Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małe pytanie 56

Czy można smażyć wedzona rybę

Polecane posty

Gość Małe pytanie 56

Chciałam zrobić łososia na patelni i w piekarniku, niestety byl tylko wędzony, wiec go wzięłam. Teraz mama mi powiedziała, że podobno nie można wędzone juz ryby, takiej zapakowanej nawet, usmażyć. Wydaje mi się to bez sensu, co mogłoby się stać? Czy ktoś coś o tym wie? :)

Gość gość
Wedzona to wędzona można ja taka jesc ale nie smaży sie wędzonej ryby

Gość gość
hehehe, rozterki młodej kucharki ;) Mama ma rację, wędzonego łososia się nie smaży, skrop go cytrynką, posyp bazylią i pieprzem i smacznego! Tylko surowe ryby smażymy

Gość gość
Będzie paskudna w smaku, nawet nie wyobrażam sobie jak może smakować wędzona ryba na gorąco usmażona :D Zmarnujesz pyszne mięso, zjedz ją z bazylią i cytrynką na surowo

Gość akimka
Nie smaż . bedzie nie do zjedzenia .Zrób może jakąś sałatkę.

Gość gość
bo bedzie niedobry. proste. smazyc wedzona rybe :O

Gość gość
Mozna usmazyc a pozniej do octu

Gość gość
Prostych rzeczy nie wiesz? Wędzonego nie smaży się i już! Pytasz co się stanie? Rozleci się na kawałki i śmiało możesz wyrzucić do śmieci.

Gość gość
jak to jest wedzony łosoś z kolorowym pieprzem albo koprem to jest pyszny na cieplo, podany z sosem miodowo musztardowym- ja często wrzucałam do mikrofalowki albo podgrzewalam na patelni bo smakuje mi bardzo na goraco- więc nie piszcie ze się nie da z nia nic zrobic. wedzony łosos to nie tylko plasterki sorry...

Gość gość
sorry co sie rozpadnie wam? jezeli to jest wedzony łosos to trzeba byc kaleka zeby go rozwalic...

Gość gość
mozna smazyc.

Gość gość
hahaha jesteś zabawna :D Radzisz komuś łososia na ciepło z kolorowym pieprzem i sosem miodowo-musztardowym, kto nie ma w domu nawet cytryny czy bazylii?? :D Padnę :D

Gość Kasia44
Dajcie spokój z tymi idiotycznymi tematami! Wędzone, to wędzone! Tacy ciemni jesteście?

Gość gość
hahahah ciemnoto różne sa ryby - jezeli kupila taka to po co ma dodawac- autorka tematu nie napisala czy to jest wedzona ryba klasyczna czy z dodatkami- a poza tym musztarda i miod to wg ciebie jakis rarytas? raczej wiekszosc ludzi w domu ma predzej to anizeli bazylie.

Gość gość
naprawde czytajac niektore komentarze rece opadaja

Gość akimka
Nooooooooooo to usmaż :D dla teściowej .

Gość gość
Wędzonego nie wolno smażyć. Obecnie wędzenie nie polega na wieszania czegoś w dymie z odpowiedniego drewna, tylko w oparach chemikaliów. Smażenie powoduje przemiany chemiczne i to wszystko staje się mega rakotwórcze. Tak samo nie smaży się wędlin.

Gość gość
ja ja ja ja- znawca sie odezwal skad wiesz ze w oparach chemicznych sie wedzi totalna glupota jest to co piszesz bez kitu

Gość gość
Całe życie smażę wędlinę, podsmażam do jajecznicy i pierwszy raz czytam takie bzdury o raku :O

Gość gość
no dokladnie,jakby sie zastanowic to wszystko jest teraz w mniejszym badz wiekszym stopniu rakotworcze i niezdorwe cukeir biala smierc, smazone bo sie wydzielaja jakies cuda wianki podczas smazenia itd itp najlepiej nic nie jesc i nic nie pic

Gość gość
do autorki tematu - jezeli to jest łososo w kawalku wedzony czy tez w mniejszych włóż go na kilka minut przed podaniem do piekarnika zeby złapał temperature- podaj na polmisku, przyozdobiony np swiezym koprem i cytryna i w malej miseczce zrob sos na jedna duza lyzke musztardy stolowej dodaj malutka łyzeczkę miodu musisz sprobowac jaki jest w smaku sos am byc musztardowy z lekkim posamkiem miodu- mozesz do tego dodac koperku suszonego jak masz w domu, albo zrob inny sos musztardowo chrzanowy na jedna lyzke majonezu mala lyzeczkaka musztardy i mala lyzeczka chrzanu- to jest tez dobry sos do mies! smacznego

Gość gość
Ja usmażyłem łososia wędzonego na zimno sałatkowego w przyprawach. Smakował super ale niestety był bardzo słony. Dodam,że ja go nie soliłem.

Gość Hendryk
Wlasnie usmażyłem wędzonego łososia. Dodałem kilka krążków pora, kurkumę, płatki chilli i pieprz. Wspaniałe!

Gość gość
Smaży się nawet przed chwilą to robiłem,głupoty opowiadacie,poprzedniej,sól obsmażyć do tego dressing z soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek i startą skórka cytryny,pyszny!

Gość gość
Hendryk 2016.02.06 Nie sądzę, ale skoro ci smakowało :D

Gość gość
tak, tak, tak mieszkam w kraju w ktorym wedzone ryby sa codziennoscia i na zimno i na cieplo. Wszystkie te bzdury o rakotworczych, czy chemiczych sprawach to bzdura. Ale ludzie maja pomysly.