Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie radzę sobie z chrapaniem męża

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze temat może wydać się śmieszny, ale każdej nocy przeżywam koszmar mężowi gdy tylko przymknie sie oko chrapie :( Nie ważne w jakiej pozycji śpi :( Ja z nerwów prawie nocami płaczę. Jestem w 2 ciaży starsze dziecko ma 3 lata nie spi w dzień, w nocy chociaż powinnam mieć czas aby wypocząć niestety śpię ok 5 godz na dobę, chodzę w dzień przemęczona. Wysyłam męża do lekarza ten twierdzi że nie ma potrzeby, Dodałam artykuł możę któraś z Was zna jakąś recepte na to ??

Gość gość
Mojemu facetowi pomagaja inhalacje olejkiem sosnowym, sam robi w domu co pare dni. Ale ja sie nie bawilam w senstymenty. za kazdym razem jak mnie zbudzil ja budzilam jego :D

Gość gość
I to można dostać w aptece ?? No właśnie jak go [przez sen szturcham to budzi się ze złościa :)

Gość Mazurzanka1
Mam to samo mój chrapie niemiłosiernie wtedy do szczypie,pukam aby się przekręcił,poprawiam wyżej poduszke-pomaga.Ale on nie chrapie w każdej pozycji jak twój ino jak na plecach leży ale też koszmar często nie śpie tak odjeżdża jedynym lekarstwem byłoby nie spać z nim w tym samym pokoju ale mamy 2,a w drugim śpi dziecko trzeba jakoś sobie radzić.

Gość gosciówka
mój też chrapie dlatego śpimy osobno bo bym oka przez cała noc nie zmrużyła.

Gość gość
Moim problemem jest to ze gdy pujde spac do 2 pokoju rano jest foch ze spalam osobno... wiem ze sa lekarze ktorzy przepisuja jakies krople do nosa i jest lepiej dodam ze on ma dopiero 25 lat a chrapie jak by mial 50 ;/

Gość gość
A mąż jest otyły ? Może ma tzw . obturacyjny bezdech senny, to się leczy . Teść takie specjalne urządzenie na noc do jamy ustnej zakłada, które trzyma język, żeby się nie zapadał.

Gość gość
nie jest ani chudy ani gruby ma ok 193cm wzrostu i wazy ok 93 kg ...

hahhaa skąd ja to znam :D zwłaszcza jak jest zmęczony to zarzyna jak dzika świnia :D kupiłam mu w aptece takie plasterki co się przykleja do podniebienia. Jak jest średnio zmęczony, to działają. Jak mocno- to niezbyt. Ale teraz i tak on śpi w salonie, bo szkoda mi dziecka, które póki co ma swoją kołyskę w sypialni :) Słyszałam o laserowej metodzie na chrapanie- 5 sekund i po sprawie, ale koszt chyba coś 1000zł

Gość gość
o jezu, to ja zamawiam ten laser! zaraz poczytam co to za cudo :)

Gość gość
Mamy dodatkowa sypialnie i tam sie przenosze jesli nie moge spac. Wczesniej spalam na sofie w salonie ale nie bylo mi wygodnie. Do k********.cc.yy mnie doprowadza chrapanie ale wiem, ze dopoki maz nie schudnie ( jest otyly ) to moge zapomniec, ze cokolwiek pomoze. * Maz teraz spi na gorze a ja siedze na dole i slysze jak chrapie - cisnienie mi poszlo do gory i sie zastanawiam czy przywalic mu patelnia czy nie :D

Gość gość
no tak jest z tym to w ogole niesamite ale zdarza sie niestety 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
Potwierdzać - mój jak schudł to przestał chrapać :-)

Gość gość
kupiłam stopery do uszu, działało, jak urodziło się nam dziecko, zmieniłam pokój, zamykam drzwi i teraz nareszcie się wysypiam :) znam twój ból, zrób coś z tym, bo źle to wpływa na relacje w małżeństwie

Gość gość
mój wiotki jak trzcina, a nie raz myślałam, że ktoś motor w nocy odpala pod oknem :-), na szczęście nie codziennie chrapie, wyślij go może do lekarza? ja mojego albo szturcham, albo po prostu budzę i daję radę się wyspać

Gość gość
Ja lece po te plasteki na podniebienie dziekuje :P

Gość gość
Znam ten ból. Nieraz w nocy płakałam z bezsilności i miałam ochotę go udusić. Najgorzej jest jak wypije coś alkoholowego, ale teraz mamy umowę, że jak pije to śpi na kanapie, a jak mu się nie podoba to nie ma picia.

Gość ona75578
Ja tez sobie nie radze z chrapaniem meza jestem w 1 ciazy na dodatek zagrozonej spie bardzo mało z 4-5h na dodatek cierpie teraz na bezsennosc ciezko mi zasnac a on juz po 1 chrapie tak głosno ze całe łóżko drży i jak go szturcham to mowi ze on nie spi i nie chrapie.. Strasznie to irytujace.

Gość gość
Najlepszy na chrapanie jest ten środek http://nplink.net/8ab8ph7O , próbowałem wcześniej naturalnych metod na pozbycie się chrapania, ale nic one nie dały.

Ja po 2 latach małżeństwa nie wytrzymałam i poprosiłam męża żeby przeniósł się do drugiego pokoju, zgodził się i mam spokój od chrapania.

Gość gość
Głupie baby! Do lekarza go posłać a nie do drugiego pokoju. Co za głupi lud. Przecież to mogą być problemy z przegrodą nosowa albo z zatokami gdzie przy zatokach nie ma żartów! Może być jakiś polip na zatoce, guzek który może się przerodzić w złośliwą zmianę. Przecież to jest wszystko głowa, mózg. Czy wy jesteście normalne? I jeszcze się z tego śmiać. No ja was proszę. Otworzyć choćby internety jedna z drugą, coś oprócz kafeterii i poczytać co może być przyczyną chrapania. No ja p*****le :o

Gość gość
Mój mąż czasem sam siebie budzi chrapaniem co mnie śmieszy, ale z drugiej strony nie ma w tym nic śmiesznego. Póki co szukamy przyczyny tegoż chrapania. Ja mam twardy sen i mnie to nie budzi. Gorzej jak mezus padnie pierwszy, wtedy ja nie mogę zasnąć...

Zachęcamy do wysłania męża na wizytę u laryngologa. Chrapanie można skutecznie leczyć, ale żeby leczenie miało sens i mogło przynieść wymierne rezultaty, najpierw konieczne jest znalezienie przyczyny. A przyczyn może być naprawdę dużo, od złego trybu życia po nieprawidłowości w budowie anatomicznej. Radzimy poszukać w swojej okolicy dobrego specjalisty. We Wrocławiu i okolicach polecamy jedną z naszych klinik, a po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę www.medicusdcl.pl Pomożemy! :)