Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie o MAKIJAŻ

Polecane posty

Gość gość

gdy kładziecie na twarz podkład to chyba omijacie okolice oczu i mam pytanie co należy położyć bezpośrednio pod oczy żeby ten cały makijaż kupy się trzymał?

Gość mraauuu
yyy.. ja nakladajac podklad nakladam go na cala twarz i nie omijam okolice oczu

Gość gość
ja się boję położyć podkład pod oczy, bo mam je wyjątkowo wrażliwe :( nie mogę prawie żadnych kremów pod oczy używać, bo wszystkie powodują łzawienie oczu

Gość gość
to choojowego podkladu i choojowych kremow uzywasz skoro podrazniaja

Gość gość
napisałam, że boję się położyć podkład w okolice oczu i nie wydaje mi się, że podkład Iwostin albo Toleriane LRP jest choojowy poza tym pod oczy używam kremów czy żeli ekologicznych albo aptecznych więc te na pewno nie są choojowe, a choojowe są te, które mnie uczulały :P więc tych nie używam ;) a wracając do meritum - czy jest jakiś podkład specjalnie pod oczy?

Gość mraauuu
specjalnie pod oczy? no ja o takim nie slyszalam.. watpie ze taki istnieje

Gość gość
często widzę, że babki maja jakby coś jaśniejszego pod oczami niż reszta twarzy

Ja nakładam pod oczy, czasem nawet na powieki, bo wtedy cienie dłużej się trzymają.

Gość gość
A z czym masz problem? Nakładasz podkład pod oczy i czekasz na reakcję. Po co pytasz, czy ktoś kładzie podkład pod oczy. Wypróbuj to co masz w domu, a potem ewentualnie zapytaj, czy ktoś ma podobny problem i jakiego podkładu używa.

Gość gość
Aha pytasz jeszcze czy specjalny podkład pod oczy. Te co mają jaśniej pod oczami to stosują, albo jaśniejszy podkład, albo korektor. Zaraz sprawdzę czy cos takiego jak podkład pod oczy istnieje.

Gość gość
Niestety, na allegro nie ma, a w goglach wyskakuje korektor.

Gość gość
Pod oczy daję korektor, taki w tubce (Helena Rubinstein Magic Concealer albo Lancome Effacernes) i ciut pudru, też mam wrażliwe oczy a to jest OK. Aha, a z kremów bardzo polecam SVR Topialyse Palpebral, jak ten podrażni to już ci chyba nic nie pozostało ;)

Gość gość
Tez omijam okolice oczu jak nakładam podkład, ale dlatego zeby zmarszczek nie podkslam. Na okolice oczu nakładam tylko płynny korektor rizswietlacz.

Gość gość
dzisiaj położyłam podkład pod oczy i masakra:O nie dość, że łzawiły mi, to faktycznie zmarszczki widać, że szok:O boję się, że te korektory czy te rozświetlacze tak samo mogą podrażniać okolice oczu:(

Gość gość
Ja mam dwa korektoro-rozswietlacze, max factor i bourjois. Z czego max factor wydaje sie miec lepsze krycie, nakłada, go aplikatorem a pozniej lekko wklepuję.

Gość wez sprawdz sklad
sprawdz sklad kosmetyku. isopropyl palmitate, isopropyl myristate, propylen/butylen/pentylen/hexylene glycol czy denat alcohol beda podrazniac.

Gość wez sprawdz sklad
poza tym sugeruje wyprobowac sypkich mineralnych. jestem wrazliwcem a sypki mineralny nic absolutnie mi krzywdy nie robi. a tez potrafilam miec z tym duzy problem