Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doniczkowa

problem z cesarskim cieciem

Polecane posty

Gość doniczkowa

Cześć mamusie. Mam kłopot... Od kąd skończyłam 9 lat choruję na nadciśnienie tętnicze, tachykardie i ogólnie mam zaburzenia rytmu serca. Jestem w 6 miesiącu ciąży i na początku kardiolog mi mówił,że nie ma szans na porod SN bo nie podołam temu. Męczę się szybko, zresztą zawsze tak było a teraz w ciąży jest mi naprawdę trudno. Na dodatek przytyłam już 15 kg, z tego jakieś 8 to woda, bo przez nadciśnienie i wieczny piasek w moczu zbieram wodę jak gąbka, jest trudno... Moja ginekolog też była tego zdania. Niestety kardiolog ktory zna moją historię i popierał CC przeniosł sie do innego miasta, daleko ode mnie. Na jego miejsce jest inny, więc poszłam jak co miesiąc na kontrole. A on mi mówi,że leki działają i mam rodzić naturalnie najwyżej sie pomęczę! Przez 6 miesiecy wiedziałam,ze urodzę przez CC a tu jakis stary kardiolog mówi mi,że kiedyś kobiety rodziły to i ja sobie poradzę bo młoda jestem (mam 25lat). Jestem rozczarowana, wiem,że nie podołam bo obót w łożku z boku na bok to już przyspieszony puls. Co ja mam teraz zrobić,nie chcę rodzic SN bo się boję,że nie dam rady.,,

Gość gość
a w Twoim mieście jest tylko jeden kardiolog?

Gość doniczkowa
Nie, jest ich wielu ale teraz sobie myślę,że też może uznać,że mam próbować SN najwyzej w ostatniej chwili podejmą decyzje o CC. Mi sie wydaje,ze nadcisnienie i arytmia są wystarczajace by nie rodzic SN, ale wg tego lekarza nie.

Gość gość
idź do innego, poszukaj młodego lekarza ;)

Gość pieroszkaaa
Ja ogoonie kazdemu polecam porod sn ,ale na twoim miejscu bym sie wystarala o to cc,np u innego kardiologa. Ja jestem silna i zdrowa jak byk,mam kondycje,a jednak porod to bylo obciazenie. Tu kroplowka,tam znieczulenie,a jakby ci np wywolywanie chcieli zatrzymac,to to tak obciaza krazenie,ze az lapy sie telepia. A naeet jakby sie obeszlo bez tych atrakcji,to wyprzec musisz i to jest wysilek,bo musisz wstrzymac oddech i pchac z calj sily. Jak sie latwo meczysz i to bez obciazenia,to to po prostu nie ma sensu,i tak sie skonczy cc,a tylko cie wymecza niepotrzebnie wczesniej i naraza na zdrowotne nieprzyjemnosci