Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona1212

TERMIN NA MAJ 2014

Polecane posty

Gość Mona1212
Dzięki dziewczyny! ;) jak dobrze że są takie fora. Zawsze można się czegoś dowiedzieć ;)

Ja kupuję w Ikei :) Kosztuje 30 zł :) A po za tym najbardziej do miętowych ścian, będzie mi pasować biel :))

Gość Mona1212
Też muszę wybrać się do Ikei bo wczoraj w internecie przeglądałam ich stronkę i wypatrzyłam całkiem ładne rzeczy dla maluszka za dość rozsądną cenę. Zastanawiam się tylko czy przykrywać maluszka w łóżeczku kołderką czy kocyk wystarczy na te letnie dni. W zimę wybiorę kołderkę ale nie wiem jeszcze co wybrać na lato. Nie będzie mu za gorąco? Jak myślicie?

Gość gość
Ja na lato mam kocyki, kołderka będzie dopiero na zimę. Najwyżej ubiorę kocyk w poszewkę.

Też miałam kupić kołderkę w Ikei, ale ostatecznie zrezygnuję. Powlekę cieniutki kocyk :)

Mona1212 w Ikei są takie muślinowe ręczniczki. Wydaje mi się że będą idealne żeby przykryć maluszka w wózku latem. Koc w upalne dni to chyba za dużo.

Gość gość
tzn. ja kupuję juz teraz cały komplet pościeli, czyli kołdra i poduszka z wypełnieniami, ochraniacz i właśnie baldachim albo moskitiera, tylko że te kołdry są takie duże i nie wiem, czy na zimę nie będzie za duża nawet.

Gościu a może zastanów się jeszcze. Kołdra nie będzie c***otrzebna latem. A po drugie, jesteś pewna że chcesz kłaść dziecko na poduszce? To chyba trochę niebezpieczne.

Gość Mona1212
też tak myślałam żeby odpuścić sobie kołderkę w lato. Kocyk wystarczy. A co do tych ręczniczków z Ikei to dziękuję za radę. Myślę że się w nie zaopatrzę, bo faktycznie kocyk do wózka w letnie dni to zdecydowanie za dużo. Też słyszałam że nie można dziecka kłaść na poduszce, w takim razie nic nie podkładać pod główkę?

No ja akurat będę kładła na płasko :) Z tego co wiem to większość mam tak robi. A czy któraś z was dziewczyny siedzi w domu? W sensie że jest na zwolnieniu?

Gość gość
Dziecko oczywiście nie będzie póki co leżało na poduszce :) Chyba, że będzie ona służyła jako taka podkładka do brania na ręce. A kołderkę będę na razie używać jako podkład na łóżko lub na podłogę (tzn. trochę później, jak dziecko będzie już bardziej *****iwe)

Gość gość
Dziecko jak najdłużej powinno leżeć na płasko, a już taki noworodek to na pewno. Ja siedzę w domu bo nie mam pracy niestety.

Gość Mona1212
W takim razie i ja swojego maluszka będę kładła na płasko. Ja siedzę w domu, nie mam pracy ale na szczęście dostaję rentę więc jakieś pieniążki zawsze są. Chłopak pracuję, nie ma wyboru :p Dziewczyny mam do Was może takie dosyć głupie pytanie, ale czy uprawiacie seks ze swoimi partnerami czy całkowicie z niego zrezygnowaliście? Ja kocham się nadal ze swoim partnerem jednak nie tak często jak przed ciążą no i zawsze on kończy we mnie, a teraz obiło mi się o uszy że nasienie zmiękcza szyjkę macicy i może to doprowadzić do wcześniejszego porodu i przestraszyłam się nie na żarty..chyba trzeba będzie korzystać z prezerwatyw.

Taki zestaw prędzej czy później Ci się przyda. Ale widziałam w internecie że są okropnie drogie takie zestawy. Skąd oni biorą te ceny to ja nie wiem. Ja pracę mam, ale jestem na zwolnieniu od 6 tygodnia. Zaraz po tym, przeprowadziliśmy się z mężem do innego miasta. Nie znam tu nikogo, siedzę w domu. Mąż pracuje. Nawet nie wiem o której wróci. Nudzi mi się okropnie. Ile można sprzątać, gotować, czytać. Chyba zwariuję :/

Mona1212 ja z moim też :D Ale to indywidualna sprawa każdej kobiety, bo każda ciąża jest inna. Musisz to skonsultować ze swoim lekarzem. Ani internet, ani żadne fora nie rozwieją Twoich wątpliwości tak jak lekarz.

