Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze dziecko miedzy 4 a 5 kilo czy zdecydowac sie na cesarke

Polecane posty

Gość gość

waga z usg wyszla 4,5 ale moze byc kilo roznicy czyli dziecko wazy miedzy 4-5 kilo. glowka sie nie wstawia i mam wielowodzie. czy zdecydowac sie na cesarke? czy dam rade naturalnie?

Gość gość
a tego czy dasz radę to nikt ci na forum nie powie. zależy od wielu różnych czynników i tak szczerze mówiąc to nawet lekarze ci nie dadzą gwarancji że urodzisz sn.

Gość gość
cesarka!Mialam cc I bardzo dobrze wspominam .na 2 dzien juz chodzilam nic nie bolalo:)

Gość mama małej Kajki
Ja zaczelam rodzic sn a skonczyłam cc -dziecko 3650g, i tyle samo bylo na usg. Rozwarcie nie postepowalo nawet po oksytocynie mimo ze chodzilam z 3cm 2 tygodnie!!

Gość gość
mam waskie biodra do tego

Gość gość
wąskie biodra to nie jest to co jest tu wyrocznią. chodzi o inne wymiary które zmierzą ci w szpitalu.

Gość gość
nic mi nie zmierza, mam zdecydowac czy chce rodzic naturalnie czy nie. Jesli chce naturalnie to mam wywolywanie porodu w poniedzialek

Gość gość
chyba cesarke bedzie bezpieczniejsza dla Was obojga w takiej sytuacji

Gość gość
co za idiotka ta autorka ! ludzie z forum mają ci doradzać, nie słyszałaś o instytucji lekarza ?

Gość gość
ja mam postanowienie że jak dziecko bedzie miało od 4 kg wzwyż to załatwiam cc, nie bede ryzykować sn chociaż wolałabym tak rodzić. a w którym tc jesteś?

Gość gość
" ludzie z forum mają ci doradzać, nie słyszałaś o instytucji lekarza ?" lekarze będą się upierać przy sn, znam przypadki gdzie dzieci ważyły 4,5 i kazali rodzić sn, biedne te matki były :o kobieta w PL musi sama się o siebie zatroszczyć, nikt inny tego nie zrobi.

Gość gość
choćby ważyło 6kg pewnie zalecali by ci rodzić SN :o albo sama załatwisz albo licz się z popękanym kroczem...

Gość gość
nie róbcie z cc jakiejś najgorszej metody porodu, dużo kobiet tak rodzi z przyczyn medycznych i jest ok, autorko jeżeli tak czujesz to się nie stresuj i dogadaj z lekarzem, szkoda stresu.

moj mial prawie 4 i nie bylo mowy o zadnej cesarce wdg lekarza, corka znajomego urodzila praiwe 5 tez naturalnie, nie chcieli jej zrobic cesarki bo nie bylo wskazan zadnych.

Gość gość
bierz cc - nawet nie pytaj i nie myśl.. małe dziecko i z zzo to bym jeszcze się zastanawiała - ty nie masz nad czym - albo jakimś cudem urodzisz sn a raczej wyjmą ci go, natną cię albo popękasz, będzie mega dużo krwi itd - albo spokojnie przejdziesz cc

Gość gość
Ja miałam 4 kilo, gdy się rodziłam. Lekarz idiota kazał mamie rodzić bez cesarki. Efekt? Porażenie splotu barkowego, operacja we Francji po to, żebym nie miała flaka zamiast ręki.