Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

faceci czy zwracacie uwage na wlosy kobiety

Polecane posty

Gość gość
Może wrzuć jakieś zdjęcie, nie musisz twarzy pokazywać, oby włosy mniej więcej, żeby mieć obraz

Gość gość od 13 cm
Ja suche mam ok 20 w obwodzie włosy mam ciemne falowane Ze stresu stracilam polowe robily mi sie zakola miałam łyse placki To co mi pomoglo to odpowiednia pielegnacja włosy-mycie: Najpierw skore gliwy mylam mydlem bambino potem szamponem bambina a nastepnie szampon pirolam Codziennie wcierałam napar z kozieradki Kupilam tabletki merz i galacet cos pomoglo bo wlosy odrastaja nawet na czole zakola sie zakryły

Gość gość
Też wcierałam kozieradkę, to waliło ode mnie rosołem, dlatego zaprzestałam :)

Gość gość od 13 cm
Chocby walilo gownem a by ci zależało to bys to robiła bo pomaga skoro taka wrażliwa na zapachy to myj wlosy w perfumach może i nie biadol potem se łysa jesteś

Gość gość
po pierwsze - zaakceptuj siebie, wiem że łatwo mówić, ale to tak jak ze wszystkim, nie skupiaj się tylko na włosach po drugie - odstaw te wszystkie pianki, lakiery itd Skoro używasz ich codziennie, Twoje włosy muszą być w strasznym stanie :/ po trzecie - nie zapuszczaj włosów na siłę. Tak jak wcześniej dziewczyny radziły, obcinaj regularnie bez cieniowania. Krótki bob czy wręcz ścięcie na chłopaka wygląda naprawdę super, włosy pięknie się wtedy układają na swoim przykładzie powiem Ci że jeszcze rok temu miałam tragiczne włosy. Płakałam przez nie! Długość miały do zapięcia stanika, strasznie cienkie, spuszone, matowe. Obcięłam je do długośc**przed ramiona, odstawiłam wszystkie kosmetyki do stylizacji. Kładłam małą (dwie krople!) ilość oleju przed każdym myciem, masowałam skórę głowy. Nie suszyłam włosów, nie prostowałam, tylko delikatnie rozczesywałam drewnianym grzebieniem. Przez ponad pół roku nie było żadnej różnicy, ale wszystkie te czynności weszły mi w nawyk. Po każdym myciu kładę odżywkę lub maskę, spłukuję chłodną wodą. Piję dużo wody, nie palę, nie jem słodyczy. Przez ten cały czas obcinałam włosy do tej samej długości - ledwo do ramion. Teraz po roku widzę, jak bardzo się zmieniły :) układają się same! ja je tylko myję i zostawiam do wyschnięcia. Nie są długie, ale koleżanki mi zazdroszczą, wyglądają jak prosto od fryzjera - błyszczące i sprężyste :)

Gość mariiiia
dokładnie, ja wcieram kozieradkę godzine przed myciem i jakoś moge przeboleć że pachnie, ale tyle rad tu ludzie dają i na wszystko nie i be, przy tym odrzucasz coś bardzo skutecznego bo pachnie rosołem? ja wczoraj chodziłam cały dzień w oparach oleju sezamowego ale coś robię a Ty tu chyba przyszłaś się poużalać, w takim razie można zamknąć temat

Gość gość
nie myśl, że znajdziesz cudotwórczy kosmetyk który w tydzień całkowicie zmieni Twoje włosy, nie ma takich! Potrzebne ci samozaparcie i systematyczność. na oleje do włosów wydasz mniej niż na te wszystkie pianki i lakiery - olejek alterra z rossmanna kosztuje 15zł, używam go codziennie od 4 miesięcy, a nie zużyłam nawet połowy. i nie mów, że nie masz czasu na olejowanie, trzymanie masek czy odżywek, zajmuje to max. pół godziny, a nie bawisz się potem w stylizację niszczącą włosy

Gość gość
Przede wszystkim o tym rosole to nie pisała Autorka, tylko ja, nie mająca problemu z włosami, bo są grube, kręcone i nawet domestos ich nie ruszy. A na zapachy jestem wrażliwa, od nawet najmniejszego smrodu robi się niedobrze i mam odruch wymiotny i to jest bezwarunkowe, tak mam i koniec.

Gość gość
Skoro masz tskie włosy to po co stosowalas kozieradke??

