Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy rano wylewacie wode z czajnika żeby wlac nową z kranu

Polecane posty

Gość gość

bo mój facet tak robi, wstaje rano i wylewa wode z czajnika do zlewu i nalewa nową a ja wstaje i nastawiam wodę w czajniku z tą co jest kto dobrze robi ?

Gość gość
Moja teściowa za każdym razem jak robi kawę ,wylewa z czajnika wodę co została i wlewa świeża.nie rozumiem tego powodu,ale spoko.

Gość gość
to jak pijesz herbatę ?

Gość gość
Ja nigdy nie wylewam, to głupie gadanie że świeża woda jest lepsza od przegotowanej. Zrób mu dwie takie kawy i niech rozpozna która jest która, to zwykłe marnotrawstwo.

Gość gość
Ale moja teściowa odlewy ta wodę do pojemnika i później pije ta przegotowana zamiast kranowki

Gość gość
bo jak woda jest już raz przegotowana to nie kawa nie chce się zaparzyć :)

Kawę piję wyłącznie z expresu, herbatę też zalewam wodą z expresu. Jedno urządzenie, a sporo możliwości. Ja ograniczam w kuchni ilość przedmiotów, bo łatwiej utrzymuje się porządek.

Gość gość
Ja wylewam wodę z czajnika rano z prostej przyczyny, na noc zostawiam tam mieszankę wody z octem, żeby kamień się nie robił. Do dzisiaj pamiętam herbatkę u koleżanki. Miałam w niej autentyczne kawałki kamienia, bo mi resztkę wody wlała :O

Gość gość
No tak bo w rurach woda nie stoi muhahaha

Gość gość
My mamy taki dzbanek z filtrem i jak się z niego gotuje wodę, to nie ma kamienia wcale w czajniku.

Gość gość
oczywiście że nalewa się świeżej , pijesz starą odstaną wode z kamieniem i nie widzisz w tym nic złego ? idiotka współczuje facetowi przygłupa w domu

Nie, glownie z lenistwa: wiele razy slyszalam, ze herbata najlepsza jest ze swiezej wody, ale tez nie chce marnowac, bo nie wlewamy kranowki do czajnika, a filtrowana wode. Najlepszym rozwiazaniem wydaje sie odlewanie tej wody do picia, ale na to tez za leniwa jestem :)

Gość wojujący homo lewaczek
"oczywiście że nalewa się świeżej , pijesz starą odstaną wode z kamieniem i nie widzisz w tym nic złego ? " A co w tym złego, tłuku? :D

Gość gość
ale właśnie "ten kamień" jak piszecie to niezbedne dla funkcjonowania organizmu minerały