Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol biodra w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Pomocy, strasznie boli mnie lewe biodro od zewnetrznej strony. Na pewno sie nie uderzylam, bol pojawil sie nagle i juz 3 dzien mi dokucza. Nie moge chodzic, siedziec ani nawet lezec. W nocy jest najgorzej bo tylko podczas spania na plecach mniej boli ale za to dzidzius kopie bo chyba mu nie wygodnie. Nie wytrzymam tego dluzej a to dopiero 33tyg. Co robic? Do jakiego lekarza sie udac? Co wziasc przeciwbulowego?! Pomocy¡!!!

Gość gość
o matuniu, współczuję :o ja też to miałam, na podobnym etapie ciąży... nie pocieszę Cię, lekarz da Ci jedynie paracetamol, nie przepisze nic innego. Znajdź sobie na yt jakieś ćwiczenia na nogi dla kobiet w ciąży - mnie to pomogło, codziennie kilka razy dziennie sobie ćwiczyłam i to naprawdę przynosiło ulgę. Powodzenia, trzymaj się, nie zazdroszczę, bo ból jest paskudny :(

Gość gość
To mnie pocieszylas. Chce mi sie plakac;(Bol mi promieniuje w dol przez pol nogi;( z dnia na dzien jest silniejszy, dluzej nie wytrzymam. Napisz cos wiecej o tych cwiczeniach, kiey bol ci minol?!

Gość gość
A powinnam to raczej rozchodzic czy lepiej wiecej odpoczywac?

Wiesz, ruch jakikolwiek jest pewnie wskazany, ale u mnie bywalo tak ze nie moglam nawet ustac na noge..:/ Polozna mowila, ze polezec, odpoczac jesli sie nie da.. Na chama chyba nie ma co.. Poza tym nie wiem czy rwe mozna rozchodzic..mi to nie wychodzilo :)

Gość gość
wspolczuje tez to mialam i dlugo sie z tym meczylam jeszcze po ciazy.z tomografii wyszlo ze mam dyskopatie.w ciazy z tym ciezko.pamietam jak juz pod koniec glowka napierala na biodra.masakra!nie moglam nawet na drugi bok sie przewrocic.teraz tez mnie czasem bierze,mam nadzieje ze sie nie rozkreci;/spytaj lekarza moze jakies masaze czy cos...

Gość Jaaaaanaaa
a nie siedzisz za dużo? Ja tak miałam jak siedziałam w pracy, a że pracowałąm do 8 miesiąca to ból był ciągły. Lekarka tłumaczyła, że jest jakiś ucisk na żyłę główną i że mam spac na lewym boku i polegiwać w domu. Jak przestałam pracować, to ból przeszedł.

Gość gość
Oj bolalo mnie biodro az do porodu. Nie moglam sie bez bolu nawet przekrecic z boku na bok. Wspolczuje.

Gość gość
Mnie od 35 tc bola biodra z tym ze oba...w nocy mnie ten bol budzi. Juz sie przyzwyczailam. Niedawno mialam tez rwe kulszowa, od kosci ogonowej, przez biodro az do lydk, bol okropny, czasami mialam taki ,,prad" ze mi noge podcinalo. Trzeba przezyc, z dnia na dzien powinno byc lepiej.