Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z teściowa

Polecane posty

Gość gość

Otóż jestem mamą 9 mc synka, to nasza pierwsza wigilia moja i męża z nim:) co roku było tak że jeżdziliśmy osobno na święta każde do siebie potem ew odwiedzimy w pierwszy albo drugi dzień świąt. W tym roku jedziemy na wigilie do moich rodziców i tam śpimy a w pierwszy dzień świąt jedziemy do teściów. U mnie w domu nie ma problemu ze spaniem mały ma łóżeczko, wanienkę pokoi do spania, ale u teściów jest stare łóżkeczko jeszcze po moim mężu...nie ma materacyka tylko kołdra złożona na 3 i koc do przykrycia, nie ma wanienki nawet a na moje pytanie czy mam synka położyć do czegoś takiego i kąpać pod kranem odpowiada a czemu nie? Nie chcę sie z nią kłócić bo są świeta ale jest niepoważna tym co mówi i już nie wiem jak z nią rozmawiać że nie zostaniemy na noc. Dodam, że to łóżeczko jest takie szerokie po bliźniakach i nawet byśmy nie mieli materaca do niego.

przeciez to tylko 1 dzien-- jak sie przespi w szerokim lozku to mu sie nic nie stanie a wykapac mozesz normalnie w wannie/ pod kranem- albo wziasc wanienke ze soba- jak c****suje :)

Gość gość
Zostaw ten problem mężowi, to w końcu jego mama, niech sobie wyjaśnią, zawsze łatwiej jest zrozumieć dziecko niż synową.

A właściwie to czego Ty oczekujesz? że Ci zakupią nowe łóżeczko? :-o Ma miejsce do spania, a to chyba najważniejsze. Uwierz mi, że będzie mu obojętne gdzie śpi.

Gość gość
Ja kupiłam łóżeczko turystyczne i na takie okazje zabierałam ze sobą jaki problem? A kąpałam dziecko w wannie albo pod prysznicem 9mc to już nie tak malutkie dziecko w czym ty robisz taki problem?

Gość gość
szczerze to raz można nie wykąpać - nic się nie stanie - a spać może i z wami - co za problem - wg mnie problem tam gdzie go nie ma - i raczej pewno większy bo teściowe - jakby rodzicie nie mieli to by było spoko a teściowie to już problem

Dobrze ktoś powyżej napisał/ Problem jest tam gdzie ktoś go widzi. Jak moja mała miała 9/10 miesięcy remontowaliśmy mieszkanie po dziadkach i przez 3 tygodnie musiałam z nią w tym mieszkaniu mieszkać. W pokoju z mebli było tylko łóżko i maleńki stoliczek z ikei. Mała spała nocą ze mną a w dzień w gondoli wózka (jeszcze wchodziła), myłam ją pod kranem, potem jak zamontowali wannę to w wannie.Nie bylo z tym żadnych problemów. Jeśli nie widzi ci sie położenie dziecka w bliźniaczym łóżeczku to kup kochanie turystyczne i nie wyolbrzymiaj. Jeśli koc Ci nie odpowiada to weź swoją pościel lub kocyki. Ja tam od kiedy córka sama siedzi nie cackam się już z wanienkami tylko rozkładam pieluchę pod prysznicem i tam kąpie dziecko. nie przesadzaj dziewczyno. przecież to jeden dzień, przyznaj się, że zasłaniasz się dzieckiem a po prostu nie chcesz u nich być na swięta. wtedy będziemy ci mogły radzić inaczej ;) bo ja np. rozumiem problem nielubianych teściów.

Gość gość
Z teściowymi są zawsze problemy, bo to złe kobiety są....

Gość gość
Jezus spał na sianie w żłobie i też nie miał wanienki :) robisz z igły widły

Gość gość
O qrwaaaa jakie problemy . To kup łóżeczko turystyczne Jak dziecko jeden dzien nie wykapiesz to nic mu nie będzie I co wy jesteście za małżeństwo ze święta spędzacie osobno każdy u swojej rodziny ?

Gość gość
kup lozeczko turystyczne, sa tez wanienki turystyczne( skladane). Umiesz liczyc, licz na siebie. Ja nie wymagalam od innych ( mamy czy tesciowej), zeby byly przygotowane na moj przyjazd. Tylko ciagnelam ze soba caly ten majdan ( wlacznie z materacem do lozeczka i normalna wanienka). Ledwo co udalo sie nam zapakowac do samochodu.

Gość gość
jak jeden dzień dziecka nie wykapiesz to nic się nie stanie!!!! Po za tym moje dziecko w tym wieku kąpało się już w wannie jak dziecko dobrze siedzi to w czym problem???? Po drugie możesz położyć dziecko między was jedną noc jak będzie spało z wami to też odrazu do tego nie przywyknie u moich rodziców też nie ma łóżeczka dla dziecka i jak jedziemy to mały śpi z nami, no tak ale wtedy odpada piecie alkoholu!!! No kochana coś za coś trzeba będzie być trzeźwym. Robisz z igły widły to żaden problem moim zdaniem to kolejna żałosna prowokacja na kafe

Gość gość
Dziekuje za liczne komentarze. Otóż u teściów sa psy ktore ujadaja nawet jak sie wstanie w nocy do toalety. Alkoholu nie pije bo karmie cały czas. A spać z nami nami nie bedzie bo zwyczajnie łóżko jest za małe a nie ma tyle miejsca bo mieszkanie male, tesc pali w domu. Tego lozeczka turystycznego nie byloby nawet gdzie wstawic, :/ juz zadzwonił wczoraj maz i powiedzial że spac nie bedziemy wielka awantura była