Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nie nazwałabym nigdy mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość
Joanna i Barbara - obydwa są piękne :) a ta mama Nefretete chciała piękność świata urodzić, Nefertiti w oryginale :)

Gość gość
asia mi sie nigdy nie podobalo, joanna jest zupelnie bez wyrazu a asia/aska jakos mi nie podchodzi. i co? zlinczujecie mnie teraz?

Gość ererererewere
No i Boguslawa, Bogumila. Niech Bogu bedzie slawa, ale imie nieeeeee.

Gość gość
chyba nikt Cie nie zlinczuje, bo raczej każdy ma to w d***e :)

Gość gość
no jakoś nie widze zeby to mieli w doopie, skoro na pierwszej stronie ktos w zlosci napisal: "sama masz wiejskie imie"

Gość gość
no ale Ciebie akurat nikt nie linczuje :)

Gość gość
Oj a czemu Sebastian sie znalazl na tym topiku? Przeciez to przesliczne imie jest

Gość gość
o,jakie glupie baby w tym kraju mamy....

Gość gość
Niektórzy wymieniają: julia, wiktoria, oliwier itd. takie imiona których dużo ostatnio. to że są popularne nie znaczy że brzydkie. myslę że wymieniacie je z zazdrości bo w otoczeniu dużo i nie udało się już nazwać tymi imionami waszych dzieci bo akurat ktoś już tak ma. ja mam córkę wiktorię, nie nazwałam tak dziecka bo taka moda była ale dlatego że to piękne imię, wiktoria brzmi elegancko, nie ma głupich zdrobnień a przede wszystkim nazywała się tak moja babcia. Ja też będąc w 2 ciąży syna chciałam nazwać Bartosz ale bliska mi osoba w rodzinie już tak nazwała więc szukałam innego ale żeby z zazdrości mówić że brzydkie........ Bartosz też popularne ale piękne. Brzydkie to są imiona które kojarzą się z czymś obrzydliwym, złym, ośmieszają dziecko w opinii innych.

Gość gość
"Niektórzy wymieniają: julia, wiktoria, oliwier itd. takie imiona których dużo ostatnio. to że są popularne nie znaczy że brzydkie. myslę że wymieniacie je z zazdrości bo w otoczeniu dużo i nie udało się już nazwać tymi imionami waszych dzieci bo akurat ktoś już tak ma. ja mam córkę wiktorię, nie nazwałam tak dziecka bo taka moda była ale dlatego że to piękne imię, wiktoria brzmi elegancko, nie ma głupich zdrobnień a przede wszystkim nazywała się tak moja babcia. Ja też będąc w 2 ciąży syna chciałam nazwać Bartosz ale bliska mi osoba w rodzinie już tak nazwała więc szukałam innego ale żeby z zazdrości mówić że brzydkie........" Te imiona wymieniła TYLKO osoba zakładająca temat. Co więcej, nie napisała DLACZEGO nie dałaby tak dziecku. Nikt nie napisał, że te imiona są brzydkie. Te imiona po prostu są oklepane. Nawet nie popularne, tylko zwyczajnie oklepane. Trzeba być osobą bez wyobraźni, żeby dać "tak jak wszyscy".

Gość gość
klotylda

Gość zxcvbbvcxz123321
Kunegunda, Hermenegilda, Helga, Polikarp, Mścisław, Zdzisław etc.

Gość gość
Mi się kiedyś szalenie podobały takie imiona jak Wiktoria, Juli czy Maja.Niestety zrobiły się tak popularne że mi obrzydły. Ja nie nazwałabym dziecka Hipolit, Kajetan, Kuba. To ostatnie kojarzy mi się z imieniem dla psa ;-)

Gość gość
Karol straszne imię

Gość gość
Kunegunda

Gość gość
Te imiona wymieniła TYLKO osoba zakładająca temat. Co więcej, nie napisała DLACZEGO nie dałaby tak dziecku. Nikt nie napisał, że te imiona są brzydkie. Te imiona po prostu są oklepane. Nawet nie popularne, tylko zwyczajnie oklepane. Trzeba być osobą bez wyobraźni, żeby dać "tak jak wszyscy". Trzeba być osobą bardzo ograniczoną umysłowo- głupią żeby sugerować się tym co oklepane a co nie- nie biorąc pod uwagę tego co się mi podoba jako matce czy ojcu.

Gość gość
idac tokiem myslenia pani sugerujacej brak wyobrazni nalezaloby by odizolowac sie od swiata w ogole bo zawsze,wszedzie i na wszystko jest jakas moda. kwestia imion " patologicznych " to w ogole jakis absurd :( pani X watpliwego raczej tytulu socjolog, wydaje sie bardzo ograniczona w swoich pogladach,sugerujac na lamach kolorowych pisemek, ze to co nowe,zagraniczne jest ujma dla jednostki, liczy sie tylko tradycja i to ona jest wyzmacznikiem dobrego smaku i wysokiego pochodzenia. takich pan X czy tez panow jest dosc sporo i w bardzo prosty sposob przekazuja ciemnej masie wlasne, ciasne poglady a ograniczone jednostki zaczynaja wierzyc juz nawet ,ze magdalena czy krzysztof to.polskie imiona.

Gość gość
Wiktor - po prostu nie cierpię, niestety dziecko czy dorosłe jest u mnie skreślone, brr... Amelia - szkoda gadać

Gość gość
Marcysia, Mariolka, Jolka, Zosia, Zuzia, Sabina, Sandra A z meskich to: Staś, Jaś, Franek,

Gość gość
anna.maria.magdalena okropienstwo :-P

Gość gość
Szymon- zasmarkany fajtlapa, Karolina- beszczelna, chamska i wulgarna Baska- nie do konca normalna

Gość gość
alan julka oliwier

Gość gość
17.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość o,jakie glupie baby w tym kraju mamy.... No,niestety....Za duzo ziemniakow w dziecinstwie...?

Gość gość
A moze buraków ? :O

Gość gość
Jacek, Marzena, Bozena, Baska, Rafal, Kazek, Czesiek, Gracjan, Martyna - w zasadzie 3/4 kalendarza moge wymienic :-D

Gość gość
Nie wiem po co poruszać ten temat, kiedyś nie było internetu i baby nie szukały po forach czy to ładne czy nie ładne. Jednemu podoba się kolor czerwony innemu zielony, czemu nie założycie takiego tematu? Dobrze, że nasze dzieciaki będą funkcjonować wśród tak różnych imion, nikt nie będzie się dziwił, nie tak jak w pokoleniu lat 70-80 tych same, Kaśki, Magdy i Marty. To te od tych popularnych imion najbardziej się dziwią i pewnie mają syna lub córkę o imieniu bardzo popularnym.

Gość gość
Żyrafa, Belzebub, Nabuchodonozol

mi bardzo nie podoba się moda na Jasie, Stasie, Franki, Zenki, Krysie, Jadzie, Jessiki, Angeliny, Nic(k)ole i tym podobne. zatem takich imion bym nie dała.

Gość gość
Marcel, Stas,Franek,Zofia,Anna

Gość gość
Gniewomir ! haha:)