Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zniszczona cera u 25 latki jaka pielegnacja

Polecane posty

Gość gość

Czesc, mam 25 lat i moja cera pozostawia wiele do zyczenia. Na czole mam mnostwo blizn, przebarwien po tradziku, natomiast na policzkach mam popekane naczynka. Poza tym, nadal od czasu do czasu borykam sie z pryszczami... Jak pielegnujecie swoja skore? jakich kremow uzywacie? Ja na dzien uzywam kremu ziaja do rozszerzonych naczynek, na noc eucerin omega 12, natomiast na czolo i nos effaclar duo. Nie wiem co zrobic bo juz widze pierwsze zmarszczki a nawilzanie nie pomaga...

Gość gość
Mialam tez kilka zabigow u kosmetyczki, niestety nie bylo zadnych efektow. Chce sie przede wszystkim pozbyc blizn i tych zmarszczek.... Zastanawiam sie Zorackiem...

Gość gość
ma ktos jakies pomysly??

Gość gość
idz do dermatologa moze, cos Ci doradzi

Gość gość
zabieg kwasem pirogronowym lub glikolowym. a jak wyleczysz trądzik laser frakcyjny. Ja mialam mega trądzik, moja walka wyglądała tak: - leczenie antybiotykami doustnymi i maściami z antybiotykiem - kwas pirogoronowy u kosmetyczki - manualne oczyszczanie cery w gabinecie (co jakiś czas) - kwas glikolowy pare razy - laser. Pielęgnacja cery: - peeling kawitacyjny, odpowiedni krem z apteki, płyn oczyszczający firmy ClearCell, maseczki z glinki zielonej, tonik z drożdzami. Pomaga też antykoncepcja hormonalna. Z rzeczy codziennych: - co dwa dni zmiana poszewki na poduszkę - wywal dywan z sypialni- roztocza itd nie pomagają - często sprzątaj - ZAWSZE do twarzy używaj ręcznika papierowego. Wyglądałam fatalnie, dziś każdy się zachwyca moją cerą i twierdzi, że wyglądam młodo i świeżo. Ale ile to kosztowało wiem tylko ja;/

Gość Zośkka8
Mnie też zostało kilka niedużych blizn po trądziku. Sam trądzik już mi tak nie doskwiera, ale na blizny zaczęłam stosować taki krem - www.skracaj.com/c75a.html . Mam go od kilkunastu tygodni i jest widoczna poprawa. Spróbuj go zastosować, może tobie też pomoże uporać się z bliznami.

Gość MC1952
wez niewielka szmatka zmocz ja w porannych...siuskach i przemywaj nia twarz

a bylas u dermatologa? moze przejdz sie, on zobaczy stan twojej cery i pomoze Ci wybrac jakies specjalistyczne kosmetyki i moze masci na krostki. co do zmarszczek- moze jakies maseczki u kosmetyczki? np. maseczka z alg?

Gość gość
przyjmuj spuche prosto na fejsa, najlepiej od roznych facetow (bukkake)

Gość gość
Proponuję zabiegi z prawdziwymi algami mikronizowanymi i specjalnym serum dla cery naczynkowej.

Gość gość
ja mialam laser na blizny i nic nie dał:( po 3 zabiegach zrezygnowałam bo straata kasy

Gość monikamonikamonikamonika
najlepiej do dermokosmetyczki isc, ustawić rodzaj skory czy sucha czy tłusta i powinien dostosowac zabieg, ale tu zbroj sie w kase i to duzo

Gość gość
Dobrze nawilża krem i żel do twarzy physiogel, mam 22 lata i stosuję go jakoś od 2 lat i nie zmieniam na inny :)

Gość mam 24 lata i trądzik
od 13r.ż. brałam 4 różne antybiotyki oraz Izotek - nie daj się zwieść po każdym z nich trądzik wraca po 2-3 miesiącach , obecnie moją ostatnią nadzieją są hormony - czyli leczenie do końca życia by utrzymać je w ryzach - o ile wyniki badań wykażą ich zachwiania a mam nadzieje ze tak :( bo jesli nie to już nie wiem czego się chwytać

Gość gość
Witam , jestem kosmetyczką z kilkuletnim stażem . na tradzik moge polecić kolagen naturalny firmy colway , naprawde efekty są super kilka moich kliketek tym wyleczyłam . pozdrawiam

Gość gość
17.02.14 monikamonikamonikamonika ... Jaka znowu dermokosmetyczka? Derma znaczy skóra, a kosmetyczka jest od zabiegów na skórę, podbnie jak kosmetolog, więc po co ten dodatek dermo?

Być może w Twoim organizmie aktualnie panuje nieporządek. Jest to zupełnie normalny proces. Jednakże zmiany te mogą dawać różne objawy zewnętrzne. Jednym z nich jest wzmożony łojotok, dający obraz niezbyt estetycznego błyszczenia skóry. Pojawiają się zaskórniki zamknięte oraz grudki,myj twarz żelem oczyszczającym,używaj toniku zgłoś się do kosmetyczki i dermatologa.

Gość jagnaska
Który z kosmetyków Hildegard Braukmann pod cerę suchą? Tak aby faktycznie dawał odpowiednie efekty? Aby było widać poprawę? Proszę o konkretne przykłady?

Gość kosnka
Używaj po prostu jakościowych kosmetyków, choćby od Hildegard Braukmann, a w sklepie już pytaj o to co radzą, który konkretnie kosmetyk, ale wiadomo, że pod każdy typ cery masz inny dedykowany produkt, który rzeczywiście powinien pomóc.