Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnoskóra jaaa

dlaczego polacy są strasznymi rasistami

Polecane posty

Gość czarnoskóra jaaa

Jestem czarnoskóra nie ( murzynka) i prawie od urodzenia mieszkam w polsce i mimo to że mam obywatelstwo polskie to zdaża mi się spotkać z,rasistami lub takimi typu wypowiedziami. Teraz mam 16 lat i tak naprawdę jedyny moim krajem którego znam jest polska ale mimo to że ci co mnie znają i akceptują ale większość którzy nie znająpatrzą tylko na kolor i myślą że to od dzisiaj tu przyjechałasz too trochę przykre :( bo naprawdę sądzę że polska to ładny kraj ale ludzie....

Smuf, nabierasz sie na wyrosłą z innego wątku prowokacje. Pewnie pisaną przez faceta💤

Gość gość
Poczytaj o tym jak w Afryce lub krajach arabskich traktuje się białych ;) W każdym kraju można zostać obrażonym i można dostać w ryj... nie tylko za kolor skóry... komuś może się nie spodobać koszulka, twarz, spojrzenie... to nie rasizm, tylko szukanie dymu :)

Gość czarnoskóra jaa
"Gość" może i masz rację ale nwm czy normalne jest to że np na ulicy lub ogólnie w publicznych miejscach usłyszysz od kogoś np O murzyn ! A większość nie wie co tak naprawdę to słowo oznacza

Gość kriks
autorko-99,9% czarnoskorych,arabow itd. to rasisci i to tacy z krwi i kposci-tacy prawdziwi.Niestety trzeba sie z tym pogodzic.Ja bym sie na Twoim miejscu tym nie przejmowal.Jestes Polka i tyle.Poza tym Polacy nie sa rasistami.My tylko nie checmy zeby z Polska stalo sie to co sie stalo z innymi europejskimi krajami.Wiesz o tym ze w UE-do ktorej nalezy tez Polska jest samych muzulmanow...50 mln.Musisz to zrozumiec.Nie odnos tego do siebie.Po prostu tak juz jest.Moim zdaniem sprawa tez wygladala by inaczej gdyby UE prowadzila rozsadna polityke migracyjna.W tej chwili wlasciwie kto chce moze tu przyjechac i zostac a z tym sie malo kto-z ludzi naprawde swiadomych godzi.Tu nie chodzi-przynajmniej w moim przypadku o to jaki kto ma kolor skory.Chodzi o to ze my nie chcemy w europie zalewu obcych.Jezeli ci madrzy tam niczego nie zrobia zeby to powstrzymac-to niedlugo europa jaka znamy jeszez dzis-zniknie.Europa chrzescijanska i biala.Jezszce raz podkreslam-nie ma to niczego wspolnego z osobami-konkretnie ale z calym tym zjawiskiem.W Rotterdamie mehrem jest...pakistanski muzulmanin.Tamtejsi muzulmanie chceili zmienic prawo na..prawo szariatu.Ludzie zdecydowanie zaprotestowali i jest jak bylo...jak dlugo?Myslisz ze my tu chcemy zeby nas muzulmanie zmuszali do przejscia na ich wiare i zycia wedlug ich wierzen,zwyczajow?Oni sa w Europie i to oni powinni sie przystosowac do nas...a zobacz co sie dzieje...I o to chodzi.

Gość kriks
bylem kiedys w syrii w zwiazku z praca.Poszlismy z kolega brytyjczykiem do restauracji,zamowilismy to i tamto.Zjedlismy napilismy sie i zaplacilismy grubszym tamtejszym banknotem.Czekamy na reszte.Pomimo tego ze dalismy solidny napiwek-reszty ni widu ni skychu.Idziemy do goscia do baru i pytamy co sie stalo.On nam na to:to jest moj kraj i was tu nie powinno byc...Kasy nie dostalismy a atmosfera zrobila sie naprawde gesta do tego stopnia ze po prostu wtszlismy stamtad upokorzeni i okradzeni.Jak sie wam to podoba?

Gość gość
Biały który pojedzie do Afryki też z pewnością usłyszy "o białas" mało tego, tam nie zawahają się go nawet zastrzelić ;) Każdy "obcy", "wyróżniający się" będzie narażony na zaczepki... ja mieszkam w Warszawie i tutaj raczej nie zwraca się szczególnej uwagi na czarnoskórych, owszem są zauważalni bo w gąszczu białych nagle pojawia się ktoś czarny, ale nie robi się z tego afery... choć znajdą się tacy co szukają zaczepki i uwagę zwrócą ;) ale to nie jest rasizm. Przyjęło się w naszym języku kilka rasistowskich zwrotów, ale w Polsce nie ma tak naprawdę rasizmu...

