Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elel24

Jak zainwestować 100 tysięcy prosze o rady

Polecane posty

Gość gość
Niewiele jest tematów, w jakie warto teraz wejść - lokaty to raczej bzdura, nie da się na nich zarobić, bo 1,5 proc. na rękę to jakiś dramat co nie? Z tematów jakie są godne uwagi, to np. Blue Investment Group czyli obligacje prywatne. Tam oni inwestują w tanie mieszkania z rynku bankowego, kupują je za 30 proc. wartości, więc na chłopski rozum to musi dać zysk. Przy czym dla mnie to jeszcze etap poszukiwań - nie wiem w jaki temat wejdę.

Gość gość
najlepiej inwestować na różne sposoby, fundusze, ale również metale, złoto, ja kupiłam złoto u http://powiernik.net/

Gość gość
ja bym ci powiedziała w jaki pewny biznes zainwestować ale nie a darmo ,musiałabyś wejś ze mną w spókę ,ty wnosisz kapitał a ja wiedzę ,a biznes jest taki że jak nie wyjdzie to nie tracisz wszystkiego tylko max 10% chociaz 99% wychodzi

Gość gość
I uświadom sobie jedno ,pieniądz musi być w obrociue ,wtedy płodzi młode :P

Gość keneso
Mój pomysł jest banalny acz trzeba mieć trochę kasy. Mam 2 mieszkania jedno warte ok 180 tys. zł m-3 51 m i drugie 38 m -m2.Wynajmuje już dwa lata.Przez ten czas tylko tygodnie mieszkanie stało puste i nie przynosiło kasy. M-3 w stanie bardzo dobrym cześciowo urządzone przynosi 850zł zysku m-2 natomiast dobrym stanie i 650zł zysku.Razem 1500 zł razy 12 miesięcy to 18tys. I uwaga teraz najważniejsze to ja sam wybieram przyszłych lokatorów mogłem m-3 wynająć studentom za 1000 zł podziękowałem i jeszcze kilka przykładów kombinowania zresztą krótko.Najistotniejsze mieć nosa i nie być pazernym wolę 800-850 zł i mieć normalną godną osobę która mi mojego mieszkania nie styra i nie zniszczy to samo przy kwocie 650 zł . Po ogłoszeniu w gazecie na moje m-2 drugiego dnia miałem 5 osób które natychmiast chciały podpisywać umowę. Wybrałem najlepszą i najsolidniejszą Pania z dzieckiem po rozwodzie przywozi mi pieniądze do domu a czasem zdarza się że na kawę zaprosi.Gdyby była w moim typie kto wie... Moje mieszkania w porównaniu do tych na olx czy otodom i cenowo i jakościowo to spora przepaść 600-700zł w Łodzi to zazwyczaj nora lub 25 metrowa klitka a m-3 cenią się zazwyczaj od 1000 i to bez szału. Mieszkania po 2 latach wyglądają ok musiałem dwa razy spłuczkę wymienić no i kupić nową pralkę. Pomysł prosty ale bezpieczny tylko myśleć komu mieszkanie dajemy. Niedługo kupie kolejne m-2 tak do 120 tys pzdr

