Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

faceci czy zwracacie uwage na wlosy kobiety

Polecane posty

Gość gość

na to jaka ma fryzure itp. sama jestem posiadaczka bardzo cienkichciagle ulizanych wlosow i mam straszne kompleksy na tym punkcie

Gość gość
Pewnie ze zwracamy

Gość gość
a jakie wam sie najbardziej podobaja?

Gość gość
idź do stylisty, dobierze ci odpowiedni styl do twarzy i ogólnie do sylwetki, nie ma sensu męczyć się poprzez drogę prób i błędów, dobry stylista momentalnie doradzi fryzurę aby wyglądała spójnie i odpowiednio do twojej postury

Gość gość
Zwracają uwagę. Podobają im się długie, zadbane i błyszczące. Zauważyłam to po facetach z pracy.

Gość gość
Jak miałam długie blond, to zachwycali się tymi kłaczorami, jak obcięłam, to nie bardzo, a teraz znowu mam długie i ciemne i znowu podziwiają, więc na pewno chodzi o długość, kolor nie bardzo.

Gość gość
Oj zwracają bardziej niż nam kobietom się wydaje. Długie, lsniace i zdrowe są w końcu oznaką zdrowia i wyglądają mega seksownie

Gość gość
nie stac mnie na codzienne chodznie do fryzjera bo stylista nic tu nie pomoze. ciezko dobrac sensowna fryzure do duze twarzy jak sie ma mega cienkie liche wlosy proste przyklapniete. nie umiem i nie mam sily ich codziennie modelowac i ukladac a po godzinie i ak nie wiadac efektow

Gość gość
niestety o dlugich wloach moge jedynie pomarzyc. jak widze kobiee w dlugich albo chociaz takich do ramion wlosach to serce mi sie sciska;-(

Gość gość
tylko długości sie liczy a reszta nie ważne

Gość gość
Polecam znaleźć na forum wizaz podforum "pielęgnacja włosów". Znajdziesz tam mnóstwo porad. Od siebie polecam olejowanie włosów, więcej dowiesz się na forum.

Gość gość
swego czasu namietnie czytalam bloga anwen czy jakos tak.stosowalam z tamtad rozne metody pilęnacji wlosow,stosuje olejki ale nie pomagaja ani na grubosc wlosow ani na ukladanie. o dlugich albo chociaz takich do ramion moge pomarzyc bo sa tak cienkie ze wygladaja masakrycznie takie posklejane strąki.

Gość gość
Też czytam bloga Anwen. A może henna by C***omogła? Sama stosuję i widzę, że mam grubsze włosy po farbowaniu nią. Spróbuj też może laminowania, też pomaga.

Gość gość
henny uzywalam do farbowania chyba przez jakies 7 lat ale bez efektow.

Gość gość
a siemie lniane? mi pomoglo

Gość gość
Kup sobie Asystor Hair. Działa.

Gość gość
robilam plukanki i maseczki z siemienia lnianego ale wlosy strasznie szybko sie po tym przetluszczaly.niestety na grubosc wlosa nie wplynelo to nic a nic. asystor hair??pierwsze slysze zaraz sprawdze co to jest

Gość gość
moze kupie te tabletki ale watpie w ich dzialanie bo sa to abletki przeciw wypadaniu ,sklad jakis rewelayjny nie jest . mi n wypadanie pomogl bardzo maxi krzem ale nie wplynelo to na grubosc wlosow wiec nadal wygladaja zle.ja mam dosc geste wlosy ale pojedynczy wlos jest mega cienki i przy dlugosci do brody wygladaja juz nieestetycznie bo robia sie takie straczki posklejane. na dzien dzisiejszy nie wypadja mi wiec to nie wtym tkwi problem.

