Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiemSAMA

menu niemowlaka

Polecane posty

Gość nie wiemSAMA

Witam Mamusie! Czy wg Was dobrze karmię mojego malucha? Mały ma prawie 7 miesięcy, karmie piersią. 7- wstaje 0k 8.30 kaszka mleczno- ryżowa 50ml (dzisiaj podana po raz drugi) do popicia pierś 10.30 deserek ze słoiczka i jeden biszkopt 12 pierś 0k 15 zupa jarzynowa (marchew, ziemniak, pietruszka, dynia, brokuł) + mięsko z kurczaka lub królika 0k 16 popija trochę piersi (niewiele) 19.30 pierś i śpi do tej pory budził się 3 razy ok.12 i ok.3 i ok. 6 od tygodnia zaczął budzić się prawie co dwie godziny i muszę przystawiać go do piersi nie je dużo tylko troszkę popije i śpi dalej. Próbowałam podawać mu w nocy herbatki ale wypił trochę ale i tak chciał cyca.

Gość wg mnie ok
Ale jak wszystko ok po kaszce to mozesz zaczac ja dawac na wieczor. I do popicia piers. Moze bedzie dluzej syty,ale moze mu sie tez chciec bardziej pic.loteria.

Gość gość
Mam taki zamiar podawać na noc mu kaszkę, tylko przez parę dni chciałam wypróbować na dzień, żeby sprawdzić, że nic mu po niej nie jest.

Mój mały też ma prawie 7m-cy i ja go karmię tak, ale też niewiem czy dobrze: -ok.5.30 - 260ml Nutramigen (odpowiednik mm) -ok. 9.30 -125ml kaszka bobovita minima bezmleczna -ok. 12 - 150ml zupki -ok. 15.30 - 240ml Nutramigen -ok. 17.30 - deserek np. jabłuszko z kaszą manną lub jakiś słoik itp -ok. 20 - 200ml Nutramigen Oczywiście ml podałam orientacyjnie. Muszę wprowadzić mięso. Bo jeszcze nie dałam.