Gość keneso
Acha przy zakupie mieszkania najlepiej szukać w dobrym stanie ideałem jest okazja jeśli komuś zależy na szybkiej sprzedaży bo potrzebuje kasy. Ładne super wyposażone lub apartamenty drogie i ciężko potem za godne pieniądze mieszkanie wynająć uważam że nie warto. Wydać 160-170 tys a potem niełatwo wynająć za 800 zł.Czyli m-2 33-38 m tak 120-133 tys. najlepiej 4 piętrowy blok jeśli już wieżowiec to cena atrakcyjna. No i płacę podatek Państwu wolę nie ryzykować donosu i płacić z odsetkami. Mam też kasę w mbanku na m saver taki program co miesiąc zabiera mi 1000zł i robie z tego oszczędnosći na dzień dzisiejszy wpłaciłem 33 tys. a na koncie mam 32,9 czyli o 100 zł mniej czy to ma sens zobaczę za 2 lata jak się skończy bo wcześniej nie warto -nie opłaca się. Mam też jedną lokatę w manku wynegocjowaną że ho ho na 2.1 % na 6 mies. i to jest max. Na tą chwilę najwyższa lokata na 3 % ale tylko na 3 mies. w nowym banku do 100tys a potem trzeba skakać do nowegoinnego banku na podobny procent 2,5 do 3%. Mały procent ale pieniądze w miarę bezpieczne. Inwestowałem w obligację amerykańskie czy jakoś tak po 2 latach wyszedłem rzutem na taśme tak około 2,8% rocznie czyli d**y nie urwało nie straciłem i nie zyskałem za dużo i lokatę dostałem na 5 mies. na 5%. Ponad rok temu spróbowałem w inwestycji niemieckiej i jeszcze w kolejnej nazwy cholera nie pamiętam na tą chwilę wycena ok 96 % czyli słabo zobaczymy co będzie za 1,5 roku jak wyjdę na 2% rocznie to będzie pewnie dobrze jak będzie na minusie to nic nie zyskam bo po okresie końcowym dostanę tyle co wpłaciłem. Ale za zapis zapłaciłem 2% czyli 30 tys -600zł . W lokacie niemieckiem Volksvagen pikuje w dół jak podskoczy w górę to może może wyjdę na plus. Ogólnie na tych sprawach znam się na 3 z minusem czyli słabo albo jak sobie dodam to przeciętnie.Lokata smartfonowa i medyczna 2,3 lata temu wyszła na dobre plusy około 5 % rocznie. Ale powiem Wam to taka loteria to juz wolę pewne 1,8-2% obecnie na zwykłej lokacie niż kolejne namowy. I tak dzwonią z jednego oddziału gdzie wpłacam kasę potem Pan z tego samego oddziału zaprasza mnie i też namawia na inwestycję medyczne niedawno Pani dzwoniła jeszcze z innego oddziału w tydzień temu z głownego największego oddziału i zaprasza na super inwestycje 3 letnie. Powiem Wam to ich praca im więcej ludzi namówią to pensja wyższa i dodatkowe bonusy wpadają ale jak będzie Zonk jak z frankiem szwajcarskim to ja nie wiedziałem ja nie chciałem oj przykro mi. Z takich inwestycji się wyleczyłem dziękuję. Rok temu widziałem w Skoku Wołominie super % około 7-8% Ale tam gdzie jest coś super niech Wam się włącza myślenie ponieważ nikt aż tak bardzo ponad szereg nie wyjdzie. I co Skok Wołomin padł.Proszę myślcie to Wasze pieniądze często mocno wycierpiane i zarobione szanujcie je bo w tych czasach o nie ciężko. Myślałem jeszcze o forexie i inwestycji w złoto ale wiecie co nie chce mi się badać śledzić pogłębiać wiedzę a potem stracę. Spotykam się na koniec mies. kasuję pieniądze za wynajem jest ok i myślę o kolejnym zakupie mieszkania. Jak macie fajne pomysły zapraszam do dyskusji keneso

Gość hallucinex666
Najlepsza inwestycja 100 tys to wydać je na spełnienie swoich największych marzeń. Za niedługo świat jaki znamy zupełnie się rozsypie i pieniądze nie będa miały już żadnego znaczenia. ŻYJ .

Gość gość
To jest właśnie głupota bo zostaniesz z niczym a świat będzie trwał nadal. Lepiej zainwestować i dopiero spełniać marzenia. A nie wracać kompletnie spłukanym. To jest dobre dla utrzymanek, które wiedzą że naciągną nowego frajer znowu.

