Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swędzenie

Polecane posty

Gość gość

strasznie swędzi mnie to co jest na górze warg, czyli chyba łechtaczka, zaczęłam przyjmować iladian dopochwowo, ale to nic nie daje, wiem że łechtaczka jest w innym miejscu ale miałam nadzieję, że cos mi pomoże. Swdzi mnie tak barzo że mgłabym to rozerwać, ie odczuwam żadnych innych objaw. Mam założoną spiralę domaciczną i śluz zbiera mi się w takie grudi że mogę go wyjmować palcami, jest go straszie dużo, jest gęsty, ale jest bezwonny, zastanawiam się tylko czym może być wywyołane to swedzenie, pomóżcie, czy mój śluz jes normalny? Jak miałam roioną cytologię to lekarz nie widział żadngo problmu.

Gość gość
Masz spiralę to korzystaj i bzykaj się.Wtedy będziesz drapana

Gość gość
Umów się do ginekologa, bo może się okazać że jest to jakaś infekcja bakteryjna lub grzybicza i będziesz musiała porobić badania i zastosować leki na receptę. Czekając na wizytę możesz stosować Clotrimazol (dwa razy dziennie) i Lactovaginal (globulka na noc przez 7 dni). U mnie ten zestaw zawsze pomaga gdy coś zaczyna mnie swędzieć. Clotrimazol złagodzi świąd a Lactovaginal odbuduje mikroflorę pochwy, która może być u ciebie zachwiana z powodu długiego stosowania spirali

Gość gość 99
Częstą przyczyną swędzenia, a co za tym idzie infekcji pochwy i sromu jest podmywanie się zwykłymi mydłami czy żelami i nieprawidłowy sposób mycia się lub nieprawidłowe wycierania papierem toaletowym. Lepiej myj się zwykłą wodę, bądź stosuj specjalne kosmetyki do higieny intymnej. Niektóre z nich zawierają dobroczynne probiotyki. Na pewno nie służą do celów leczniczych, ale stanowią dodatkowy sposób zadbania o prawidłową florę bakteryjną. Natomiast jeśli chodzi o probiotyki, to bez działania antybiotyków, sam probiotyk nic nie pomoże. Swędzenie oznacza jakąś infekcję, więc czym prędzej idź do ginekologa, a jak już c**przepisze antybiotyki, wtedy zacznij stosować probiotyki.

Gość gość
Mnie na podrażnienie w miejscu intymnym pomaga provag żel, smaruje się nim po kąpieli, zawiera tylko naturalne składniki, jest wydajny jedno opakowanie wystarcza na 2 miesiące stosowania, pomaga również w utrzymaniu prawidłowego pH pochwy dzięki obecności kwasu mlekowego.

Gość gość
Po seksie jak czuję dyskomfort w miejscu intymnym zakładam invag, po godzinie już czuje się dobrze, podrażnienia przestają dawać o sobie znać. Taka profilaktyka chroni mnie przed infekcjami. Ja akurat mam założony krążek dopochwowy, odkąd go mam częściej stosuje probiotyk, ponieważ podrażnienia występują częściej.

Gość arlecia29
możesz posmarować provag żelem, mi pomaga na świąd, staraj się nie drapać, bo będzie gorzej, noś bawełnianą bieliznę i zrezygnuj z obcisłych ubrań, do ginekologa idź, bo gęsty, grudkowaty śluz może świadczyć o infekcji

Gość Zosia227
Od kiedy zaczęłam stosować antykoncepcję hormonalną częściej dokuczają mi infekcje, najczęściej grzybicze. Ginekolog zalecił mi abym zaczęła stosować probiotyk np. dopochwowy lactovaginal, który zawiera żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego, pomoże on odzyskać równowagę mikrobiologiczną. Dzięki czemu mój organizm sam będzie walczył z patogenami.

Gość Baśiunia
W moim przypadku Iladian mi pomógł. Nie ma co jak środki bez recepty nie pomagają to koniecznie marsz do lekarza. Moja koleżanka tak się męczyła miesiąc z różnymi preparatami w końcu poszła to gin i okazało się, że ma nadżerkę :(

Gość Filomena_22
jak swędzi to trzeba działać od razu. jak tak miałam musiałam wziać coś bez recepty i też mi wtedy pomógł ten iladian, ale jak nie przechodzi to do lekarza.

Gość gość
Mnie na swędzenie pomaga provag żel, hamuje on rozwój grzybów i bakterii ponieważ zawiera kwas mlekowy i nadtlenek wodoru. Sprawdza się on również przed stosunkiem, po goleniu, po basenie, saunie w podróży itp.