Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstydze sie isc do fryzjera mam przeswity wypadajace wlosy po ciazy i nie tylko

Polecane posty

Gość gość

mam przeswity na czubku glowy...i zakola, w ciazy i przed juz zaczely mi leciec wlosy, mam problemy hormonalne, ale po porodzie to juz na calego...wstyd mi isc do fryzjera...maz mnie zapisal, mam na 12, 5minut od domu i normalnie az mnie glowa rozbolala z nerwow:(

Gość gość
normalnie tego az tak strasznie nie widac bo psikam sobie wlosy mikrowloknami w spreju, nanogenem i jakkos sie maskuje ale poprostu jak fryzjerka pooglada....szkoda gadac:(

Gość gość
wyrzuc chemie:O to najgorsze na wlosy i ich porost. wlosy odrosna,tez myslalam ze bede lysa a teraz mam czupryne.

Gość gość
zrób badania hormonalne idz do lekarza po leki, i polecam piloxidil, po ok 3 mcach widać efekty wlosy odrastają

Gość gość
Jak mialam praktyki to przyszla laska z bardzo przylegajacymi do glowy uszami... przylegaly bo byly przyklejone na kropelke lub super glue

Gość gość
myje wlosy szamponem z pokrzywy, ale u mnie to nie chemia, za wysoki terstosteron i dhes a za niski estrogen.... bede sie leczyc za 2-3 miesiace bo karmie piersia a teraz doszlo wypadanie po ciazowe:(

Gość gość
I fryzjer zasugeruje ci zrobienie badan glownie na tarczyce ale nie wysmieje cie nie boj sie

Gość gość
Mi po ciąży tez strasznie wlosy lecialy i tak prawie przez rok,idz do fryzjera,zrob jakas odzywcza maseczkę i niech fryzjerka cię tak ostrzyze byś przykryć tez przeswity czy zakola. Powinnaś tez czesto masowac skore Glowy jakas specjalna szczotka żeby pobudzić cebulki do szybszego wzrostu.

Gość gość
najgorsze jest to ze ogolnie (nie smiejscie sie) jestem ladna, po porodzie waze 55 kg, mam niebieskie oczy ladna buzie, w LO nawet bylam jakas tam miss szkoly:D ale ciemne wlosy z przeswitami... poprostu przez ta sytuacje moja samoocena spada jak deszcz..

Gość gość
wlasnie musze cos wymyslec bo mialam zawsze prosta grzywke i dlugie wlosy takie do polowy plecow, no moze 1/3 a teraz nie ma opcji grzywki, musze miec upiete do gory zeby nie bylo widac przerzedzonego czubka.

Gość gość
WAX taka maseczka plus zelazo w tabletkach, bedzie duuzo lepiej ;)

Gość gość
nie wstydz sie,sama jestem fryzjerka i pelno mam i nie tylko przychodzi z takim problemem,jestesmy zeby doradzic pomoc i napewno nikt sie nie bedzie z ciebie smial dobrze tutaj ktos wspominal witaminy no i fryzjer + apteka i bedzie duzo lepiej :*

Gość gość
nie wierz w zadne cuda chemiczne ,na porost piersi nikt jeszcze nic nie wymyslil,jak juz to jak oproznic twoja kieszen.wlosy zaczna same rosnac ,ewentualnie masz cos z hormonami.

Gość gość
Idealny na włosy jest revalid (nie wiem czy można brać karmiąc). Polecam, choć jest dość drogi. Mnie włosy wychodziły garściami, nic nie pomagało, po miesiącu brania tabletek zaczęłam widzieć pierwsze efekty, po dwóch sytuacja zaczęła wracać do normy.

Gość gość
jestem fryzjerem, wypadanie włosów po porodzie to normalne zjawisko,niestety hormony szaleją i nic z tym nie zrobisz.jak wszystko wróci do normy same zaczną odrastać.Fryzjera nie ma co sie bać, powinien doradzić jakąś fajną fryzurkę , odrzywkę czy suplemęty diety i to wszystko.

Gość gość
fryzjerze odżywke pisemy ż

Gość gość
a SUPLEMENTY przez EN a nie Ę