Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlytata

Jak właściwie mam reagować i CO ROBIĆ

Polecane posty

Gość przyszlytata

Od dwóch tyg. wiem że zostanę tatą. Cieszę się, ale moja dziewczyna ma dopiero 16 lat. To była głupia wpadka, zabezpieczenie zawiodło. Mimo to bardzo się cieszę. Ale od tego czasu moja ukochana bardzo się zmieniła. Jest nerwowa, o wszystko ma pretensje, boli ją brzuch i często skarży się na mdłości. Wiemy z obliczeń lekarza, że to ok. 6 tygodnia. Nie wiem jak mam się zachowywać w tej sytuacji, czy powinniśmy na coś teraz uważać ? Jak pomóc mojej dziewczynie? Chciałbym spędzać z nią całe dnie, ale ona ma szkołę, a ja studia. Co powinniśmy zrobić ?

Gość robaczek908
a powiedzieliście rodzicom?

Gość przyszlytata
Moi wiedzą, jej jeszcze nie. Chcemy to zrobić osobiście, a puki co przebywają w Stanach .

Gość gość
Nie zrażaj się jej humorami. Ona ma do tego prawo. Ciąża to często naprawdę złe samopoczucie. Staraj się być cierpliwy. Czy ustaliliście jak wyobrażacie sobie dalej przyszłość ? Co ty możesz od siebie dać jako przyszły ojciec w sensie opieki nad dzieckiem ?

Gość przyszlytata
Dużo teraz rozmawiamy, czasami do samego rana. Z jednej strony radość, a z drugiej ogromne przerażenie. Aga bardzo źle znosi to wszystko, poza tym lekarz bardzo odradza jej tą ciąże. Od urodzenia jest chora, a to ją obciąża.

Gość gość
ja nie moge dziecko bedzie miec dziecko....

Gość robaczek908
ale na co choruje, że lekarz jej odradza ciążę?

Gość przyszlytata
Aga od małego ma wadę serca, niedomykające się przedsionki. Poza tym od ok. roku walczy ze zmianami w szpiku. Jest po 3 przetoczeniach. Lekarz mówi, że musi wybrać; siebie lub dziecko .

Gość robaczek908
Masakra. A nie załamaliście się tą ciążą? Nie zabezpieczaliście się? Przecież ona ma dopiero 16 lat...

Gość przyszlytata
Zabezpieczaliśmy, po prostu zawiodło ! Ja się ciesze, ale ona jest załamana . CO ROBIĆ ?

Gość robaczek908
Co robić? Być przy niej, wspierać ją. I tak sukces, że ma Ciebie. Moja siostra urodziła dziecko w wieku 17 lat ale ojciec dziecka to kretyn. Nie są razem, siostra sama wychowuje dziecko, z pomocą rodziców, nie chce mieć z kretynem nic wspólnego. Twoja dziewczyna ma ciebie. Jestem zdania, że dziecko to zawsze szczęście. A że okoliczności niesprzyjające, no cóż... Trzeba ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Teraz na pewno będzie gorąco, przecież jej rodzice jeszcze nie wiedzą. Ale potem wszystko się ułoży, zobaczysz. A ja na Waszym miejscu poszłabym do innego lekarza. Wbrew pozorom może ta ciąża to taki cud? :)

Gość przyszlytata
Robaczku, może porozmawiasz z Agą? Ona jest na prawdę w złym stanie, a ja nie wiem jak z nią rozmawiać. Ta ciąża ją przeraża .

Gość robaczek908
To jest normalne, że jest w takim stanie. Ona sama jest jeszcze dzieckiem. Potrzebuje naprawdę dużego wsparcia bliskich osób. A twoja mama? Może ona jako kobieta porozmawiałaby z nią? Radziłabym abyście oboje wybrali się do jakiegoś psychologa, bo ty też musisz wiedzieć jak reagować, jak dawać jej oparcie. Ile ty właściwie masz lat, przyszły tato?

Gość przyszlytata
W styczniu 20, wiem, że mamy dużą różnicę wieku, jednak znamy się od małego. Zawsze dobrze się dogadywaliśmy. Jesteśmy ze sobą od 2 lat.

Gość robaczek908
A twoi rodzice jak zareagowali? Jej rodzice oboje w Stanach? Samą zostawili córkę? Bierzecie pod uwagę najgorsze ?

Gość gość
skoro ma takie problemy zdrowotne to powinniście się zdecydować na aborcję.

Gość gość
czym się zabezpieczaliście - papierem? ludzie latami się starają, seks w płodne itd a dziecka nie ma a wy bezmyślnie w takim wieku - w wieku 16 lat to się myśli - gumka plus globulka plus omijanie płodnych a jak seks zaczyna być często to tabletki anty

Gość gość
Coś mi się zdaje, że to prowo. Młodziutka nastolatka poważnie chora, a mama z tatą siedzą sobie w Stanach? I z kim ona mieszka? Sama?

Gość gość
Masakra życie s******lone ma maxa ,bo i tak pewnie się rozstaniecie i kiedyś będziecie z stałych dojrzalszych związkach i zawsze będzie ten dzieciak gdzieś ,przesrane współczuje i jeszcze chorej dziewczynie dziecko robić ,debilu . Studiuj studiuj ale słownik ortograficzny .

Gość gość
o jestem za tym co napisał gość 23 :20 .

Gość gość
"Masakra życie s******lone ma maxa ,bo i tak pewnie się rozstaniecie i kiedyś będziecie z stałych dojrzalszych związkach i zawsze będzie ten dzieciak gdzieś ,przesrane współczuje i jeszcze chorej dziewczynie dziecko robić ,debilu ." ....... ....... Będą, albo on będzie. W końcu jak dziewczyna jest poważnie chora to może umrzeć, a on albo zostanie samotnym ojcem, albo dzieciak wyląduje u rodziców dziewczyny (bardziej to drugie).