Gość gość
Z ciekawości.

Gość gość
Ja myślę, że faceci lubią włosy spięte w kucyk :P

Gość mariiiia
dziwne, jakbym ja miała bezproblemowe włosy to nie bawiłabym się w żaden z moich 9 kroków i po prostu bym myła i suszyła, jak do tej pory. O żadnej kozieradce ani olejowaniu bym nie słyszała. Ale konieczność zmusza to trzeba działać. te nicki GOŚĆ są mega mylące

Gość mariiiia
tak więc widać że 5 cm kucyk - czy też 5,5 cm jak mój - to jest już mega problem i należy zacząć działać. Nie wierzę jednak w 20 cm objętość włosów :) musiałabym zobaczyć zdjęcie ale i tak nie wierzę

Gość gość
Ale ja lubię eksperymentować. Lubię babrać się w różnych miksturach, mimo że nie mam problemów z cerą czy z włosami.

Gość gość
Zmiana diety to podstawa !!!

Gość gość
ale u mnie to sprawa genów. zawsze miałam cienkie włosy i żadne kuracje mi nie pogrubiły włosów

Gość gość
niestety są kobiety które mają i 30 cm objętość włosów:p

Gość mariiiia
chyba "niestety" dla nich, bo takie kudły to nie tylko na głowie wtedy :) i po każdym prysznicu zatkany odpływ :) i wszędzie na dywanie kłaki gorsze niż jakby miały psa :) i oczywiscie zbyt grube wlosy dużo ważą i głowa boli - tak więc za dużo to też niezdrowo. moja koleżanka ma dość gęste włosy i strasznie męczy się z depilacją, u kosmetyczki woskiem odmówili jej depilacji nóg, jak robi w domu plastrami to zużywa na raz 1,5 paczki woskowych plastrów byłabym najszęśliwasza mając 10 cm, ale z moimi to jak za rok przy regularnych zabiegach zobaczę 8 cm, to będę skakać z radości i wyprawię ucztę dla całego miasta :P

Gość gość
Nie no jasne lepiej byc łysa albo miec przeswity niz burze włosów bo odplyw zatkany i na dywanie leżą:o

Gość mariiiia
nie widzę nigdzie żebym powiedziała że lepiej mieć łyse placki :/ s te spuszone to NIE WIEM, masz fotkę? w każdym razie, zawsze je można odpuszyć i może być gites. my tu mamy nieco inny problem - "odpuszać" nie ma co

Gość gość
powiem tak ciemne grube długie falowane włosy są najpiękniejsze

Gość gość
lepiej się często depilować i mieć sexowne piękne włosy dodające sexapilu niż liche cieńkie kłak i biały zarost na rękach i udach:o o białych brwiach i rzęsach nie wspomne:p

Gość gość
Ja mam bardzo cienkie włosy. Męczyłam się z nimi niemiłosiernie, cudowałam na wszystkie sposoby, bo chciałam, by były jak najdłuższe. W końcu się wkurzyłam i obcięłam w cholerę - mam fryzurę w stylu Kożuchowskiej (coś takiego jak ma w "Rodzince.pl"). Długo się wzbraniałam, bo nigdy nie chciałam być "chłopczycą". Ale teraz jestem wdzięczna fryzjerce, bo taka fryzura to dla mnie zbawienie. I tylko mój facet oczywiście tego nie rozumie i kręci nosem, bo jemu, jak i większości facetów, najbardziej podobają się długie włosy...

Gość gość
ale korzuchowska ma chuda twarz to jej pasuje taka fryzura. wyobraz sobie duza glowe pelne policzki ,wysokie czolo i taka fryzura. porazka:-(

Gość gość
Mam wysokie czoło. Ale fakt, buzię mam generalnie chudą.

Gość gość
Ja mam ledwo 5 w obwodzie cienkie delikatne. Genów nie przeskocze. Ale dbam i są ładne mimo wszystko.

Gość gość
fakt zwracam - c**ka musi być ogolona

Gość gość
we fryzurze na chlopak naprawde niwielu kobietom jest ladnie

Gość mariiiia
zawsze jest coś za coś. przesada w żadną stronę nie jest dobra. Jak mówię najlepiej wyglądają włosy o objętości 10-15 cm ale takich nie będę mieć, bo geny to geny. Można sobie przedłużać i zagęszczać, ale nie chce być sztuczna. Kożuchowska - nawiasem - jest obleśna :/