Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powyrywana

trichotillomania kompulsywne wyrywanie włosów

Polecane posty

Gość powyrywana

Kto też to ma? JA jak tylko usiądę, od razu odruchowo ręka wędruje do głowy, w jednym miejscu już łysieję i mam włosy różnej długości, bo głównie je wyłamuję. Chciałabym zapuścić, a wciąż muszę ścinać do ramion żeby nie było aż tak bardzo widać ;/ te, które jeszcze mam są jakby porozciągane i powyginane w każdą stronę od pociągania. Wiem, że to głupie, ale mimo to nadal to robię. Nie mam żadanego pomysłu jak z tym skończyć. Wyglądam przez to coraz gorzej... Kiedyś miałam długie, zdrowe włosy. Teraz mogę sobie tylko o takich pomarzyć. Boję się że kiedyś wyrwę tyle włosów, że będę musiała ogolić głowę. Nie wiem czego się spodziewam pisząc ten post, ale przezcytałam już chyba wszystko co dostępne w necie na ten temat i nadal nie mogę sobie poradzić. Napiszcie cokolweik, żebym czymś zajęła ręce.

Gość Reni Fair
zrob sobie sweterek na drutach ze reniferem 🖐️

Gość powyrywana
Dobra, ale w wydziargam sobie znaczek Nike na swetrze, bo świąt nie obchodzę

Gość znerwicowanaa
ja też tak kiedyś miałam. non stop wyrywałam sobie włosy. i nawet mnie to nie bolało. po prostu siedziałam np na lekcji i wyrywałam kępke włosów. masakra, teraz wydaje mi się to nie do pomyślenia! miałam prześwity, na czubku głowy i po bokach była widoczna łysina teraz wiem, że to wszystko było NA TLE NERWOWYM... ale na szczęście udało mi się je odratować jako tako, obsesyjną pielęgnacją i zmniejszeniem stresu w moim życiu. jeśli nie dasz sobie rady z tym sama, może warto iść do psychologa?