Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porównanie bólu porodowego pomocy

Polecane posty

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi, ja od kilku dni popuszczam mocz, dlaczego?

Gość gość
A znieczulenie , uważacie ze lepiej poprosić o nie czy dać spokój ? Czy ono jest niekorzystne?

Gość gość
bo dziecko mocno uciska juz na pecherz.

Gość gość
Obdzwonilam szpitale w wwa i raczej od rozwarcia 10 każą juz leżeć

Gość gość
Gościu a jak myślisz pochodzę jeszcze miesiąc?skoro juz popuszczam siusiu

Gość gość
a czy to napwno mocz? jestes pewna?

Gość gość
czy pokochałyście dziecko bardziej od męża?

Gość gość
dziecko i meza kocha sie inaczej. tpo jest ionny rodzaj milosci.

Gość gość
a ktos ci da znieczulenie tak hop? chyba nie raczej. ja sie zastanawialam nad kilkoma szpitalami i zadne nie oferowalo znieczulenia na zyczenie. a bol jak dla mnie to taki jak przy okresie tylko 100000000000000000x mocniejszy. w sumie chyba bym wolala zeby mi kosc***olamali na zywca niz znowu przez to przejsc.

Gość gość
21.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Obdzwonilam szpitale w wwa i raczej od rozwarcia 10 każą juz leżeć --------- kobieto 10cm to jest maksymalne rozwarcie a przy 8 mozna juz przec.

Gość gość
oczywiscie ze kocham dziecko bradziej niz meza. to nawet nie ma porownania z reszta, bo to inny rodzaj milosci. nie wiem jak mozna porownywac "kogo bardziej". dla dziecka zrobilabym wszystko, dalabym sie za nie pochlastac mimo wszystko i zawsze a w przypadku meza nie moge powiedziec ze jestem zaslepiona idiotka ktora mimo wszystko i tak by po d***e calowala bo to by bylo zalosne- rozumiesz o co chodzi?>

Gość gość
Ja rodze niedługo i będę kochać moje dziecko a męża przestanę. Do niczego mi już nie jest potrzebny.

Gość gość
Chyba ciezko jest ten bol porownac do czegos. Ja balam sie porodu i spodziewalam sie bolu ale jak doszlo co do czego to myslalam ze umre. Moglam wtedy porownywac do lamania kręgosłupa w spowolnionym tempie. Teraz jak cos mnie zaboli to pikus, nie zwracam uwagi. Autorko nastaw sie pozytywnie kolezanka na porodowce miala lekkie skurcze az jej zazdroscilam.

Gość gość
przez tydzien chodzilam z 3cm rozwarcia, przyjechalam na porodowke o 22 w srode ze skurczami co 10 minut przez noc sie wyciszyly, rano podali mi oksytocyne o 10 przebili pecherz i podkrecili kroplowke, do 15 rozwarcie mialo 4cm! tylko! i modlilam sie aby to sie skonczylo, tak bardzo bolalo ze blagalam o znieczulenie, nic mnie tak nie bolalo...dostalam znieczulenie o 15 do 18 rozwarcie sie nie zwiekszylo bylo dalej 4cm i zrobili cc:D

Gość gość
Wybacz ale parcie przy 8 to błąd lekarza gdzie ty rodziłas ? Boże ! Tak w Wawa jest znieczulenie na życzenie

Gość gość
Nie wiem jak bola skurcze porodowe, bo mi pekl pęcherz plodowy, skurczów zero. Zaczely sie krzyżowe i podali oksygocyne. Rozwarcie ppstepowalo kiepsko, po 23 godzinach i drugiej dawce oksy mialo ok 6-7 cm. Skurcze z krzyża co minute, dwie i tak przez te 23 godziny. Po 19 h nie wytrzymalam i zaczelam tak sie drzeć, wylam jak zwierze. Prosilam o cc, bo postepu zero. Zlitowali sie i zrobili i po 24 h od odejścia wod mialam corcie przy sobie. Wiec w porównaniu z krzyzowymi te porodowe to bylby relaks.

Gość gość
ja miałam i jedne i duógie bóle do czego moge porównać jak przy opkresie tylko milion razy mocniej hehe później już z tego bólu jak cię zszywają to już nic nie czujesz ale każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi po co czytać to wszystko i się stresować jak u każdego może być innaczej

Gość gość
Ja bardzo mocno zareagowałam na oksy a ból porównuje do tego jakby ktoś uderzyal mnie z całej siły młotkiem w najczulsze miejsce w kolanie. Zazdroszczę dziewczynom które tak szybko urodziły ja przez 3 godz od podania oksy nie wiedzialam gdzie jest sufit a podłoga. PAMIETAJ KAXDA INACZEJ PRZEŻYWA I REAGUJE TAKZE BADZ DOBREJ MYSLI SA DZIEWCZYNY KTORE RODZA W "5 MINUT" . Możesz pytać jak boli, czytać ale to jest bardzo indywidualne także nie panikuj.

Gość gość
21.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Wybacz ale parcie przy 8 to błąd lekarza gdzie ty rodziłas ? Boże ! Tak w Wawa jest znieczulenie na życzenie ----------- ja to mialam dwie cesarki, ale jestem polozna w jednym z łódzkich szpitali i z tego co kojarze to akcja porodowa jak najbardziej sie moze zaczac przy 8cm no ale co ja tam moge wiedziec

Gość desperate
kto c***owiedzial dziewczyno ze w wawie wszedzie jest na zyczenie zzo? skoro nie wiesz to po co gadasz takie bzdury! 2 lata temu przed swoim porodem obdzwonilam wszystkie szpitale i uwierz- nie ma go wszedzie na zyczenie.