Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rosły wasze corki mające przy ur nie wiecej jak 55 cm do ok pol roku

Polecane posty

Gość gość

Moja miała 53cm, czyli optymalna dl dla dziewczynki. Obecnie, czteromiesieczna ma ok 58-60. Pisze ok bo ja ja mierze i nie mam 100% pewnosci stad 2cm granicy blędu. Ale nanoszac to na siatke centylową to ona jest daleko poza nią. My z mazem wysocy, starcsza córa tez (na 90centylu, 3l) Macie moze zapisy z wizyt u lekarzy w okresach godzie dziewczynki ukonczyly ok pół roku? Ile mierzyły? Pediatra nie mierzy, nie widzi potrzeby :o * Zaznaczam że chodzi mi o dziewczynki mające max 55cm po ur, nie wiecej, bo to już inna bajka i nie ma porównania.

Gość gość
Obie corki urodzone 50/51 cm. Na pol roczku mialy 67 cm.

Gość gość
Wyszlo jak bym blizniaki miala :) starsza ma teraz 4 lata I ma 98 cm

Gość gość
Dzieki :) A były mierzone w miedzyczasie? Tzn przed ukonczeniem pol roku?

Gość ex_debill_znowu_po
to musiałabyś mieć bardzo inną siatkę od mojej, żeby Twoja 4m córka miała 60cm i była poza siatką, bo na mojej siatce byłaby ciut poniżej 25 centyla - do 10 centyla w przypadku 58cm; moja się urodziła długa na 54cm i na pół roku miała 67cm, w 4m. ok 63 wydaje mi się że Twoja rośnie ok, a błędy pomiarowe to standart w tym wieku

Gość gość
ex - patrzylam na siatce na siatki centylowe. e dziecko.pl tak pisze po link odrzuca jako spam. A te 60 to takie wiesz, naciagane :P

Gość gość
moja jak sie urodzziła miala 55 cm a jak miała 17 jat to 180 cm :D

Gość ex_debill_znowu_po
a skąd wiesz, że te 53cm zmierzone w szpitalu nie były naciągane? takie dziecko najtrudniej zmierzyć; syn jak się urodził to wpisali mu 57cm, dwa tygodnie później położna go zmierzyła to powiedziała, że ma 56 - to co, skurczył się?

Gość gość
Moja urodziła sie 51cm 2,5mies- 61cm 4,5mies- 63cm 6mies- 65cm

Gość gość
ex - oj no nie wiem, na rece nie patrzyłam a raczej na miare :P Ze starsza mi sie wydaje ze sie rypneli, ur sie majac niby 57 (wydaje mi sie ze miala mniej) ale teraz zakladajac po niej ciuchy to młodsza nosi tera rozmiarowo takie, jak starsza po pol roku nawet i tak było od ur

Gość gość
Cora miala 54cm a na pół roku 71cm

Gość gość
nogami do przodu i głową do góry.

Gość gość
To ja od tych " blizniaczek " ;) starsza nie powiem ci jak rosla bo tego egzemplarza mi w miedzy czasie nie mierzyli natomiast mlodsza 2 m-ce 58cm, 3 m-ce 61 cm, 4 m-ce 63, 5 m-cy 64 . Ksiazkowo ;)

Gość gość
A może być chłopiec? Urodzony 52cm, na 5,5 miesiąca 63cm. (za 3 tygodnie kończy roczek i ma ok 72-72,5cm)

Gość gość
Urodzona 52cm. Niecałe 3 m-ce 59. Niecałe 4 m-ce 63.

Gość gość
moja: ur. 53 cm, jak miała równo 2 miesiące to mierzyła 62, też powyżej siatki centylowej i to sporo, ale w drugą stronę, teraz ma 3 i pół i idę na początku stycznia na mierzenie

Gość gość
ur. 54 cm, 2 miesiące 59 cm, 3 msc 64 5 miesięcy 73 cm

Gość gość
Moja urodzona 49 cm (40tc), na pol roczku 73 cm, teraz 2lata 5 mies. i caly metr. Myslalam, ze zostanie malusia, jak moja mama i tesciowa. A tu sie okazuje topola taka jak ja (mam 174).

Gość poroocznikovva
Moja corka przy urodzeniu miala 52 cm, po 3 miesiacach 65 cm, w wieku 6 mcy 71 cm - to z mierzenia u lekarza,bo w domu jakos ki zawsze troche dluzsza wychoezila :)

Gość poroocznikovva
A co do rozmiarow ubran,to c***owiem,ze tak jak corka pasowala zawsze w rozmiarowke - tzn miala np 58 cm i nosila 62,miala 70 cm i nosila 74 - tak syn wypadal z niej kompletnie. Mial 62 cm,a body nosil 80,bo mial dlugi tulow i krotkie nogi. Dopiero teraz ma normalne propor je, tak od jakichs 8 miesiecy sie unormowal

Gość gość
Moja miała 52 cm, jak miała poł roku to miała coś koło 62 cm. Teraz ma 10 miesięcy i ma 72 cm. U mnie też lekarze nie mierzyli, sama mierzyłam