Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porównanie bólu porodowego pomocy

Polecane posty

Gość gość

Do czego mozna porównać ból kiedy robi sie rozwarcie i potem porod, jaki to ból ?

Gość gość
Boje sie porodu

Gość gość
Mówią ze to prawie nie do wytrzymania czy to prawda.?

Mysle, ze spotkasz sie z roznymi opisami,bo kazda kobieta inaczej przechodzi porod czy odczuwa bol.. Poczytalam rozne fora na ten temat i sa rozne porownania

Gość gość
ciezko to opisac. jakis skret jelit. bo kiedys mialam tylko porod o wiele silnijeszy. najwazniejsze to oddcyhac. ja pamietam jak rodzilam. na odziale lezalam od 22- podloczona pod oksy. o 5 rano rozwarcie na 5 i z h na h wiecej. o 7 rano mialam 7i i juz porzadnie zaczelo mnie skrecac. a ze byla zmiana personleu- trafilam na super polozna. to dzieki niej przezylam porod. nauczyla mnie oddcyhac- i bole odczuwalam slabsze.

Gość gość
Skurcze bola jak podczas okresu - jak dalej nie wiem bo u mnie skończyło sie cc. Mialam wywoływany poród - odeszły wody - 2h skurczy co dwie minuty i tak jak nagle przyszły nagle odeszły. Nie było postępu i po 11h poszlam na stół a jadąc do szpitala na wywołanie w życiu bym nie powiedziała ze będę miala cesarke. Pamiętam jak mi lekarz powiedział ze dla przyspieszenia akcji przebije mi pęcherz płodowy - jak zobaczyłam nożyczki którymi robili to dziewczynie obok tl tak sie przestraszylam ze po godzinie od wizyty lekarza na porodowej pęcherz sam mi pekl.

Gość gość
Oksytocyna podobno jest szkodliwa i nie ma sensu jej podawać jak myślicie ?

Gość gość
ja nie mialam wyjscia. poniewaz pekl mi pecherz plodowy w 37,5 tyg. ciazy i woda zaczela sie saczyc a zadnych skurczow. wiec musieli mi wywolac.

Gość gość
Ja bym sie ni zgodziła na przebicie pęcherza

Gość gość
Oj tam nie jest az tak strasznie. Wiadomo ze boli ale nie jest to jakis horror (Mialam porod wywolywany i bez znieczulenia) Jakbym miala porownac to bolu od nerki ale ten od nerki byl dla mnie ciezszy do zniesienia (tyle ze trwal krocej).

Gość gość
Co jak sie nie zgodzę na przebicie pęcherza?

Gość gość
Wytłumaczcie mi po co ta oksytocyna? To jest nienaturalnie, po co na sile przyspieszać i gorzej boli od tego wiec po co?

Gość gość
Czy w 9 miesiącu mialyscie bóle w kroczu ja jestem w 36 tyg i co jakiś czas w ciagu dnia wchodzi mi taki ból

Gość gość
na wyowlanie skurczy. peknie c**przecherz , zero skurczy. to moze sie zakonczyc smiercia. i dziecka i matki. wiec musza ten porod wywolac.

Gość gość
oczywiscie ze tak bo dziecko schodzi do kanalu rodnego. i uciska.

Bol krocza mam od dlugiego czasu, to przez ucisk dziecka ulozonego nisko. Czasem taki ze isc nie da rady :)

Gość gość
Rozumiem, a dlaczego w 36 tyg boli mnie w kroczu i mam w ciagu dnia kilka razy taki mały skurcz, to znaczy ze niedługo urodzę?

Gość gość
Mam miesiąc do porodu, myślicie ze urodzę prżed terminem? Czy to oznaka ze porod moze być np w tym tyg czy jak mialyscie?

Gość gość
spokojnie. zostalo nie dlugo czasu wiec dziecko powoli sie szukuje do wyjscia. nawet jesli teraz bys urodzila dziecko jest juz w pelni uksztaltowane wiec zadncyh komplikacji nie powinno byc.

Gość gość
Rozumiem, a jakiego bólu mam sie spodziewać przy porodzie?

Gość gość
Kiedy najbardziej boli? Jest jakiś taki moment?

jesli chcesz poczytac opisy przed i porodowe kobiet,ktore rodzily, znajdziesz mnostwo info w internecie :)

Gość gość
mnie zaczelo bolec- bardziej odczuwalam ten bol od 5 cm rozwarcia.Od 7 myslalam ze zwariuje.

Gość gość
Zaczynam sie bać odkąd czuje ten ból , byłam kilka dni temu u ginekologa i jak mnie badano to mnie strasznie bolało, a przy porodzie bedzie gorzej..........czy znieczulenie pomaga kiedy o nie poprosić?

Gość gość
Poczytam, tylko powiedzcie o tym znieczulenie czy warto i kiedy poprosić o nie , nie wiem jak ja to wytrzymam , aha... Czy położna mi powie co mam robic ?

Gość gość
Boje sie ze nie bede wiedziała co mam robic

Gość gość
wytrzymasz. mnie caly szpital slyszal jak sie darlam.

ja nadal czekam na swoj porod, ale mysle ze znieczulenie- sama bedziesz wiedziala na ile Cie boli zeby sprobowac czegos.. Moze akurat wytrzymasz bez niczego? :) sa tez i takie kobiety :) ja chce sprobowac w wodzie o ile bedzie dostep, chce tez sprobowac zmian pozycji- uniknac lezenia- ale takie rzeczy mysle,ze w praniu wychodza.. Moze gaz? Nie wiem jak dokladnie w Polsce wyglada sprawa ze znieczuleniem itp.. Moze popytaj polozna? Cos Ci doradzi..?

Gość gość
Niby kobieta wie, że to już ale ja nie miałam żadnych objawów żadnych skórczów. Jedynie pomału sączyły mi się wody a że nosiłam wkładkę niw kapnęłam się. Naczytałam się w ciąży, że wody chlustają i czekałam na to. Miałam tylko lekko róózwy śluż na majtkach. Wtedy pojechałam do szpitala. Okazało się, że mam już rozwarcie a dziecko nie ma w sobie wód płodowych. Dopiero w szpitalu zaczęłam krwawić i wtedy lekarze zadecydowali o cc. Okazało się, że odkleja mi się łozyska. Na szczęście w porę było cc i mam dziś zdrową córcię.