Gość qwertycjusz
witam - ktoś pisał niedawno - wyżej - dość konkretnie o wynajmie małych mieszkań w Łodzi... hmmm... dobry pomysł ale tylko wtedy gdy dobrze już stoisz finansowo i gdy nie masz co z gotówka zrobić, albo gdy chcesz tylko skromnie dorobić mając te mieszkania już odziedziczone na przykład po kimś (moja kuzynka tak robi mając dwa mieszkania po dziadkach i mieszkając wciąż z rodzicami)... to jest ok. ale marny to pomysł jeśli to ma być po zakupieniu tych mieszkań (za powiedzmy 300 tyś zł za oba) jedyne źródło twego utrzymania... skoro z 2 mieszkań wartych łącznie powiedzmy (wraz z wyposażeniem i małym remontem) - te 300 tys zł - można rocznie uzyskać max 18 tyś zł przy dobrych wiatrach - to żyć się z tego raczej w mieście nie da (chyba że tylko jedzenie na chudo i czynsze oraz opłaty i to jako singiel)... a jeszcze trzeba założyć, że czasem coś lokatorzy w takim mieszkaniu świadomie lub nieświadomie zepsują (pralka, piec, zmywarka, lodówka, tv, meble, itd., albo pęknie rura, padnie elektryka - bo to przeważnie stare mieszkania będą) - to może wyjść czasem mniej niż 15 tyś zł rocznie z obu... więc czy o to chodzi? raczej chyba nie... to się opłaci gdy już masz takie mieszkania i nie wiesz co z nimi zrobić, a żal Ci sprzedać - ale gdy musisz je najpierw kupić, wyremontować, wyposażyć i chcesz żyć tylko z wynajmu - nie dasz rady bez dodatkowej pracy... no może w Warszawie, Krakowie, ewentualnie w Gdańsku, Katowicach - ale w innych miastach raczej nie, a na pewno nie w Łodzi, w której mieszkam i wiem jak jest...

Gość keneso
Oczywiście ok 1500 zł miesięcznie to nie jest kwota oszałamiająca. To nie znaczy że teraz żyje tylko z wynajmu. Jest to kwota dodatkowa dla mnie. Pare zł w akcjach-niewypał na tą chwilę. Plus bezpeczna lokata 6mies. w mbanku-2% szału nie ma. I lużne 2,3 tysiące które można zawsze wypłacić. Jak macie pomysły piszcie.

Gość gość
Ludzie żal czytać za ile wy żyjecie 18 tys rocznie i jeszcze odkładą szacunku.

Gość keneso
Pracuję i zarabiam dobrze plus 1450 zł dodatkowo do budzetu więc nie narzekam i krzywdy nie mam można kupić jedno m-2 i dokładać sobie do budzetu albo nadal odkładać róbcie tak aby Wam było dobrze po swojemu... nikomu nic nie narzucam tylko podpowiadam

Gość Przemysław Wójcik
Propozycja inwestycyjna w nieruchomości w Warszawie. - gwarantowane stopy zwrotu: dla inwestycji od 20 000zł 6,45% dla inwestycji od 50 000zł 7,2% dla inwestycji od 100 000zł 8% - odsetki wypłacane co kwartał: 15 stycznia, 15 kwietnia, 15 lipca, 15 października - czas inwestycji nieokreślony z możliwością wycofania środków po 2 latach Więcej informacji pod nr tel 793 111 387 lub mailowo przemyslaw.wojcik1987@gmail.com

Gość gość
Proszę o pomoc dla mojego siostrzeńca! Każda złotówka się liczy! Chcę dobrze widzieć! https://pomagam.pl/Mateulek przez @pomagam

Gość gość
Czerp wiedzę sam z internetu a nie z takich wypowiedzi gdzie każdemu zdaje się, że wie najlepiej. Wejdź sobie na https://moneye.pl -niezależny blog finansowy gdzie masz wszystko wyłożone jak na tacy. Znajdziesz tam też ranking lokat bankowych gdybyś chciał zdecydować się akurat na takie rozwiązanie :)

Gość gość
Ja ostatnio monetę amerykańskiego bizona za całkiem dobre pieniądze kupiłem korzystając z oferty jaką znalazłem na stronie pod adresem www.mennica24.pl . Ponieważ interesują mnie metale inwestycyjne myślę, że będę tam częściej zaglądał!

Gość keneso
Lokaty bankowe to w tej chwili max 2,5% za 3 bądź 6 miesięcy, Inne lokaty pośrednio bankowe to około 3% rocznie. Akcje to jedna wielka ruletka może być 4lub nawet 5 % rocznie a może być kompletne zero. Propozycje prywatne jakieś dywidendy obarczone dużym ryzykiem. Wynajem mieszkania dobry pomysł . Obligacje państwowe to też 2 do 2,5 %. Możliwości sporo więcej ale nie ma takiej 100 procentowo pewnej i bezpiecznej. Szukać penetrować zgłębiać wiedze czytać mądre recenzje artykuły propozycje przed podjęciem decyzji 3 razy pomyśleć. Madry Polak przed szkodą :P

Gość gość
Obecnie platyna jest tania, można kupić np wiedeńskich filcharmoników jednouncjowych i zobaczyć za rok czy pół.