Gość gość
Ja mam długie, gęste i blyszczące :)

Gość gość
wiec spadaj bo to nie watek dla ciebie

Gość gość
Pokaż zdjęcie włosów:-) z każdych włosów można coś wykombinowac o ile nie masz prxeswitow

Gość gość
nie mam przeswitow ale mam mega cienkie wlosy,wysokie czolo.najlepiej mi w grzywce ale mam wtedy takie strączki posklejane zero puzystosci.marza mi sie aby mialy dlugosc chociazby do ramion ale wtedy tez sie sklejaja w takie cienkie straczki i wyglada to zalosnie jakbym miala tluste albo zmokniete

Gość gość
A nie sklejaja się od nadmiaru lub niewłaściwej pielęgnacji ? Przy cienkich włosach trzeba uważać z olejami przede wszystkim

Gość gość
sklejaja sie bo sa cienkie.olejki stosowalam zaprzestalam bo nie widziaalam efektow a bylo to raz ze czasochlonne to i troche kosztowalo.

Gość mariiiia
kurde chcialam c***omóc, coś doradzić bo sama mam cienkie włosy ale na wszystko mówisz nie i nic nie pomaga więc... chyba musisz się z tym pogodzić że do konca życia będziesz mieć beznadziejne włosy, bo nic już więcej nie można ci zaoferować. zetnij się na krótko i zapomnij o marzeniach,.

Gość gość
obecnie myje szapmonami ziolowymi wiec nie ma mowy o nadmiarze kosmetykow

Gość gość
mam krotkie i wygladam beznadziejnie:-(

Gość gość000
Wystarczy mieć długie i już pieją z zachwytu, nawet jak są sianowate. Sa prości. Ja mam bardzo długie, ale nie dla nich, a dlatego bo mi się podobają.

Gość gość
Ja mam również cienkie i dosyć rzadkie włosy! Tez zazdroszczę laskom z długimi włosami, które pięknie wyprostowane lśnią i SĄ. No ale trudno się mówi. Trzeba se radzić z tym co się ma. Nigdy nie ścięłabym włosów!!!!!! Co robię? 1. farbuje. Faktycznie włosy po farbie są jakby trochę grubsze. 2. Dbam raczej normalnie. Odżywka do włosów farbowanych ze spłukiwaniem, maska do włosów zniszczonych, odżywka do włosów zniszczonych. Szampon zwiększający objętość i pokrzywowy na przetłuszczające się włosy ( stosuje na zmianę) poza tym lakier do włosów, pianka, olejki i błyskawiczne odżywki + odżywka do ochrony przed wysoką temperaturą. Moje włosy wytrzymują 1 dzień w dobrym stanie i 1 dzień w gorszym wyjściowym stanie ( razem 2 dni) Wyjątkiem jest sytuacja gdy je prostuje wtedy 1 dzień i koniec!. Obcinam je na długość " do ramion" potem dopuszczam żeby urosły jeszcze na jakieś 2 - 4 cm a potem znów obcinam. I obowiązkowo kręcę. Dodaje to im objętości i dłużej wytrzymują. Suszę zimnym powietrzem włosy głową na dół, a modeluje z 4 ******* szczotki ( nie zawsze) tylko pierwsze dwie górne warstwy inaczej daje to nienaturalny efekt.

Gość mariiiia
ja zaczęłam 2 tyg temu działać by coś z nimi zrobić więc: 1. godzinę przed myciem wcieram napar z kozieradki (łyżeczka mielonej kozieradki) 2. myję szamponem Paraderm z dziegcia lub Radical i wcieram pod prysznicem serum Radical lub wcieram maskę lOreal super regenerującą i zmywam 3. po myciu wcieram wodę Radical w skóre oraz włosy spryskuję mgiełką Radical 4. rozczesuję grzebieniem z szerokimi zębami 5. wcieram w koncówki jakiś olejek z jedwabiem chyba schwarzkopf 6. piję napar ze skrzypu z ogródka / herbatę z pokrzywy z ogródka / piję siemię lniane 7. łykam drożdże piwne oraz witaminę B 8. zamierzam wyregulować hormony tarczycy rezultaty czy jakieś są - powiem za miesiąc. zamierzam kupić olej khadi. jak widać odrobiłam pracę domową i przebuszowałam fora internetowe. dlatego autorka wywołuje u mnie pesymistyczny nastrój. mam aktualnie włosy do ramion ścięte na prosto a obwód mojego kucyka wynosi 5,5 cm.