę C bo jest nieszkodliwy. Można brać nawet jak nie planuje się ciąży. Czesto ludzie nie planują i wpadają więc jak kobieta bierze kwas to lepiej dla rozwoju dziecka. Ja kwas zażywam od 2 lat jako witaminę

Gość gość
autorko jesteś ?

Gość gość
Mimo że porobiłam już pewne badania nadal mam wątpliwości czy zachodzić w ciąże czy nie bo nie mam umowy o pracę. Zarabiam całkiem dobrze tak mi się wydaje bo ok 3,5 tys mies ale mam umowę o dzieło. Na rok ale jakbym się źle czuła to zostaję z niczym. Nie wiem czy psuć to co mam teraz. Mogę stracić pracę i całkiem niezły dochód. Autorko a ty masz umowę o pracę ? Pewnie masz a gdybyś nie miała to ryzykowałabyś czy nie ?

Gość gość
Teraz mam na rok ale zawsze mam przedłużaną. Poza tym mam jeszcze dodatkową pracę także bez pieniędzy nigdy nie zostanę chyba że nie będę w stanie jej wykonywać i nie będę pracować to na zwolnienie nie pójdę wiec będę musiała sama zrezygnować no i wtedy zostanę bez kasy :/

Gość gość
poco takie durne tematy zakladac?

Gość gość
jestem jestem :)Maluje z męzem salon, tak więc na chwilkę urwalam się z forum. Tak ja mam stałą pracę, lecz myslę iż po macierzynskim bedę musiala szukać nową pracę, bo moja szefowa nie przyjmuje po ciązy..

Gość gość
Umowę mam na czas nieokreślony, mój mąż dobrze zarabia, warunki mamy niezle, dlatego też dopiero teraz zdecydowaliśmy sie na dziecko.

Gość gość
Ale będziesz chociaż mieć płacone przez okres ciąży. A ja jestem w takiej sytuacji że mam pracę i nie narzekam na pieniądze tylko jeśli nie będę mogła jej wykonywać to i nie będę zarabiać a na zwolnienie nie pójdę

Gość gość
Tak będę mieć płacone przez okres ciązy, ale po urodzeniu nie będę mogła juz wrócić do tej pracy. Ale u mnie zawazrył tez wiek.... mam 30 lat

Gość gość
Co do kwasu foliowego to moja ginekolog powiedziała iż powinnam go brać 3 miesiące przed planowaniem dziecka. Tak więc dlatego go biore,

Gość gość
Mam 4 lata mniej ale mąż jest po 30. Zastanawiamy się. Nie wiem czy umiałabym być na utrzymaniu męża. Od kilku lat jestem niezależna i wydaję pieniądze na to co chcę. Nie wiem czy umiałabym tak żyć. Pewnie przez kilka miesięcy musiałabym być na utrzymaniu męża. Bo choćbym pracowała do 8 miesiąca o ile dobrze bym sie czuła i o ile na początku nie straciłabym pracy przez mdłości :/ Wystarczy że byłabym niedyspozycyjna przez okres 1,5 miesiąca no może 2 to wypadam z rynku :/

Gość gość
No tak to tez taka sobie sytuacja chodzic jak najdłużej w ciązy do pracy. Ale jesli Twój mąz dobrze zarabia, to bez problemu dalibyście rade. Wiesz u mnie tez nie ma pewności że po macierzyńskim tak szybko znajde prace. Ale uważam że to czas najwyzszy, a zycie pokaże co dalej. Ja odkładałam mysl o dziecko na bardzo długo, tzn, stablizacja finansowa, duże mieszkano, własnie je remontujemy, aż powiedziałam dość... bo możemy tak do emerytury dociagnąc i jeszcze nie zdecydujemy sie na potomstwo.

Gość gość
Mąż zarabia mniej ode mnie :(

Gość gość
Mieszkanie mamy, co roku wyjeżdżamy na wczasy, ferie, chodzimy na imprezy. Teraz jest nam nieźle bo pracuję. Mamy samochód. Żyjemy na niezłym poziomie ale teraz a później nie wiem