Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siostra zepsuła nam święta

Polecane posty

Gość gość
jestem też kobietą ale ja jeszcze studiuję. A wyprowadzę się po ślubie oczywiście

Gość gość
Owszem źle bo był w domu obcy człowiek ,,,,,,,,,,,,rzeczywiście masz p******* we łbie, tak głupiej baby dawno nie czytałem, musi to jakaś ofiara dziurawego kondona

Seba Seba-Mamy i babcie to zazwyczaj osoby doświadczone, podobnie jak dziadki i ojcowie, a młodzi to zawsze wszystko wiedzą najlepiej i nie słuchają starszych, to zazwyczaj nie dożywają do 30 lat, później słyszysz w telewizji że jakiś Simon Mol zaraził młode polki, że jakiś arab zabił polkę, albo widzisz masę samotnych matek, masę nastolatek co popełniają samobójstwa, masę ćpunów, prostytutek itp. Gdyby one słuchały swoich babć i matek, to nie zniszczyli by sobie życia.

Gość gość
mama i babcia UCIESZYŁY się że ona go przyprowadziła. Ja nie wiem po co. Owszem czułam się źle on jest i będzie dla mnie całkiem obcy. Wiadomość o ciąży też ich ucieszyła. Ja bym chętne widziała siostrę ale samą jak to rodzinne święta

Gość Amelia z Paryża
BSA patologią jest tempa nienawiść. Taka jak Twoja niedorozwoju emocjonalny. Tam nie ma żadnej patologii. Otóż jest dwóch ludzi. Kobieta i mężczyzna. Są w relacji romantycznej, kochają się. Będą mieli dziecko. Przyjeżdżają na święta. Spotyka ich nienawiść choć nikomu NIC ZŁEGO NIE ZROBILI. Półgłówku TY JESTEŚ PATOLOGIĄ i twoja nienawiść. Musisz gnoić innego, żeby się dowartościować i poradzić sobie z kompleksem niższości. Żal mi Ciebie. Będę się modlić o Twoje nawrócenie.

gość-Trzeba było się ją spytać, jak to jest bycie szmatą.

Gość Amelia z Paryża
Tępa nienawiść oczywiście. Przepraszam za błąd.

Gość Seba Seba
BSA wiem ze tak jest ale to nie jest ok, zeby mieszkac z mamą jak się ma 25-30 lat.

Gość gość
i ja sypiam ze swoim ale nie wpraszam go na siłę do rodziny to jest chore

Gość gość
O kurde ale jesteś głupia

Amelia z Paryża-Konkubinat jest uznany za patologię, patologię która ma różne przyczyny. Nie wiem o co ci chodzi.... Gdyby konkubinat nie był patologią, to urząd państwowy usunął by małżeństwa z ustawy.

Seba Seba-czyli podsumujmy, mieszkasz w domu ponad 200 metrów, masz ogród, budynki gospodarcze, masę miejsca. Więc ty byś się wyprowadził do 20 m/2 kawalerki? Wolał byś mieć za ścianą jakąś obcą rodzinę? Bo wiesz, że nie można powiedzieć że mieszkasz sam w bloku, bo za ścianą masz obcą rodzinę, dzieli się od nich zaledwie cienki mur, jak byś sobie pierdnął w swoim pokoju, to obca rodzina będzie słyszeć że sobie pierdnąłeś. Jak byłem u kumpla, to słyszałem rozmowę przez ścianę obcych ludzi, słychać było jak idą do toalety, puszczają bąki,*****ają sie itp. Wiec ty byś z domu rodzinnego, co ma 200 metrów powierzchni, do tego strych, piwnica, budynki gospodarcze, to wyprowadził byś się do kawalerki?

Gość Amelia z Paryża
Konkubinat nie jest i nigdy nie był uznany za patologię. Nie ma takiego związku przyczynowego, że gdyby tak nie było to by małżeństwa zostały zlikwidowane. Małżeństwa są pod ochroną prawa, ale w konkubinacie w polskim prawie cywilnym po śmierci jednej ze stron, druga strona może dochodzić renty, jeśli konkubinat był stały i długotrwały.Współwłasność majątkowa konkubentów może powstać na ogólnych zasadach prawa cywilnego.. Gdyby tak było były by penalizowane w kodeksie karnym. Konkubinaty są funkcją takiego elementarnego prawa człowieka jak prawo do prywatności. Tępa i bezinteresowana nienawiść w święta zwłaszcza to jest PATOLOGIA. Twoja postawa jest kwintesencją cech kołtuna.Osoba nie posiadająca umiejętności empatii jest "ślepa" emocjonalnie i nie potrafi ocenić ani dostrzec stanów emocjonalnych innych osób. Silna empatia objawia się między innymi uczuciem bólu wtedy, gdy przyglądamy się cierpieniu innej osoby, zdolnością współodczuwania i wczuwania się w perspektywę widzenia świata innych ludzi.Empatia jest jednym z najsilniejszych hamulców zachowań agresywnych i okrutnych.Empatia jest podstawową cechą umożliwiającą prawidłowy dialog zarówno na płaszczyźnie interpersonalnej jak i ogólnospołecznej. Brak empatii u spierających się oponentów powoduje polaryzację stanowisk oraz ich zaostrzenie do stopnia uniemożliwiającego rozwiązanie konfliktu w sposób inny niż siłowy. Z punktu widzenia miłości bliźniego, chrześcijańskiej Agape atrofia empatii jest niedopuszczalna. Nieformalność związku dwóch osób, pozostających w pożyciu nie jest ani złem, ani patologią. Nie rozumiesz słów, których używasz.

