Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zawiesc ze soba do jedzenia do tesciow

Polecane posty

Gość gość

Cos co nie wymaga lezenia w lodowce. Pomyslalam ze zrobie makowca i moze jakies paszteciki. Tak jakos mi glupio z gola reka jechac- na krzywika. Nie mam za bardzo jak wiezsc bo jedzemy pociagiem. macie jakies [pomysly?

Gość gość
uszka do barszczu hehehe :D długa droga w tym pociągu?? Chyba nie kilkanaście godzin, więc nawet sałatka nie powinna się popsuć :) Włożyć w jakiś plastikowy zamykany pojemnik z pokrywą i będzie ok.

Gość marrrr
ja biorę zawsze ciasto+śledzie, paszteciki tez dobry pomysl

Gość gość
niechce zadnej salatki bo tesciowa sama robi. myslalam o czyms czego nie robi. makowca umie zrobic*****szteciki. tego tesciowka nie robi. 5 h jazdy. jarzynowki nie robia bo nikt nie je. salatki sledziowej tez nie lubia.

Gość gość
Jakąś dobrą rybę może? Jeśli robią po grecku to coś innego :)

Gość gość
zabawne moja teściowa by was obrzygała śmiechem w tym roku zażyczyła sobie 5 kg schabu 2 szynki swojskie 1 do gotowania 10 kg cukru ze 2 kawy jakieś leprze tak z 1 kg no i martini bo lubi tylko ja mam ciąże zagrożoną i nie mogę jechać ale wczoraj uznała że nie szkodzi bo przecież mąż sam może z dziećmi jechać skoro leże to wigilię mogę przespać ... no i chyba sama będę

Gość gość
mozesz zrobic schab po sztygarsku,zapakowac w alufolie,na zimno i cieplo bardzo dobry.

Gość gość
i co, mąż pojedzie? Jak tak to gratuluję małżonka:)

Gość gość
to masz ladnego meza,skoro w wigilie zostawia rodzine i jedzie do mamusi.

Gość gość
miesa maja full. roznego rodzaju. nie chce robic czegos co juz bedzie.

Gość gość
nie pojedzie bo nie chce ale nie żebym naciskała ja mam gdzieś teściową 13 lat cuduje jak na mieszać szczerze to nic by mi się z tego nie robiło żeby jechał w końcu to jego mama bardziej mnie wkurzają te zakupy i wymagania bo najbiedniejsza nie jest no ale cóż

Gość gość
jak c**proponujemy to nic ci nie pasuje bo to niby juz tesciowa robi,napisz liste co robi to bedzie lepiej proponowac , zadalas pytanie i ktos ci odpisuje , schsb po sztygarsku ochyda ,pyszny schab spierdo lić parowką

Gość gość
napisalam co robi tesciowa salatki, rybe, rozne miesa. bigos. jakies ciasto.oprocz makowca. A nie chce wiesc czegos co wymaga lodowki/ boje sie ze sie posuje.

Gość gość
TO zrób tego makowca , paszteciki i będzie dobrze .,

Gość gość
schsb po sztygarsku ochyda ,pyszny schab spierdo lić parowką x x jeszcze z parowka nie jadlam:D ale to zalezy na co kogo stac....

Gość gość
no upałów nie bedzie w pociagu pewnie tez nie za goraco ,wiec pewnie tak szybko nic sie nie popsuje, ciasta beda bezpieczne, salatka gyros, jakies miesa w kapuscie , to co ze cos juz tam bedzie z mies, kazde danie kazdej gospodyni smakuje inaczej, zadzwon i zapytaj sie o konkrety, nieraz to samo danie zrobione inacze smakuje tez inaczej,

Gość gość
szybko poszperalam o tym schabie i znalazlam przepisy o parowce, ochyda

Gość gość
bo makowiec*****szteciki beda bezpieczne. ja mies nie pieke , nie wychodza mi.

Gość gość
w pociagu jest cieplo bo grzeja.

Gość gość
makowiec*****szteciki ok

Gość gość
moze i cos grzeja ale bez przesady ze makowiec*****szteciki sie popsuja

Gość gość
ja na swieta robie bigos, ryba po japonsku, galareta, i kupne ciasta, no ale raczej dla ciebie galareta odpada

Gość gość
no to robisz MAKOWCA i do tego upiecz kaczke albo kure/albo kup wedzonego kurczaka- pychota/ albo pieczen z mielonego- zawiniesz w folie aluminiawa - a jesli chcesz cos fajnego pokazac na deser to ci dam prosty tani przepis sama jestem nim zachwycona poznalam go od kogos z kanady - to tak trzeba miec jednak zamrozone/zdazysz zamrozic jek przyjedziesz nawet/ lody owocowe, owoce zamrozone mieszanka maliny jagody i cos tam albo inne- takie male pudelko i wodka i robisz tak - owoce podgrzewasz w malym rondlu z kilkoma lyzkami wody 5-8 lyzek i troche cukru trzeba jak tylko bedzie gorace nalewasz to na dno salaterki i na to dajesz galke loda polewasz wodka albo spirytusem i zapalasz i niesiesz na stol - na tacy ! - rewelacja !!!

Gość gość
dlatego pisze o makowcu i pasztecikach. salatka ma majonez- potrzebuje lodowki. a kilka h bedziemy jechac.

Gość gość
ty się boisz w zimie mięsa wieść pociągiem 5 h a ja schobowe wiozlam do szwajcari w maju i jechałam autokarem 24 godziny i nic mi się nie popsuło na dobra sprawę to możesz zawieść wszystko nawet pol swini trzeba tylko dobrze zabezpieczyc

Gość gość
ale tez mam ogarniczone mozliwosci bo tyle tabolow mamy ze niewiem gdzie to spakuje. i jeszcze prezenty. 2 torby duze. 1 z ubraniami corki 2 z naszymi. prezenty i jeszcze jedzenie.

Gość gość
podejrzewam ze salatce z majonezem nic sie nie stanie, po przyjezdzie wloz ja na troche do lodowki ,nie musisz od razu przeciez klasc ja na stol

Gość gość
zawieźć :O

Gość gość
na twoim miejscu to na miejscu kupilabym 2 pyszne wina lub lepsza wodke, skoro tesciowa wszystko ma , skoro taka odleglosc to nie widzicie sie czesto to chyba najbardziej sie ucieszy ze was zobaczy a nie z jedzenia,

Gość gość
jej najbardziej zalezy zebysmy tylko byli. ale ja sama bede sie lepije czula jak cos zawioze.