Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nannetta

Wróciłam z pieknej i dzikiej Namibii

Polecane posty

Gość Nannetta

Alez tam pieknie wam powiem... Piekne i zadbane miasta. W Polsce wszystko takie szare, burdne ulice zaniedbane, a tam pieknie odnowione kamienice, czyste ulice, i z dala od miast dzika dziewicza natura. a w miastach widac niemiecka reke, widac ze był to Niemieckie tereny i miasta wzniesione Niemiecka reka. Namibia niby sporo ubozsza od Polski a jednak polskie maista w porownaniu z Windhuk albo Swakompund wypadaja blado.

Gość gość
te nazwy brzmia holendesko nie niemiecko

Gość Nannetta
Nie wiem czy nazwy brzmia niemiecki czy holendersko, wiem tylko ze Namibia przez dlugie lata byla pod panowaniem Niemieckim. I oni wzniesli wiekszosc tamtejszych miast i przywiezli ewangelicyzm ktory do dzis wyznaja tamtejsi mieszkancy. Ogolnie to bardzo europejsko w tatejszych miastach. Jedynie Murzyni na ulicach zdradzaja ze to afryka... No i oczywiscie rozlegle tereny poza miastami po ktorych biegaja antylopy i zebry.

Gość Nannetta
Mężczyźni w miastach są bardzo przystojni, ale niechętni turystom. Oschli jak Niemcy. Jednak gdy wybrałam się do rezerwatu, mogłam oglądać ich w tradycyjnych strojach - przepaskach, u niektórych sporo zobaczyłam. Są jednak wierni swoim kobietom i żaden nie był skłonny spółkować ze mną, nawet za opłatą. Prostytucja jest tam karalna.

Gość gość
najpierw naucz się ortografii i składni analfabetko

Gość Nannetta
podszyw 13:17 - Dobre, to sie usmialam :D :D udalo ci sie. 9/10. gosc 13:18 - A czy ja jestem pisarka zeby sie uczyc skladni i pisac? :) Nie pisze poezji tylko topik na kafeterii.

Gość gość
Afryka to nie tylko smród bród i ubóstwo :) Jej srodek jest faktycznie ubogi, ale północ to kraje arabskie, dosc zamozne. A na południu RPA, Botswana i Namibia ktore sa jednymi z bogatszych krajow jak na afrykę.