Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z depilacja jestem zdesperowana

Polecane posty

Gość gość

Płakać się chce, mam już dość tej pieprzonej depilacji. Mam ciągle z tym problemy, chodzi głównie o łydki. Golenie- odpada, szybko odrastają włoski, nogi swędzą jak diabli i włoski wrastają, wyskakują krosty. Wosk/plastry/depilator- kolejna tragedia, większa od golenia- efekt na niecały tydzień, włoski tak wrastają, że szkoda gadać, znowu krosty, swędzenie, potem ślady i blizny. Jedynie krem się spisuje ale to bez sensu, włoski odrastają bardzo szybko (rano depiluję, wieczorem już są widoczne) a gdyby tak codziennie depilować kremem to chyba bym zbankrutowała (tubka kremu wystarcza mi na 2 depilacje). Jestem już zdesperowana, wstyd mi przed facetem, że rzadko mam gładkie nogi. Myślę o laserze ale poczytałam i niestety jest to kosztowne, trzeba kilka zabiegów zrobić, skąd ja, biedna studentka, mam na to wziąć. Czy ktoś ma podobne problemy? Nie chcę znowu w lato kisić się w portkach. Dodam, że stosowałam różne specyfiki i peelingi, efekty zerowe.

Gość gość
pilarix wlosy dzieki niemu nie wrastaly lub domowy laser--ja wzielam na kredyt a mialam dokladnie takie same problemy jak ty, tylko ze ja wlosy mam takze na innych czesciach ciala

Gość gość
laser, zbieraj kasę, bo innej metody na razie nie ma

Gość Anuulkaa
też myślałam o laserze, ale to nie na moją kieszeń, tym bardziej że nie wiadomo ile zabiegów będzie potrzeba, za to te domowe urządzenia (ja akurat oglądalam u koleżanki nie laser a domowy IPL Philipsa) też są całkiem spoko,a wychodzą dużo taniej, więc może to jest jakieś wyjście?!

Gość gość
Ja tez chce takie cos!!!!

Gość gość
IPL podobno daje słabe efekty, nie jest polecany. Ja chcę pozbyć się owłosienia a z tego co wiem to po IPL włoski odrastają,. No cóż, zaczynam powoli zbierać na laser, może za jakieś 2 lata uda się przeprowadzić serię tych zabiegów. Ten pilarix jest taki dobry? Jeszcze go nie miałam. Sytuacja jest naprawdę beznadziejna, nie wiem czy jest coś w stanie mi pomóc.

Gość Anuulkaa
wiesz co, zgłębiałam ten temat własnie jak koleżanka kupowała to swoje urządzenie. IPL nie jest polecany przez osoby, które go mylą z laserem, a to zupełnie inna metoda depilacji, to prawda że daje efekty na krócej (choć ok. pół roku to chyba i tak długo), ale za to jest tańsza, mniej bolesna itd... ale wiadomo każdy wybiera co chce:)

Gość MOnika1266
Zmiana metody depilacji może być dobrym rozwiązaniem. Ja sama zdecydowałam się na depilator. Ale żeby włoski mi zbyt szybko nie odrastały, to używam tego preparatu - www.skracaj.com/093f.html Teraz jest lepiej, bo depiluję się znacznie rzadziej - dokładnie co 7 dni.