Gość Seba Seba
1-kto ma 200m2? Chyba ty i 1% spoleczenstwa 2-tak wolałbym mieszkać koło obcych mi osób ktore mają wylane na to czym się zajmuję i co robię niż pod matki spodnicą, jak jakis 2 latek któremu mama próbuje ułożyć życie Moze ty masz zаjebistа matke ktora leje na twoje zycie ale inni nie maja tak dobrze poza tym dorosly czlowiek powinien zyc na swoim, chyba ze ma zаjebistych rodzicow

Amelia z Paryża-Konkubinat jest taką samą patologią jak alkoholizm, mimo że ani jedna ani druga patologia jest niekarana.Normalni ludzie biorą ślub, idą do łóżka i robią dzieci. Ludzie którzy mają dziec**przed ślubem i są z tego dumni, znaczy że coś mają z oceną racjonalizmu, to tak jak by prostytutka była dumna z tego że jest dzifką a puszczalska z tego że się puszcza i jest workiem na spermę. Takie coś nazywa się zawsze patologią, czyli czymś sprzecznym z daną kulturą i społeczeńśtwem w którym żyjemy.

Seba Seba- Nie wiem, ale w moich regionach, to większość ludzi ma swoje domy piętrowe i dwu piętrowe, rodzina też jest zawsze wielopokoleniowa, tak tu jest że każdy sobie pomaga, taka starsza osoba ma szczęśliwe życie do samego końca i nie zdycha w domu starców wśród obcych ludzi. Bycie na swoim, jak piszesz, to można być jedynie w swoim domu, bo blok nie jest twój, ty jesteś wtedy na łasce spółdzielni, jak ci napalą to masz ciepło, ale jak ci nie napalą to jesteś w d***e, jak c****sprzątają klatkę, to masz czysto a jak nie to żyjesz w syfie. Mieszkanie w bloku niczym nie różni się od celi więziennej, jedynie tym że możesz na chwilę tą celę opuścić bez pytania. Więc nie pisz że jesteś na swoim, bo nie zapłacisz czynsu i cię wyeksmitują na bruk a z domu nikt cie nie wyrzuci, nawet jak podatków nie zapłacisz.

Gość Amelia z Paryża
Konkubinat nie jest żadną patologią. Dwoje ludzi, którzy są razem, a z jakiś tam względów tego jeszcze nie sofrmalizowali to nie jest brak racjonalizmu tylko ich wybór. Choroba alkoholowa krzywdzi ludzi, miłość dwojga ludzi, którzy są ze sobą i są wobec siebie lojalni to nie jest żadna patologia. Troglodytyzm taki jak Twój jest sprzeczny z racjonalizmem i jest jak najbardziej patologią. Twoje analogie to jedna wielka żenada z tymi d******* i tak dalej. Jak można do prostytucji porównywać intymną, monogamiczną i miłosną relację dwojga ludzi, która w dodatku nie jest zdradą innej kobiety lub mężczyzny? Myślisz, że im bardziej wulgarne i z brudnego palucha wyssane analogię będziesz stosować to to wzmocni Twój pełen nienawiści i żółc**przekaz? A co do alkoholizmu widać, że nie wiesz o czym piszesz np. środek zapobiegawczy typu skierowanie na leczenie jest w KK. Nasz kultura została zbudowana na następujących elementach kulturze grecko - rzymskiej i chrześcijaństwie. W tym paradygmacie to taka tępa, nieuzasadniona, sfrustrowana nienawiść jest patologią, a nie to że dwójka ludzi, którzy są ze sobą będzie miała dziecko i odwiedza rodziców dziewczyny na Święta.

Gość Seba Seba
BSA mieszasz w jednym wątku dwa różne aspekty: życie pd kotrolą mamy i życie pod kontrolą państwową. Tu mówimy o kontroli mamy, więc nie mieszaj w to podatków a pamiętaj, że mieszkanie pod maminą spodnicą nie uchroni cię od placenia podatków chyba że jesteś 40 letnim dużym dzieckiem zyjacym pod jej zasady z jej renty czy emerytury.

Gość gość
"BSA Amelia z Paryża-Konkubinat jest uznany za patologię, patologię która ma różne przyczyny. Nie wiem o co ci chodzi.... Gdyby konkubinat nie był patologią, to urząd państwowy usunął by małżeństwa z ustawy". To Ty jesteś patologią, która o prawie wie tyle, co kompletne nic. Dla Twojej wiadomości: KRiO zawiera przepisy dotyczące i małżeństw i konkubinatów. Doucz się, zanim znowu zaczniesz produkować publicznie swoje "mądrości" i się kolejny raz ośmieszać.