Gość kriks
dokladnie-gosciu z gory zgadzam sie z Toba.Poza tym ja tez nie chodze jako Polak w pewne miejsca gdzie mieszkaja menty.Z ich strony mozna sie spodziewac zaczepek i wyzwisk bedac obojetnie kim.To trzeba tez wiedziec...

Gość gość
A tak na marginesie to dla mnie słowo murzyn oznacza nic innego jak osobę czarnoskórą... nie kojarzy mi się z niczym negatywnym, myślę że jesteś przewrażliwiona sama doszukujesz się dziury tam gdzie jej nie ma.

Gość gość
Wiecie co,mnie dziwia takie stwierdzenia ze ktos "nie kto to jest murzyn"albo zmienianie nazwy z cygan na rom itd.Dla Polaka Murzyn to jest osoba czarnoskora obojetnie czy z Afryki czy z USA czy Z GB,Kanady itd.Polak nie rozroznia tych rzeczy i dla nas nie jest to okreslenie obrazliwe a tym bardziej ...rasistowskie.Z Cyganami jest to samo.Usiluje sie zmienic nazwe tej nacji czy szczepu czy nie wiem jak ich nazwac.Dlaczego?Co jest zlego w okresleniu cygan-uzywanym od stuleci w polsce?Chca zerwac ze starym imagem.No to ja przepraszam-przez zmiane nazwy swojego narodu?A nie robi sie tego czasem przez zmiane postepowania zamiast wciskac ludziom kit o jakichs stereotypach?Skoro akurat oni sa teraz tacy dobrzy to dlaczego kazdy na ich widok od razu chwyta sie za portfel i kto zebrze na uliocach calej europy???To sa teraz "romowie"??Tak?Jak mozna w ogole zmienic nazwe swojego narodu???!!!

Gość gość
Poalcy nie sa rasistami.tak nam usiluja wmowic niektore srodowiska.Zreszta nie tylko to.Podobnie jest z rzekomym antysemityzmem.Wystarczy powiedziec prawde o Zydzie czy narodzie zydowski zeby zostac nazwanym antysemita.Z reguly to wlasnie Zydzi wybieraja sobie kto jest tym antysemita a kto nie.Przypiecie takiej latki dziala jak bron polityczna przeciw osobom przez nich wybranym ktore zazwyczaj nie robia tego co chca i dyktuja im Zydzi.Tak to dziala.Podobnie jest z rzekomym polskim rasizmem.Jedzcie sobie do Francji.Tam kazdy kto nie mowi w ich jezyku jest nikim-mowiac delikatnie.O tym jakos nie mowi sie w tej"sprawiedliwej europie".

Gość gość
A wracając do rasizmu... przy zmianie przepisów o uboju rytualnym, żydzi nazwali nas rasistami... czy to nie absurd, że obca nacja w nie swoim kraju próbuje ustanawiać prawo pod siebie? Czy to jest rasizm że jak powiem takiemu żydowi czy komukolwiek obcemu że jak coś Ci w Polsce nie pasuje, to stąd wyjedź. Jak ja wyjeżdżam za granicę, to dostosowuje się do tamtejszych warunków i do głowy by mi nie przyszło aby chcieć coś u nich zmieniać.

Gość gość
Ocenienie osoby na podstawie narodowości czy rasy to jest rasizm. Czyli np. przypisywanie pojedynczej osobie cechy, którą ma się cechować dana narodowość czy rasa.

Gość gość
ale "murzyn" to nie jest obelga, wiec nie wiem o co Ci chodzi ?

