Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wigilia a przedszkole

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dzieci idą do przedszkola w wigilie? Ostatnio przedszkolanka pytała się mnie czy dziecko przyjdzie w wigilię do przedszkola to powiedziałam, że pewnie, a ona mi na to, że samo będzie, bo żadne inne dziecko nie przychodzi. Przecież wigilia to dzień pracujący i większość z nas idzie do pracy... Jak jest u Was?

Gość gość
U nas robili listę i pytali kto przyprowadza 23 grudnia, 2 i 3 grudnia i okazało się że 23 będzie 5 dzieci a 24 nikt nie przyprowadza bo przedszkole jest zamknięte (pewnie ci co pracują zostawiają z dziadkami czy jakoś tak) i 2 też nikt nie przyprowadza. Przedszkole zamknięte jest tylko w Wigilię i 1 stycznia.

Gość gość
miało być 2 i 3 stycznia :)

Gość gość
u nas też zrobili listę i raptem dwójka dzieci wpisana. Moje diecko zostaje w domu bo ja pracuję w szkole :) Siostry dziecko też nie idzie do przedszkola, bo mąż bierze urlop na te dni w okolicy świąt. Wiem, ze ludzie zostawiają też dzieci z dziadkami albo starszymm rodzeństwem. Dlatego tak mało dzieciaków przychodzi

Gość gość
a po swietach w piatek co robicie z dziecmi.?

Gość gość
Moja z teściową zostaje 27 grudnia i 3 stycznia

Gość gość
Nie wiem jakie jest Wasze zdanie ale ja uważam, że przedszkola, przynajmniej te prywatne, powinny być normalnie czynne w Wigilię. To jest przecież dzień pracujący dla tysięcy ludzi.

Gość gość
U nas jest czynne tylko po prostu mniej nauczycielek dyżuruje. Tworzy się jedną grupę z kilkorga dzieci, które tego dnia przyjdą. Dzięki temu jedna Pani ma wolne w wigilię, inna w sylwestra, itd.

Gość gość
U nas tez byla lista i okazalo sie ze juz w pon nikt dziecka nie posyla i dzieci ida dopiero 2 stycznia;/ przedszkola panstwowe wiec dla jednego dziecka nie otworza.

Gość gość
a u nas jest państwowe i zawsze czynne we wigilie i sylwestra i nie ma żadnych list

Gość gość
az tak? ja jutro musze sie spytac co z poniedzialkiem.

Gość gość
u nas państwowe w wigilie zamkniete. a między świętami a nowym rokiem robili listę chętnych i niewiele dzieci bedzie chodziło. My na szczęście na takie sytuacje i choroby mamy nianię studentkę. Nie rozumiem tego narzekania jak pójdzie do szkoły bedzie dziecko miało jeszcze więcej przerw w nauce. Musisz jakoś pokombinować.

Gość gość
jak dziecko bedzie strasze nie bedsie problemu. mysle ze sasiadka pomoze.

U syna w przedszkolu też była lista. Od 23 grudnia do 3 stycznia. Ja syna wpisałam wszędzie, że będzie chodził, oprócz Wigilii, bo wyjeżdżamy ciut dalej. Jednak jestem chyba jedną z nielicznych mam, które wpisały obecność dziecka. Nawet nie wiem ile będzie podopiecznych, bo syn od 2 tygodni w domu siedzi chory. Muszę się dowiedzieć do której sali prowadzić w poniedziałek ;)

Gość gość
pytali, przedszkole będzie otwarte normalnie tylko panie chcą wiedzieć ile dzieci będzie bo może wystarczy tylko 1 opiekunka. Z tego co wiem na razie w Wigilię idzie tylko 1 dziecko. Przedszkole pryw.

Gość gość
nie jedna matka i ojciec pracują w Wigilię ja obecnie jestem na końcówce ciąży więc będę w domu ale mąż pracuje normalnie do 12 czy 13 gdyby nie mój stan też byłabym w pracy zawsze pracowałam w Wigilię gdzieś do 15-stej no i co bym miała zrobić z dzieckiem.