Amelia z Paryża- Ale oni będą mieć dziecko, wiec to zmienia postać rzeczy. Po za tym sąd może cię skazać na przymusowe leczenie alkohoowe, jak popełnisz jakieś przestępstwo, za samo picie sąd nie może cię skazać. Daje ci wybór, albo odwyk albo wiezienie.

Seba Seba- Ja mieszkam akurat sam, ale jestem wyjątkiem, bo ludzie tworzą rodziny wielopokoleniowe i mieszkają w jednym dużym domu. Taka tradycja, której ty nie zrozumiesz, bo jesteś z wschodu a tam cywilizacja nie docierała i dalej żyjecie jak bydło, czyli każdy ma swój osobny metraż i nikt w kupie nie żyje.

Gość gość
"BSA z domu nikt cie nie wyrzuci, nawet jak podatków nie zapłacisz". Ha, ha, ledwo wysłałam C***oprzedni post o braku znajomośc**prawa, a Ty już dalej obnażasz ogromne braki w wiedzy. owszem, wyrzucą Cię i z domu. Gdzieś Ty się uchował taki kompletnie oderwany od życia???

Gość gość
"BSA Seba Seba- Ja mieszkam akurat sam, ale jestem wyjątkiem, bo ludzie tworzą rodziny wielopokoleniowe i mieszkają w jednym dużym domu. Taka tradycja, której ty nie zrozumiesz, bo jesteś z wschodu a tam cywilizacja nie docierała i dalej żyjecie jak bydło, czyli każdy ma swój osobny metraż i nikt w kupie nie żyje". Jest dokładnie na odwrót. To cywilizacja odchodzi od rodzin wielopokoleniowych, ale żeby o tym wiedzieć, trzeba nie mieć tak pusto w głowie jak Ty.

Gość Bozon Higgsa
Jakie prowo? Nawet jak autor to zmyślił, to i tak połowa Polski by się tak samo zbulwersowała.

gość-Jaka cywilizacja? Skoro cywilizacja Europejska upada, jest już na dnie, to o jakiej ty cywilizacji piszesz? Dziś nie ma już praktycznie cywiizacji, jest zbydlęcenie, kobiety się ****ają gorzej niż zwierzęta, bo zwierzeta prznajmniej mają gody, samce walczą o samicę a wśród kobiet już tego nie ma, po prostu są jak gumowe lale. A pokaż mi prawo, gdzie za niepłacenie podatków wywalą cię z domu? Ja obliczyłem że musia bym nie płacić ok 300 lat, aby zlicytowali mi dom, bo podatku płacę ok 500 zł na rok, w tym są dom, budynki gospodarcze, parę hektarów pola itp.

Gość zepsułem rodzinie święta
przyprowadziłem na Wigilię chłopaka jest trochę podobny do młodego JPII, ale to ich nie przekonało mówią, że Polska to jest dominikana, a ja nie jestem żaden gil, tylko zwykły polski wieśniacki wróbelek i powinienem się trzymac swojej stodoły, bo tak mnie mama poczęła bez ślubu jak wykopki były

Gość gość
To fakt cywilizacja upadła. BO to co widzimy teraz to cywilizacja pseudoeuropejska propagowana przez takie twory jak UE Ale co ma cywilizacja do usamodzielniania się? Tak bylo i tyak jest że normalny, dorosły człowiek powinien się wyniesc z domu rodzinnego, jesli chce zyc za siebie i nie byc co chwilę pouczany i kontrolowany, jesli chce zyc pelna parą. Skoro żyjesz sam, to gowno wiesz o tym, jak wyglada zycie w wielopokoleniowej rodzinie, ciagle konflikty klotnie/

Gość Seba Seba
Z domu wylecisz jak nie zaplacisz rachunku, podtatek to ty kolego placisz we wszystkim. Tylko ze zyjac u mamusi nie martwsz sie o rachuneczki bo mama z aplaci a ty kaleko tylko zresz i zyjesz. Ale co to za zycie?

Gość młodszyxbrat
żal

Czytam i nie dowierzam. Czy autorka to austrolopitek? Bawią mnie i przerażają zarazem takie dziwne dzieciaki, które niby dorosłe, a jednak zajeżdżają gimbazą aż miło... Dziewczyna ma żal do siostry że ta, kochając swojego faceta, przyjeżdża na święta, w dodatku ze wspaniałą dla nich, nowiną. I te teksty - on nigdy nie będzie rodziną... Nie gówniaro, to ty nie jesteś w tej rodzinie, ty jesteś odrzutkiem, bo jak sama napisałaś, wszyscy się ucieszyli tylko nie księżniczka. Na miejscu ojca, twojego, tak bym ci pocisnął przy stole żebyś na następne święta nie miała odwagi usiąść przy stole. K****, co się dzieje z tymi prostaczkami. Za dobrze w d****h. przyjąć model włoski!!! 18 lat i wypad, ucz cię latać.