Gość gość
Ja oglądałam takie zestawy w normalnym sklepie u siebie, najtańszy komplet kosztuje 150 zł. Najtańszy komplet samych zapasowych poszewek - 40 zł. Najpierw miałam zamiar zamawiać na allegro taki zestaw z łóżeczkiem, materacem i pościelą ale w sklepie cenowo wyjdzie praktycznie to samo.

Hej dziewczynki,dzisiaj odebrałam wynik testu obciążenia glukozą i HBS, wszystko na szczęście w normie.. Poczytałam sobie trochę co tam pisałyście,powiem Wam,że z doświadczenia u rodziny wiem,że dzieciątko przykrywane jest kołderką dopiero około 7miesiąca,oczywiście wcześniej w pościel wsadzany jest kocyk i w naszych terminach chyba on będzie najlepszy. Ja dostałam od mojej Pani Gin, jak tylko stwierdziła,że to ciąża,taką fajną książeczkę, niby zatytułowana jest "twoja karta wyprawkowa",ale jest w niej dużo fajnych i przydatnych rzeczy,jest napisane co potrzeba do szpitala,co do domu,jak się zaopatrzyć i w ogóle. Ja już w sumie dla siebie posiadam do szpitala dwie koszule i szlafrok. Ostatnio byłam w rossmanie i tak patrzyłam na gadżety dla maluszków,to się skusiłam i kupiłam nożyczki dla takiego maluszka, miękką szczoteczkę do włosów. Odziedziczyłam od siostry dwa nowiutkie kocyki,bo ona dostała ich od groma,to stwierdziła,że odłoży,a nic im się nie stanie i w sumie przydadzą się dla mojego maleństwa. Posiadam też już przewijak.. (jak to dobrze mieć duży dom,bo chyba bym musiała wszystko na raz kupować) Ja siedzę na zwolnieniu od 13tc.. fakt,że chciałam pracować,ale że pracowałam na produkcji chusteczek nawilżanych,to niestety nie mogłam już kontynuować kadencji,ponieważ za dużo płynów i w ogóle szkodliwe powietrze dla kobiety w ciąży... Ale się rozpisałam..

Gość Mona1212
MałaMi85 masz rację, chyba będę musiała skonsultować to z lekarzem. Dzoanaa to super że wyniki wyszły dobre. Ja na test obciążenia glukozą wybieram się jutro, długo musiałaś czekać na wynik?

Wynik testu był już następnego dnia,ale że musiałabym codziennie jeździć, to odebrałam go ponad tydzień później,ponieważ nie było wyniku HBS,a tak wszystko za jednym zamachem.. A co do seksu, mi moja Pani Gin ostatnio już powiedziała,że nie mogę z powodu tego łożyska.. a tak do ostatniej wizyty normalnie:) seks rzecz ludzka i dla ludzi :) przecież dzieci bocian nie przynosi.. a teraz niestety my już mam zakaz, zazdroszczę Wam kobitki :)

Ja też musiałam iść na zwolnienie ze względu na charakter pracy. Pracuję w przychodni. Lekarz obawiał się że w sezonie grypowym ciężko będzie mi uniknąć infekcji. A jak wiadomo we wczesnej ciąży może być niebezpieczna. Później miałam bóle podbrzusza, no i tak siedzę... Skoro większość z nas siedzi w domu, to może umówimy się na kawę na forum :)))

Gość Mona1212
Aha no to dobrze że wynik jest tak szybko, muszę go odebrać do czwartku bo mam wizytę u mojego gina i muszę przyjść z wynikami. Haha tak z tą kawą to bardzo dobry pomysł ;)

Gość Mona1212
Dziewczyny mi pasuje o 14 bo wcześniej chłopak okupuje komputer przed wyjściem do pracy :p

No to super. To będę jutro o 14. Zdam Wam relację jak przeszłam ten test obciążenia glukozą :p

Trzymamy kciuki :) W takim razie "spotykamy się" jutro o 14. Zapraszamy oczywiście inne mamy :) Kto będzie pierwszy niech się zamelduje :))