Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatrudnic opiekunke i iść do pracy czy zostać w domu i wziąść drugie dziecko

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny pisze na forum bo nie bardzo wiem co zrobić. Córka ma 2 latka, mieszkamy za granicą, nasza sytuacja finansowa nie jest zła tzn z wypłaty męża spokojnie się utrzymujemy i jeszcze odłozymy. Ale... strasznie źle się czuje bez własnej kasy i dołuje mnie to strasznie bo zawsze miałam swoją kase a nie dawno mi się ucieło. Mąż nie żałuje mi na nic ale ja dla poczucia własnej wartości chce sobie chociaż na własne zachcianki zarobić. I nie wiem czy wynająć opiekunke i po prostu iść do pracy czy jak mi zaproponowała znajoma zajmować się jeszcze jednym dzieckiem i zostać w domu. Przedszkole odpada,z jednej strony chciała bym sie trochę z domu ruszyć a z drugiej strony ciężko mi tu znajść odpowiednią opiekunke polke. Doradzicie coś?

Gość gość
poszukac bogatego meza

Gość gość
i WZIĄĆ słownik otrograficzny :)

Gość gość
może wypowie się ktoś, kto potrafi czytać ze zrozumieniem?

Gość gość
a sorry myślałam że to normalna dyskusja normalnych matek a widzę, że tu dyskusja o ortografii

Gość Normalna matka poznaje język
ojczysty zanim się weźmie za rozmnażanie, żeby czegos swoje potomstwo nauczyć :O

Gość gość
po mojemu to najlepiej bys sie postarala o swoje 2 dziecko, wychowiesz przy pierwszym a pozniej spokojnie juz mozesz isc do pracy, jak uwazasz ja nie pracuje za namowa meza i teraz zaluje , szans na prace juz nie mam ,wiec jak masz potrzebe pracy to rob wszystko by isc

Gość gość
jak juz to lepsze przedszkole niz niania, dziecko bedzie mialo odpowiednie towarzystwo

Gość gość
Ja tez mam podobna sytuacje do twojej moj maly poszedla do childminder na 3 dni w tygodniu a ja wrocilam do pracy, polowe swojej wyplaty oddaje na childminder ale dziecko ma po pierwsze kontakt z innymi dziecmi, uczy sie jezyka a I mi zostaje troche grosza w kieszeni na swoje wydatki reszte pokrywa maz....

Gość gość
przedszkole odpada zdecydowanie

Gość gość
A w jakim kraju mieszkasz moze bede mogla ci cos doradzic?

Gość gość
przedszkole odpada zdecydowanie dlaczego ,to super sprawa

Gość gość
Do przedszkola dzieciaka daj, to się szybko angielskiego nauczy durna babo. Jak ma potem do szkoły iść? Czy może powiesz, że szkoła też odpada? :O

Gość gość
tutaj naszej córce będzie przysługiwać od września 15 godz tyg w przedszkolu publicznym, gdzie juz córcie zapisałam. Jak dam teraz do prywatnego to będę musiała dość dużo płacić, a nawet bardzo duzo i strace szanse na publiczne

Gość gość
the Neetherlands :)

Gość gość
Zakladam ze mieszkasz w uk tak jak ja...jak dasz mala do prywatnego przedszkola to miesiac po ukonczeniu 3 lat tez dostanie te 15 godzin za darmo, poprostu odlicza ci te godziny I bedIesz mniej placila, Wiem bo moj maly teraz tez idzie do przedszkola prywatnego I tak mi Pani tam powiedziala

Gość gość
Ach no to jak Netherlands to nie Wiem w uk jest tak jak napisalam wyzej

Gość gość
ale ja nie mieszkam w uk tylko nl I nie wyobrażam sobie sytuacji że moje maleństwo idzie do przedszkola i co, boi się bo będzie pierwszy raz w takim miejscu i w dodatku nie rozumie co ktoś do niego mówi. Za dwa lata pójdzie do szkoły ale przed tym zmienimy miasto, na takie w którym jest szkoła z polskimi nauczycielami

Gość gość
po mojemu to najlepiej bys sie postarala o swoje 2 dziecko, wychowiesz przy pierwszym a pozniej spokojnie juz mozesz isc do pracy,

Gość gość
jestes jakas dziwna, to trzymaj ja pod kloszem swoje malenstwo, po co do malenstwa opiekunka moze krzywde zrobic, najlepiej zamknijcie sie z malenstwem w piwnicy to nikt do malenstwa w obcym jezyku nie bedzie mowil

Gość gość
No I wlasnie dlatego ja chce zeby moje dziecko poszlo teraz do przedszkola I obcowalo z jezykiem, a nie pozniej odrazu tak na gleboka wode, nie Wiem jak wyobrazasz sobie poscic dziecko do szkoly z polskimi nauczycielami bo w takim ukladzie nigdy sie jezyka nauczy

Gość gość
po polsku Holandia. czy już zapomniałaś niektórych wyrazów? :) masz jakiś zasiłek i masz z czego żyć? to zostań w domu. jeżeli jest biednie - lec do pracy a dziecko daj do przedszkola.opiekunka też OK, ale niech dziecko ma jakiś kontakt z rowieśnikami.

Gość exdebillmobilny
Zartujesz sobie? A kiedy dziecko ma sie nauczyc miejscowego jezyka? Pusc je do przedszkola, albo znajdz holenderska opiekunke, niech sie dziecko szybko uczy tego, co mu bedzie potrzebne bardzo. Im szybciej tym mniej placzu!

Gość Zolza gość
Nic sie nie martw tutaj musza kogoś zdołować zeby poczuć sie lepiej , myśle ze może zaopiekuje sie jeszcze jednym dzieckiem dopóki córcia nie pójdzie do przedszkola lub szkoły , będziesz miała swoją kase i będziesz z dzieckiem w domu :)

Gość gość
a co myślicie że holenderskiego się nauczyć to tak jak angielskiego?! to p******* język a córcia jest za mała na razie z resztą juz pisałam że za pół roku pójdzie. Kase też mamy i nawet chcemy tu kupić dom. i dziękuje zołzo za normalną przyjazną wypowiedź :)

Gość gość
LedZeppelin- cały dzień siedzisz na kafe i śledzisz błędy ortograficzne forumowiczów-żałosne trochę masz to swoje życie. Dziś widziałam wątek o innej takiej naj jak Ty-czepiasz się ludzi a później masz pretensje, jak oni zaczepiają Ciebie.

Gość gość
LedZeppelin podobno wspaniale posługujesz się językiem ojczystym a jednak używanie polskich liter jest Ci obce. "moze i pogubilam sie atakowana z 3 frontow czy nawet nie wiem ile osob do mnie pisalo. jasno podkreslam, ze nie jestem specjalistka od piersi, choc probowalam i bardzo mi sie podobalo przeszlam na modyfikowane. po prostu irytuje mnie ta walka piers kontra proszek, bo i jedno i drugie w jakims stopniu kazda zadowala. i po co tyle obelg, obrazania i zaczepiania przy tym wszystkim?" Ot, taki mały kawalątek Twojej opowieści.

Gość gość
hahaha LedZeppelin może jakiś komentarz