Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aninamina

ulewanie z flegma u niemowlka

Polecane posty

moj synek był przeziebiony, katar wydaje sie ze zniknął,ale za to teraz ulewa z flegmą i czasami furczy niby mówią,że to sapka. Pomozcie mamuski, jak pozbyc sie wydzieliny z gardełka? Syn ma miesiąc

Gość gość
Nie chcę cię straszyć, ale pamiętaj, że niemowlak leży i flegma spływa mu do płuc. Mój siostrzeniec miał niegroźny katar, który w ten sposób przekształcił się w zapalenie płuc. To malutkie dziecko, z nimi trzeba zachować szczególna ostrożność.

Gość gość
nie możesz po prostu poradzić się pediatry?

kilka dni temu była u nas pani doktor,ktora stwierdziła,że z maleństwem wszystko dobrze a więc radzę się was. Nie wiem czy to niegroźne ulewanie z resztą flegmy po przebytym katarku czy to coś poważniejszego może z tego wyjść

Użyj sterimaru albo czegoś w podobie, rozrzedzi tę wydzielinę. Ale gdyby to charczenie nie przechodziło do 3 dni, poszłabym jeszcze raz do pediatry, żeby sprawdziła dziecko osłuchowo, nie ma żartów w płucami u takich maluchów, to może (choć wcale nie musi) zejść w dół.

Gość gość
ząbkuje ?

uzywam soli fizjologicznej, wczesniej robilam ihalacje, podaje tez wit. C w kropelkach. Nie ząbkuje bo syn ma miesiąc

jak to jest sapka to ja jestem królowa angielska :O

Gość gość
idz do pediatry niech jeszcze raz osłucha dziecko u mojej córeczki zapalenie płuc zrobiło sie w ciagu jednego dnia wiec ja bym nie ryzykowała jesli cos cię niepokoi , takie małe dziecko nie poradzi sobie samo z flegma