Gość gość
Jak już masz dużo kasy, to wyślij mi chociaż 100 zł. Mój e-mail: windows.11.pl (małpa) gmail.com We wiadomości zwrotnej podam adres fizyczny, do wykonania przekazu pieniężnego. Jestem biedny i potrzebuję wsparcia.

Gość gość
keneso ile masz lat?

Gość gość
Mam 30 lat. Będę wdzięczny za każdą sumę.

Gość gość
Na tą chwilę najlepszym konkretnym, sposobem na oszczędzanie pieniędzy to konto oszczędnościowe Nest - rodzinne oszczędności. Zasłyszane w reklamie w TV przetestowane na własnej skórze. Można otrzymać premie roczną w wysokości nawet 7%(zależy od liczby dzieci!!), Premie wyższe niż aktualne oprocentowanie lokat, a nie są opodatkowane podatkiem belki!!, brak opłat za wycofanie oszczędności.Jest bankowy fundusz gwarancyjny. 1 krok: otworzenie konta(bez opłat) i 2 krok: uruchomienie z aktywnego już konta podstawowego konta Nest - rodzinne oszczędności.  http://affmy.pl/p/xyiS/DOtw/DKaR

Gość gość
Na tą chwilę najlepszym konkretnym, sposobem na oszczędzanie pieniędzy to konto oszczędnościowe Nest - rodzinne oszczędności. Zasłyszane w reklamie w TV przetestowane na własnej skórze. Można otrzymać premie roczną w wysokości nawet 7%(zależy od liczby dzieci!!), Premie wyższe niż aktualne oprocentowanie lokat, a nie są opodatkowane podatkiem belki!!, brak opłat za wycofanie oszczędności.Jest bankowy fundusz gwarancyjny. 1 krok: otworzenie konta(bez opłat) i 2 krok: uruchomienie z aktywnego już konta podstawowego konta Nest - rodzinne oszczędności.  http://affmy.pl/p/xyiS/DOtw/DKaR

Gość javagaj
zbieram, zbieram tą kasę jak dupnięty i nie wiem co z tym zrobić :// nie cieszy mnie drogie auto czy inne gejostwa, jeździć też nie lubię, chyba czas znaleźć kobietę żeby to przesrała na pachnidła xd

Gość javagaj
dodam że mieszkam w kawalerce, nie chcę większego mieszkania bo się źle w nim czuje, a kupować kolejną kawalerkę pod wynajem i później się z tym pierniczyć za kilka złotych to też tak średnio :S

Gość PatrykPOMOGE
Mam pewien pomysł ostatnio z reszta sam w to zainwestowalem malo bo malo ale naprawde pieniade same sie mnoza. Z reszta jesli bedziesz zainteresowany to z checia porozmawiam z toba na ten temat pisz smialo chetnie odpowiem i pomoge temat jest bardzo prosty wlokapatryk@gmail.com pozdrawiam Patryk

Gość fafafi
a ja mam 300 tys. i też nie wiem jak inwestować aczkolwiek mam parę przemyśleń: teksty typu jest biznes można zainwestować ale nie a darmo ,musiałabyś wejść Uwaga!!! ze mną w spółkę ,ty wnosisz kapitał a ja wiedzę ,a biznes jest taki że jak nie wyjdzie to nie tracisz wszystkiego tylko max 10% chociaż 99% wychodzi Rewelacja prawda??? ooo masz tyle kasy podam Ci nr konta daj mi trochę mennica to raczej gratka dla kolekcjonerów i hobbystów inwestycje na giełdzie super ale jakie ryzyko napewno pieniądze podzielić na 3 częśc****erwsze dwie na szczytny i może mało atrakcyjną lokatę pewnie miedzy 2 max do 3% na 6 lub 12 miesięcy. A trzecią część poszukać czegoś odważnego e może bez dużego ryzyka. Nie ma złotego środka szukać i być ostożnym.