Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka

Polecane posty

Gość gość

jakie macie sposoby na opryszczkę na ustach. Ja mam takie problemy od małego, że 4 czasami więcej razy wyskakuje mi opryszczka na ustach nawet jak byłam dzieckiem i do dziś nie wiem jak mam z tym postępować. Macie jakieś sposoby aby to szybko zniknęło z twarzy? Do świąt zostało kilka dni ma przyjechać cała rodzina więc chciałabym sie tego pozbyć.

Gość gość
ja stosuję maść z antybiotykiem + preparat wysuszający z kwasem salicylowym lub cynkiem

Gość gość
też mam od zawsze opryszczki, stosowałam wszystko. Najbardziej skuteczne są tabletki na recepte Haviran !!podwójna dawka przez 2 piersze dni i od razu usycha. max tydzien i po opryszcze !!

Gość gość
tabletki na receptę na opryszczkę? a macie jakieś domowe sposoby? ja zawsze stosowałam maść cynkową lub ktoś mi poradził pastę do zębów ale to było jeszcze gorzej . Moje opryszki mam zawsze minimum 2 tygodnie czasami nawet dłużej az wstyd gdzieś z tym wyjść.

Gość gość
próbowałaś sonolu? bardzo go lubię, bo jest bezbarwny :classic_cool:

Gość gość
nie nigdy zawsze próbowałam domowymi sposobami wiadomo cioteczki zawsze jakiś pomysł miały:) kiedyś taka opryszczka zajęła mi pół twarzy i musiała korzystać z pomocy dermatologa, który nigdy w życiu czegoś takiego nie widział zresztą ja również. A to dlatego iz miałam małą opryszczkę i nakładałam podkład i rozcierałam po całej twarzy i tak się rozniosło. Odkąd pamiętam co kilka miesięcy to mam.

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
25 a co to ma do rzeczy? problem z opryszka mam od małego juz jako małe dziecko biegałam po podwórku z tym dziadostwem.

Gość gość
Ja kupowałam różnorakie maści, robiłam papki z aspiryny, pasta do zębów, cebula. Wszystkie znalezione sposoby. Odkąd zostawiam w spokoju opryszki giną najszybciej. I trwają właśnie około tygodnia. Też mi się właśnie pojawiła, wczoraj zaczęło swędzić, dziś już wyszła. No i nie łudzę się, że zniknie do świąt. Będę z nią, po co się nakręcać. Swoje musi odbyć. Tak jak i katar leczony trwa tydzień, a nie leczony 7 dni.

Gość gość
jeśli opryszczka występuje więcej niż 4 razy w roku to trzeba złościć się do lekarza. z domowych sposobów znam: przykładanie plasterka czosnku (bo działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo), przykładanie wacika ze spirytusem salicylowym. w necie jest wiele sposobów, jednak najlepiej działa maść kupowana w aptece.

Gość gość
Ja zawsze mam hascovir przy sobie. Jak tylko pojawiają się pierwsze objawy, zaczynam nakładać. Nie ma siły, opryszczka i tak wyjdzie, ale przebieg ma znacznie łagodniejszy i krótszy, niż gdybym nic nie robiła.

Gość gość
zamiast czosnku można na noc przykleić plastrem plasterek cebuli brzmi dziwacznie, ale mi zawsze pomaga

Gość gość
to to ma do rzeczy zebys poszla do lekarza są specjalne tabletki na pozbycie sie tego wirusa z organzimu, a raczej wyciszenie go. pytałam o wiek dlatego ze ja mam troche wiecej niz ty i w tym roku 2 razy poroniłam przez opryszczke wlasnie i chcialam wiedziec czy jestes juz w wieku rozrodczym i zebys o to zadbala i zebys sie gnojstwa pozbyla.

Gość gość
Ja już mam dziecko i na razie nie planuje kolejnego więc to mi bez różnicy. Pisałam już, że korzystałam z porady dermatologa przepisał mi maść owszem ale i tak trwało tyle co zawsze. Mam znajomych, którzy tez mają co jakiś czas opryszczki ale one są małe prawie nie widoczne jak ja mam to odrazu jest dość duża. Tez próbowałam pastę, aspirynę, i wiele innym sposobów. Chyba taka moja uroda, że są i już. Chodzi mi tylko, żeby znikały szybciej a teraz jeszcze te święta i parch na gębie...

Gość gość
Opryszczka to wirus, którego nie da się usunąć z organizmu, ale ja mam swój sposób jak z nią walczyć. Oprin, to tabletki bez recepty, które szybko radzą sobie z zimne i po paru dniach tylko mały strupek.