Gość gość
Witamy w Polsce, w szkole też jest wiecznie wolne i nikogo nie interesuje, co zrobisz z dzieckiem. Syn idzie do szkoły ostatni dzień jutro, potem dopiero 7 stycznia, a za dwa tygodnie znów wolne.

Gość gość
mnie smieszy ze w 3 kroli jest zamkniete wszystko a wigilie trzeba tyrac..zal..nasz kosciol to zal..

Gość gość
dokładnie przedszkole to jeszcze pół biedy, są dyżury, w wakacje też mozna bez problemu znaleźć czynne przedszkole a szkoła??? to jest masakra, dokładnie od poniedziałku mają wolne do 7 stycznia, potem ferie dwa tygodnie, przerwa wielkanocna, weekend majowy, dwa miesiące wakacji... i szkołą zamknięta!

Gość gość
u nas przedszkole jest czynne w pon i wtorek ale jutro daje go ostatni dzien no i jutro maja wigilie

Gość gość
mnie smieszy ze w 3 kroli jest zamkniete wszystko a wigilie trzeba tyrac..zal..nasz kosciol to zal.. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a ty od razu musisz na kościół wyjeżdżać i to przed samymi świętami, dla kościoła Trzech Króli jest wązniejszym świętem, nawet msze masz wg porządku z niedzieli. ciekawe czy za swoje wszystkie porażki obwiniasz Pana Boga.

Gość gość
He he ale to nie kosciol ustala dni wolne od pracy. Pociesz cie. U mnie tylko 25 jest wolny. Nie ma zadnej wigilii ani nic.

Gość gość
A ja wam napisze że moje dzieci 5 i 9 lat chodzą do szkoły i jutro idą ostatni raz w tym roku a wracają w styczniu dokładnie 7 i dopiero trzeba kombinować aby im opiekę załatwić.

Gość gość
To przykre,ze dziecko w wigilię idzie do przedszkola.Wiesz jacy rodzice przyprowadzają dzieci do przedszkola w wiegilię?Mało opiekuńczy,troskliwi, niezbyt fajni rodzice....W moim przedszkolu jest 2 dzieci, które sa odbierane jako ostatnie,zawsze.Mimo ze rodzice b majętni i podczas gdy widzimy ich w sklepie czy ze znajomymi dziecko siedzi do 17.30 w przedszkolu.Ci sami rodzice przyprowadzają te dzieci jako jedyne w wigilię. Oczywiście ze macie do tego prawo. N-lka poinformowala cie zgodnie z prawdą ze będą to jedyne dzieci,zebys miała tego swiadomosc. Choc podjerzewam ze w ogole cie to nie interesuje, co będzie przezywalo twoje dziecko

Gość gość
do Pana Boga nic nie mam,tylko do kosciola,do ksiezy pedofili a zreszta idz dalej dawac kase do koszyczka na nowa fure oblecha w czarnej szmacie ktory wysluchuje jak sie bzykasz z mezem/zona i przy tym se wali konia nara

Gość gość
Juz tak nie przesadzajcie jak wam zle.ja mieszkam w De, mam dwoje dzieci jedno w wiemu szkolnym a 2 w przedszkolnym.od dzisiaj dzieci szkolne maja ferie, przedszkolne jutro ida ostatni dzien.za opieke w czeasie ferii placi sie bardzo duzo.ja pracuje i studiuje i tez musialam sie dobrze nadzialac zeby dostac wolne.

Gość gość
Co ty piszesz, ze tylko niefajni, mało troskliwi rodzice przyprowadzają dzieci w wigilię? Puknij się w ten głupi łeb, bo chyba jesteś zbyt ograniczona aby pojąć, że niektórzy pracują. Nigdy nie obrażam innych na forum, ale jak czytam coś takiego, to nie potrafię się oprzeć.

Gość gość
ok, może to nie reguła. Ale czy naprawdę nie ma babci,siostry, męża czy kogos innego kto przypilnuje dziecko do tej 13,14 dopóki z pracy nie wrócisz?To mało prawdopodobne,ale jeżeli się mylę to przepraszam.

Gość gość
Babcie są 400 km stąd, siostra, mąż pracuje, brat męża też. Dziecko ma samo w domu siedzieć?

Gość gość
W TAKIM RAZIE PRZEPRASZAM