Gość kochnka Franka
Czarny to czarny,Zyd to zyd i taka jes prawda.W Ameryce tez bedziesz czarna mimo ze bedziesz sie wybielac codziennie w ACE. Rasizm kreuja czarni i zydzi.Oni maja problem ze swoja tozsamoscia.Obrazaja sie za nazwanie spraw po imieniu.Jestes czarna i juz.Nikt tego nie zmieni i nikt nie bedzie przepraszal za sex twoich starych. Jestes czarna a tym samym ponizasz siebie a jednoczesnie szukasz usprawiedliwienia i litosci. Jestes czarna i zawsze bedziesz.Jedynie to bialego psa mozesz sobie kupicale i tak bedziesz czarna.To ze jestes czarna to twoj problem,bo sama go kreujesz.A MY BIALI bedziemy cie odbiera jako czarna,bo tego chcesz i chcesz czuc sie pokrzywdzona. Bedziesz czarna na wieki wiekow ale to twoj problem i podobnych do ciebie rasistow.

Gość gość
Żydzi urodzeni w Polsce będący obywatelami polskimi są w (także) w swoim kraju.

Gość gość
Żydzi to w ogóle chora nacja, od 70 lat wypominają wszystkim antysemityzm, ale to że sami wybijają Palestyńczyków już im nie przeszkadza;) nie pamiętają też że część z nich była w SS i NKWD i zabijała Polaków, ale o takich rzeczach się nie mówi bo lepiej wypominać błędy innym. Na szczęście Polscy żydzi są normalni :)

Gość kochnka Franka
Zyzi to kolejna czarna masa nadajaca sie do wybicia

Gość gość
Kilu polaczków też przydałoby się wybić i mówię to ja Polak z krwi i kości :) W każdej nacji są ludzie i k*******y i trzeba do tego przywyknąć.

Gość gość
Po pierwsze napisz Polska z duzej litery. Po drugie - tak spora czesc Polakow to rasisc****odobnie jak Anglikow, Francuzow etc. Natomiast pociesz sie tym, ze w Polsce jest malo czarnoskorych dziewczyn(zwlaszcza mowiacych w tym jezyku) i dla wiekszosci facetow bedziesz wrecz wyjatkowa i zaciekawia sie samym tym faktem. Czesc ludzi wypisuje bzdury, ze "boi sie to co sie stalo w Anglii etc. ", ale tak naprawde chcialoby tyle zarabiac, choc nie widzi, ze polityka zamkniecia prowadzi do nizszych plac.

Gość gość
Jeju nie każdy ciemnoskóry jest muzułmanem ! Ja mam koleżankę właśnie czarną w klasie i jakoś wcale nie jest muzułmanką ma te same wierzenia co my i normalnie obchodzi świeta i do kościoła też chodzi Więc nie mieszajcie ludzi z religią

Gość gość
Ja tam rasistą nie jestem ale asfalt powinien leżeć na swoim miejscu

Gość gość
Dokładnie, za to że piszesz Polska z małej litery, jeszcze ci chyba nikt nie obił japy ;-) ...twoi ziomale obcinają białym europejczykom głowy

Gość gość
Może dlatego że od setek lat polske dotykają ciągłe wojny, najazdy, rozbiory, zabory, okupacje i zawłaszczenia. A teraz zalew emigrantów. Ja mam w nosie czy jestes biała, czarna, zielona czy w prążki. Mi przeszkadzaja tylko ci, którzy przyjeźdżaja do nas i nie stosują sie do naszych zasad, prawa i tradycji a próbuja narzucic swoje. Poza tym pojedź sobie do kraju islamskiego i ubierz mini to zobaczysz kto jest prawdziwym rasistą

Gość gość
Wszedłem na ten temat z ciekawości i mi się taka piosenka przypomniała: "Przyjeżdżają z obcych krajów, uczą się na uniwersytetach, A gdy pytamy - Kto za to płaci? Nazywają nas rasistami! Kiedy my nie mamy pracy, kiedy my nie mamy mieszkań, oni mówią o demokracji i o równości wszystkich ras. R.: Nie, nie chcemy was tu! To nasz kraj! Nie nie chcemy was tu! I nie cofniemy się! Nasze rodziny nie mają pieniędzy - oni mieszkają w najlepszych hotelach. Dlaczego to my mamy żyć w nędzy? Przecież jesteśmy we własnym kraju! ... "

Gość gość
Kto uwaza sie za takiego tolerancyjnego, radze pojechac do East London, natychmiast stanie sie rasista...

Gość gość
tragedia co wypisują:(( czy same cymbały tu siedzą?

Gość gość
w moim kraju tak sie nie mowi na bialych.kazdy czlowiek jest tworzeniem boga i trzeba szanowac go.mowiac przykre slowa na kogos jest brak inteligencji i stawia polska w nienajlepszym obrazie.