Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przejście z kp na mm po 6 miesiącach

Polecane posty

Gość gość

Jak to u Was wyglądało? Zamieniałyście stopniowo po jednym posiłku? Czy od razu przeszłyście całkowicie na mm? Jak zniosły to piersi? Czy zbiegło się to z rozszerzeniem diety malucha? Jak dziecko zareagowało na taką zmianę? od którego posiłku zacząć odstawiając dziecko od piersi - w dzień czy w nocy?

Gość gość
Ja odstawiałam w 8 miesiącu Najdłużej karmiłam w nocy, Zaczęłam dawać mm od wieczornego i porannego mleka. Szybko się przestawiła. Po tygodniu już tylko mm. Piersi trochę bolały ale 2/3 dni i było ok.

Gość gość
A spała dłużej po mm? Ja właśnie też mam zamiar zacząć od wieczornego karmienia, ale myślałam że to zajmie o wiele więcej niż tydzień.

Gość tweetyyyyy
naprawde maly/mala ak szzybko zalapal/a? ja karmie 6 miesięc i maly nie chce butelki,mm pluje i placze,nie wypije nawet mojego mleka z butelki...

Gość gość
Zero problemów. Używałam butelek avent natura one sa podobne do piersi. Spała tak samo niestety więc jeszcze jedno karmienie nocne. A potem rano.

Gość gość
Ja jestem zwolenniczką stopniowego odstawiania; od 6 tyg. synek dostawał raz dziennie (teraz w 5 mcu 2 razy) butelkę (początkowo z moim pokarmem, później mm); od niedawna wprowadzamy marchewkę i jabłuszko. Piersi to chyba lepiej stopniowo, trzeba odciągać do uczucia ulgi, zapalenie to nic przyjemnego; nie da się w kilka dni przejść od pełnego kp do 0

Gość gość
Jak się nie da jak się da. Trzeba było to się przestawiała. Ja wychodzę z założenia że dzieci szybciej się przestawiają ze wszystkim jak mama jest zdecydowana i konsekwentna.

Gość Autorka tematu tego
Moj maly toleruje butelke bo czasem dostaje w niej moje mleko jak musze gdzies wyjsc. Probowalismy mu tez pare razy dac Bebilon Pepti (ma skaze bialkowa) i na poczatku w ogole nie chcial a teraz juz wypije troszke sie krzywiac :-P Nie boje sie wiec o zaakceptowanie butelki czy tez mleka, ale chodzi mi o techniczna strone tej kwestii.

Gość Autorka tematu tego
A czy taki 6 miesieczny maluch bedzie umial pic z niekapka? Bo tak sie zastanawiam czy nie lepiej by bylo odstawiajac od piersi uczyc pic z niekapka bo po co potem oduczac butli znowu.

Gość gość
Moja nie umiała pić z niekapka w tym wieku. Ok 11 miesiąca przeszliśmy z butelki na kubek treningowy z ustnikiem silikonowym a po roczku już niekapek.

Gość gość
Ja swoje dzieci stopniowo odzwyczajałam od piersi po 6 mc i z jedną trwało to aż do 13 mc jej życia (przez choroby i wyjazdy) a z drugą do 10 mc. Stopniowo co około 1 mc kolejne karmienia były zastępowane albo normalnym jedzeniem, albo mlekiem modyfikowanym. Uczyłam pić z kubka z dzióbkiem, moje dzieci nigdy nie piły z butelki.

Gość gość
Dodam jeszcze, że moje piersi w ogóle nie odczuły tego, że odstawiam dzieci, żadnych nawałów nie miałam itp. i dzieci bez kłopotu pożegnały się z piersią.

Gość gość
myślę że to jest kwestia dziecka. ja mam dwoje. jedno samo odrzuciło pierś a przy drugim była histeria i rozpacz całej rodziny, niewyspane starsze, niewyspany mąż, niewyspana ja, męczyliśmy się kilka tygodni przez ograniczanie

Gość gość
my zaczynaliśmy kubek treningowy aventu z miękkim ustnikiem, sprawdził się, polecam go:) teraz kupiliśmy model 360 bez ustnika

Gość gość
Ja mam zamiar karmić syna do 6 msc. Gdy mały będzie miał 9 msc. wracam do pracy . Jak myślicie kiedy powinnam zacząć wprowadzać mm . Synek obecnie ma miesiąc.